Výroba vanilkových rohlíčků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14662
11.11.12 17:54
@náhradní maminka píše:
Jak děláte vanilkové rohlíčky - ručně, strojkem, nějakou formičkou? Já je dělala každý rok ručně, ale protože peču i hodně na zakázku, tak o rohlíčky je stále velký zájem a přemýšlím, jestli by nešlo si práci nějak usnadnit. Loni jsem zkusila masovým strojkem s malým kulatým otvorem s tím, že bych je jenom ohybala, ale byli to takové žížalky, že to vůbec nešlo. Zrovna jsem zkoušela vykrajovací formičku od Tescomy a přijde mi, že je to prostě jiné, není to už ten rohlíček na který jsem zvyklá. Ale zase je jeden jako druhý. Ještě mi sousedka poradila je vtlačovat do formičky na medvědí tlapky, ale také nevím, jestli by to bylo ono.A druhá otázka - když by jste si kupovali cukroví, chtěli by jste vyloženě ty tvarované rohlíčky ručně, nebo by Vám nevadili rohlíčky z formičky? Vím že se občas někdo přímo zeptá, jak rohlíčky vyrábím, někdo ne.

Mně se rohlíčky dělané ručně nelíbí a pořád si říkám, kdo všechno to plácal:-)
Nejradši mám ze strojku takové vlnkované a nebo max do formičky, ale to teda nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30314
11.11.12 18:00

@Anabellkaa To sis možná měla počkat co seženeš za strojek. Abys pak nezjistila, že máš různé průměry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
11.11.12 18:01
@Aspera píše:
@Anabellkaa To sis možná měla počkat co seženeš za strojek. Abys pak nezjistila, že máš různé průměry.

Koupila jsem oba průměry, pro jistotu. Fakt to sháním už dlouho.

Jinak já dělám rohlíčky ručně, těsto nechám tuhnout v ledničce, pak válím dlouhou nudli a krájím na stejnou délku. Jsou skoro stejné a výýýýýborné :lol: Už se těším na pečení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1789
11.11.12 18:16

Holky, prosím poraďte - když už jsme u rohlíčků - nejlepší těsto.. Já když dělám, tak dám potom do ledničky, poté vytáhnu, ale hrozně se mi drobí… Jsem antitalent na toto…
(omluva za otázku :-D )

Jinak mi nikdy nenapadlo dělat rohlíčky přes strojek :-D, zkusím :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
11.11.12 18:29

Ja delam rohlicky tak, ze misto nich vykrajuju cokoli jineho :mrgreen:. Takze mame z rohlickoveho testa vykrajene rohlicky, kyticky, zvonecky, hvezdicky apod. Pouzivam takova jednodussi vykrajovatka, aby drzely tvar nerozpadaly se. Mame to pak hezke a ruznorode. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
11.11.12 18:30

Ahojky. Kde prosím kupujete vykrajovátko, jako má @pampalin?
Vůbec ho v Praze nemůžu nikde sehnat :zed:
Byla jsem v globu, tescu, tescomě, různých domácích potřebách a nic :cert:
Poraďte prosím, kde bych ho mohla sehnat? :think:
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
11.11.12 18:33

@Saintpaulia
Já koupila asi před 2 lety v Lidlu celou sadu. A myslím, že tady někdo psal, že je teď budou také mít, tak jukni na letáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
11.11.12 18:34

@Saintpaulia U nás ho prodávaj na Mikulášských-vánočních trzích ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
11.11.12 18:37

@Saintpaulia u nás maji vykrajovaka v drogerii/domácich potřebách
a nebo pak koukám na trzich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
11.11.12 18:41
@pampalin píše:
@Saintpaulia
Já koupila asi před 2 lety v Lidlu celou sadu. A myslím, že tady někdo psal, že je teď budou také mít, tak jukni na letáky.

Mrknu děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
11.11.12 18:42

Takže trhy Vánoční mi pak doporučujete jo? Tak to bych se šla mrknout na Staromák hned jak trhy začnou, ale aby nebylo pozdě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
11.11.12 18:42

Já mám na ně koupený plech.Je super s nepřilnavou úpravou, nemusím vymazávat. Rohlíčky jsou jeden jako druhý a vypadají jako ručně dělané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.11.12 18:44
@Saintpaulia píše:
Ahojky. Kde prosím kupujete vykrajovátko, jako má @pampalin?
Vůbec ho v Praze nemůžu nikde sehnat :zed:
Byla jsem v globu, tescu, tescomě, různých domácích potřebách a nic :cert:
Poraďte prosím, kde bych ho mohla sehnat? :think:
Děkuji :kytka:

já jsem z Vršovic P-10 a mají ho normálně v domácích potřebách. Je pravda, že tam seženu vše a co náhodou nemají tak do týdne objednají.
Mám doma přesně tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.11.12 18:45
@mamina44 píše:
Já mám na ně koupený plech.Je super s nepřilnavou úpravou, nemusím vymazávat. Rohlíčky jsou jeden jako druhý a vypadají jako ručně dělané.

ten mám taky. Bohužel se mi nevejde do trouby je moc hluboký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30314
11.11.12 18:46

@Anabellkaa tak to pak jo, to se určitě trefíš. My děláme strojkové v elektrickém strojku a taky to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí