Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No nějakou dobrotu, nebo vitamíny, nebo něco na klouby nebo tak, kalendáře foto nebo fotoknihu, kosmetiku
![]()
Záleží jestli je to aktivní babička nebo ta opravdová babička s pletacíma jehlicema
pro aktivní babičku třeba novou peněženku, nějakou tašku, šátek, pro babičku která už není tak akční třeba ty poukázky do lékárny, teplou deku, bačkory. ještě mě napadá, masáž, pedikůru, balíčky z čajovny, nebo pro milovnici v kuchyni balíčky s dobrým sypaným kořením
Tak moje babičky 72 a 74 taky nic nepotřebují… oblečení pro ně nemá smysl
schovají do skříně, ve které mají čisté zabalené pradlo ještě snad ze 60.let
přístroje do kuchyně??? zbytečně vyhozené peníze, jsou na nich utěrky a slouží jako odkl. plocha na prach
jídlo??? už to není co bývalo přece!!! ten salám není salámovej, tohle neukousnu, po tom je pálý žáha…
takže oběma babičkám každý rok kupujeme velký prací prášek a máchadla. A babičky??? spokojenost
![]()
A co s neaktivní a málo pohyblivou babičkou? 92 let, nohy moc neslouží, hlava bystrá, slinivka na prd, takže balíček s potravinama nee.
Většinou kupuju knížku nebo nějaký revma krém apod. ale nápady dochází a dochází a nechci se pořád opakovat ![]()
Já mám ještě těžší oříšek, babičce je 92 let…no taky už nic nepotřebuje, takže to vyřeším košem jídla, tím nepohrdne nikdy.
fotky či kalendáře jí už bohužel neberou, ale jídlem se může utlouct ![]()
Jak je již napsáno - fotodárky. Budeme dávat kalendář A3, kam jsem nadělala koláže.
Naše letos dostane nahřívací polštářek s himalájskou solí a levandulí.
@Alčák1 To jo, praktické babičky… a není nad koupit něco, co by si jinak nekoupily, protože je to drahé.
@LN taky fotodárek, co jiného… nebo fotorámeček.
@Omiii
ob rok stridam balicek s dobrotama s balickem z lekarny a k tomu treba fotoalbum, pripadne drobnosti typu satek, sala, kabelka atd.
loni jsem to riskla s kavovarem na kapsle a mel velky uspech.
jo a digitalni ramecek byl taky velmi vitany.
@LN měla jsem babičku 86 let a víš čím jsme jí udělali největší radost??? na jaře, když bylo hezky jsme ji naložili do auta a vezli 458km do Opavy, kde se narodila a žila do 18let. Byla strašně šťastná, že se tam mohla naposledy podívat
. Bohužel už tu s náma není
. To mě jen tak napadlo, když jsem si přečetla, jak starou máš babičku. Myslím, že takhle staří lidé jsou rádi, že mohou být se svými blízkými a že nejsou opuštění někde v domově důchodců. Takže bych asi poprosila babičku jestli by nevytáhla staré fotky, k tomu kafíčko nebo čaj a udělala si takové posezení. Bude mít určitě radost.
@Alčák1 u nsá je to těžké, babička je sice ve svým, ale tak nějak v chalupě mých příbuzných. Takže jsme tam opravdu jen návštěva na skok, byť máme babičku moc rádi
S autem by to byl fajn nápad, ale před lety. Teď už nejezdí ani k doktorovi, do auta se s těma jejíma nohama nesloží ![]()
Ale ten fotorámeček mě zaujal, to je dobrý nápad!
Naší babičce jsme kupovali dárkový balíček. Dělali jsme ho ale sami, nakoupili věci co má ráda, a sama si to nekoupí, protože jí to přišlo drahé. Jednou jsme jí tam dali i hermelín, pak nám vynadala, co jsme jí to koupili, že to bylo plesnivé a ona to vyhodila slepicím.
Jinak nám taky říkávala pokaždé že se vydíme naposledy, že do jara nevydrží.
Dožila se 85 let.
Já většinou dávám dárkový poukaz do Kauflandu nebo Intersparu a tam si pak babi koupí co chce (většinou stejně potraviny). Nebo ještě dobíjecí kupon do mobilu (má to pak na celý rok).
My jsme loni babicce davali digitalni fotoramecek a letos dostane dolce gusto kavovar. Balickem dobrutek se samozrejme nic nezkazi a vitaminy take urcite potesi ![]()
@Levandulina
Ty jo, to vypadá docela dobře… zauvažuji nad tím pro manželovu babičku - je to originální, taky nikdy nevíme, co jí koupit - samozřejmě „nic nepotřebuje“… Takže - díky za typ ![]()