Zase Vánoce - a hádky

22
5.12.13 17:06

Zase vánoce..

Nejprve, aby jsem objasnila co tu dělám já. Mamka tady měla kamarádku a tak jsem ji emimino znovu založila, ona ovšem řekla že sem chodit nebude… No a chci se vás zeptat na názor s té druhé strany na vánoce..
Minulý rok se mamka s tatkou strašně pohádali (hádají se od sestřiččina narození, r.2009). Já jsem pak sama zdobila s mladšími sourozenci stromeček a vymýšlela co by jsme ještě mohly dělat, aby sestřička neviděla mamku jak je naštvaná a brečí.
Tento rok jsme se hodně hádaly. Ji vždycky nějaká prkotina vytočí. Jenže se to stupnuje a když jsem nemocná říká že simuluji (když nemám horečku atp.). Tak jako pohoda. Dneska (na Mikuláše) jsme měli jít na rosvěcování stromečku. Je škaredě tak řekla, že nikam nejde at jdu sama. Jenže já to měla naplánovaný tak že vezmu fenečku, ke stromku půjdu s mamkou, sestřičkou a bráchou (2003) a pak půjdu za kamarádkou aby jsme si pokecali a doprovodíme se vánočními ulicemi domů. Jenže to padlo, tak jsem byla trochu naštvaná a odpověděla ji nejásavým hlasem. V tu chvíli odešla, je na mě naštvaný´á a když jsem se jí zeptala, jestli aspon budeme se setřičkou péct perníčky, byla na mě hnusná, řekla že na vánoce kašla že nic dělat nebude. Ona je toho schopná a já se strašně bojím, že to dodrží jako vždycky :(. U nás je to už jen křik a ona se naštve kvůli všelijaké prkotině. Taky bývá někdy strašně hodná, je strašně náladová… Dokonce sem ji před měsícem začala podezřívat, jestli není těhotná, ale to asi ne… Budu moc ráda za odpovědi (puberták, snad mě nepošlete do…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.zizi
5.12.13 17:10

Chce to klid…ono malokdo umi rozdelit problemy od vsedniho zivota, aby se deti nedotkla ta spatna atmosfera, ale to prece neznamena, ze vas nema rada…nech ji v klidu v ramci moznosti se o mladsi sourozence postarej a uvidis, ze bude lip :hug:

• Citovat
  • Upravit
11370
5.12.13 17:12

Asi toho má moc… já bych teda taky dneska nevystrčila čumák ven. Je tam fakt hnusně. Šla jsem se synem na chvíli projít a i on plakal, jak mu fučelo do kočárku. Tak jsme rychle mazali domu. Takže se mamince nedivím, že se jí nechce trajdat někde venku. Já bych taky nešla :D nemá nějaký trápení, depresi? Má přítele? Může toho být víc. Moje máma taky po rozvodu nechtěla dělat Vánoce a přemluvila ji k tomu její kamarádka, když se do toho pustili spolu. Co takhle si s ní o tom popovídat u čaje? Depka je strašná věc…

Příspěvek upraven 05.12.13 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.12.13 17:13

Je mi to líto, nevím, co bych ti měla napsat, v čem bys chtěla poradit. Není to tvá chyba, nic z toho není tvá chyba, naložili na tebe břímě, které bys neměla nést, jsi hodná holka, že se staráš o sourozence. Nechci ti psát, že je tvá máma zvláštní, ničemu to nepomůže, jen si pamatuj, že nic z toho není tvá vina a ze srdce vám přeju, aby se maminka umoudřila a neokazila vám vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.12.13 17:15

Je s otcem, vlastně on nás i zadlužil a já nevím co, snažili se to tutlat, občas jsou v pohodě, ale někdy je to strašný :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.12.13 17:18

Bohužel, na tvojí maminku dolehly starosti v plné síle a holt kolem vánoc je to ještě horší. Jestli jste zadlužení, tak bůhví jak na tom jste. Možná nemá maminka peníze na dárky, ani na stromek a takhle reaguje. Možná má problémy v práci. Ono se to hezky říká, že by se starosti neměly přenášet na děti, jenže i maminka je jen člověk a nejspíš je toho na ní moc. A nemohli by jste vánoce trávit třeba u prarodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
5.12.13 17:20

Jinak mimo tema…ja mela celkem spartanskou vychovu, takze po tydnu, kdy mi bylo blbe jsme teprve sly k doktorovi a ten me hned poslal do nemocnice byl to slepak… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11370
5.12.13 17:21

Aspon kvuli tem malym, by se meli delat Vánoce.. dyť co je krsánějšího než radost dětí u stromečku. Syn má rok a tak strašně se na Vánoce těším. Už máme i stromeček. Prdloň no :D a jinak komunikace vázne? Třeba má nervy z dluhů. Nebo se bojí toho, že nebude mít na vánoce peníze.. třeba má větší nervy, než si umíš představit. :( já bych se řišla vtírnout, že si chci popovídat. A když to nevyjde, tak bych se věnovala sourozencům. Myslím, že iniciativu hlavně ta malá ocení. Přeji hodně zdaru kočko… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.12.13 17:22

@Laaja : peníze má, dárky sou nakoupené a její výplata přijde až někdy příští pátek… (na stromek)… vánoce u babičky nechce slavili jsme je tam do mých 10 let a navíc je prababička v nemocnici, takže tam bude smutná nálada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.12.13 17:25

Tak ted „přišel“ Mikuláš a se sestřičkou a bráškou se baví… jen se mnou ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
5.12.13 17:28
@Alliade píše:
Tak ted „přišel“ Mikuláš a se sestřičkou a bráškou se baví… jen se mnou ne..

a kolik ti je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.12.13 17:31

13 :roll: @renda81, ale jako že ne že by něco nedonesl a že by měl něco donést atp. ale přinesla mi to sestřička… Mamka mě nechce vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
5.12.13 17:33
@Alliade píše:
13 :roll: @renda81, ale jako že ne že by něco nedonesl a že by měl něco donést atp. ale přinesla mi to sestřička… Mamka mě nechce vidět

moja posílám :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
5.12.13 17:33
@Alliade píše:
13 :roll: @renda81, ale jako že ne že by něco nedonesl a že by měl něco donést atp. ale přinesla mi to sestřička… Mamka mě nechce vidět

a vy se spolu hádáte nebo proč je taková na tebe, na ty mladší je hodná??? nebo jí trápí ty dluhy a to co má s tátou, a ty jí přijdeš jako velká holka, tak tě zanedbává, nebo si myslí že jí už tolik nepotřebuješ a neví že ti je to líto, a že se trápíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
5.12.13 17:35

Tady se nedá moc radit, když člověk nezná okolnosti… ale je to škoda, si kazit takhle vánoce. Třeba bude líp, uvidíš. Ještě že máš tak miloučký sourozence. Buď za ně ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný