Recept: Pohankové galettes

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 2 OSOBY
  • Čas 20
Hodnotilo 0 lidí

Rychlá zdravá večeře - zdravá dobrá chutná inspirace a radost dát to na stůl.

Postup

Ve větší míse smíchejte pohankovou mouku, 1 vejce, mandlové mléko, sůl a pepř a jemně umíchejte těsto tak, aby mělo konzistenci těsta na palačinky.

Těsto nechte odstát.

Na pánvi rozehřejte ghee máslo a vylijte na ni těsto až do okrajů. Po chvilce galettku otočte. Nahoru na ni položte plátky sýra, šunky a doprostřed opatrně rozklepněte vejce.

Okraje galettky ohněte jako na obrázku, stáhněte plamen, přiklopte pokličkou a nechte dojít. Sýr by měl být rozpuštěný, ale žloutek stále napůl tekutý.

Servírujte ihned posypané špetkou pepře a rozmarýnem nebo pažitkou.

Autor: Delamtoprosebe

Ingredience

2 porce:

  • 50 g pohankové mouky celozrnné
  • 3 vejce
  • 50 ml odstátého mandlového mléka
  • špetka soli a pepře
  • malá lžička ghee másla
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra

Doporučená příloha

Servírujte ihned posypané špetkou pepře a rozmarýnem nebo pažitkou.

Chutnalo vám? Okomentujte recept Pohankové galettes

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pohankové galettes

modravlocka
Ukecaná baba ;) 2307 příspěvků 14.8.19 12:10

Jé, děkuji za připomenutí francouzských gelattes. Ač jsem je dříve dělávala poměrně často, postupem času se mi nějak nechtěně vytratily z repertoáru. ;)
Na těsto mám trochu jiný recept, podle originálu, kdy se nepoužívá mléko, ale pouze voda. (125g pohankové mouky na 250 ml vody, 1 vejce a 1 lžíce rozpuštěného sádla, 1/2 lžičky soli). Kvůli absenci lepku se těsto nechává odstát 12 hodin v lednici, aby se netrhalo.

Vložit nový komentář