Vánoční dárek pro chůvu dětí

48
12.12.24 20:46

vánoční dárek pro chůvu dětí

Ahoj,

Tak nějak se chci zeptat, jak to chodí jinde, jak to máte vy.
Dávéte slečně/paní na hlídání nějakou drobnost jako vánoční dárek? Co dávate? Když jsem si jednou četla nějakou diskuzi, kde psaly právě nějaké chůvy, že kromě peněz za hodinu dostávaůi jako bonus dárky k Vánocům, poukazy, prý někdo i dovolenou.
Já za naši chůvy jsem vděčná- milující, trpělivá, hodná mládá studentka, která se snaží vyjít nám vstříct. Tak proč ji nedat nějakou drbnost od nás k Vánocům. Navíc dětem koupila i dárek k narozeninám.

Tak předem děkuji za odpovědi :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8458
12.12.24 20:55

Ja bych ji koupila buď něco dobrého k jídlu (sladké, slané co ma rada) anebo poukázku (welness, masáž, kosmetika, do restaurace)- ať si odpočine a má na chvíli čas pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
12.12.24 20:57

Vidíš, mě to nenapadlo, ale je to fakt dobrý nápad :palec:.

• Citovat
  • Upravit
8954
12.12.24 20:58

My nemáme chůvu pro děti. Ale máme pro děti paní učitelku na klavír, která k nám dojíždí. Zítra přijede letos naposled. Řeknu ji, ať si příští pátek udělá už volno. A zrovna ji a jejímu synovi dáme zítra drobný dárek.
Nějaké pochutiny - něco čokoládového, čaj atd. Má postiženého dospělého syna. Vím, že miluje hračky - auta a traktory. Tak pro něj nějaký traktor pojedeme koupit. Ať mají trošku radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
12.12.24 21:04

Ja jako byvala aupair a ted uklizim pro rodiny, tak mi 3 rodiny spolu kupuji voucher na masaze a ja to miluji. Proste za tu drinu si fakt odpocinu. Takze urcite poukzem na masaze/wellness holcine udelas urcite radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
12.12.24 21:19

Když jsme měli chůvy, dávala jsem jim k Vánocům dárky. Brala jsem je jako takovou širší rodinu. Teď už máme jen paní na úklid a i jí dávám pravidelně dárky. Většinou nějakou luxusní pečující kosmetiku, kterou by si sama nekoupila. Letos plánuji dárkový poukaz do DM nebo něco na ten způsob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
12.12.24 22:14
@nozu píše: Více

No právě takové paní, co si vydělá minimální plat, se s luxusní kosmetikou asi těžko zavděčíš. Daleko větší radost bys jí udělala, kdybys jí v té stejné ceně dala poukázku do Kauflandu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
12.12.24 22:14

Děkuji holky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
12.12.24 22:18
@bigl píše: Více

Tak naše slečna na hlídání je studentka vysoké školy a někdo při škole místo hlídání uklízí a mladé kočky určitě ocení kosmetiku či poukaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
12.12.24 22:21
@madona373 píše: Více

Mladé holky určitě.
Paní, která to má jako hlavní job asi ne, ta by podle mě ocenila praktičtější dárek, protože předpokládám, že ta se musí pro tisícovku sacra ohánět, než ji vydělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.24 22:29

Ano chuve dám drobnost. Ona nám totiž urcite taky, je taková. Rozhodně to není paní co se ohání za minimálku, vydelava si tím dost slušně. Má ráda dobre jídlo, tak asi nějaký koš dobrot, to ji udělá radost.

• Citovat
  • Upravit
446
12.12.24 22:57

Ja teda si na drahou kosmetiku potrpim, jako profi uklizecka, sice pracuji mimo CR, vydelam si vic penez nez nekde v kanclu. A co jsem slysela, tak treba v Praze si sikovna uklizecka vydela taky 50 000 kc. Tak proc by mela vadit poukazka na kosmetiku v DM?
Prodavaji tam i maje up atd… rozhodne lepsi darek nez caj, cokolada, susenky…
Ja treba letos dostala sampus moet a 70 euro protoze jedu na vanocni trhy. A jakou radost mi to udelalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
12.12.24 23:09

Já mám chůvu, která s námi bydlí, stará se o děti i o domácnost. Je to člen rodiny. Je pro mě extrémně důležitá a mám noční můry z toho že mi skončí. Jsem na ní závislá a potřebuji ji. Takže dárek dostane, zpáteční letenku a platební kartu s penězi a volno na 14 dní v kuse. Ať může vidět rodinu, dát jim co potřebuje a pak se vděčná vrátit. Jo a děti ji vybraly nějaké dárečky v Tigeru a vyrobily keramický výtvory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
13.12.24 05:45

@bigl hele, právě že zavděčím. Ona stále bojuje se suchou kůží na rukách a můj poslední set jí hodně na kůži pomohl. Letos je v trochu jiné situaci a proto koupím ten poukaz do obchodu a nebo dám peníze v obálce. Chodí ke mě více jak 15 let, tak jí fakt ta ty roky dobře znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
13.12.24 08:32

Ja nemam chuvu, ale pani na uklid, chodi 2 x tydne uz dlouho, davam ji penize, at si sama neco vybere co je ji mile..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný