Vánoční dekorace a zdobení

• Fotoalbum (45)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31269
5.12.24 15:05

Vánoční dekorace a zdobení - pochlubte se :)

Ahoj ženy, mam uz vybaleno z krabic po stěhování, takže je na pořadu dne adventní zdobení. S novym bytem mám chuť i na novou dekoraci, co teď nejvíc letí nebo co nejvíc letí u vás doma?
Pojďme se Vánočně naladit (a budu rada za tipy, treba fotky z loňska, nebo uz i letošní, kdo je uz vybaven :lol: )

Příspěvek upraven 05.12.24 v 15:59

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31269
5.12.24 15:14

U nas vždy hodne jela klasika, ale mam chut na nejsou novinku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
5.12.24 15:16

Ja mam kazdy rok podobny styl.
Adventní věnec mám koupeny - do přírodního stylu.
Na okna dam výzdobu (dětský pokoj barevné obrázky na sklo, zbytek jen vločky, domečky,…). Na parapet svícen, vánoční dekorace (domeček, skřítek, sobím,..) k televizi světýlka a taky nějaký ten trpaslík. Do chodby Lucerny a svíčky.
Umělé kytky ve váze (tulipány, vřeštění,..) nahradím takovým “roštím” + dám do vázy světýlka (váza je průhledná ) :lol: přes gauč hodím červený pléd, polštářky povlékánu do vánočních motivů (každý rok stejný) a celkově na zimu dávám všem plyšové prostěradlo a “vánočnejsi “ povlečení (na věšák hodím jednu Santovu čepici. A víkend před Vánoci jedeme pro stromek a zdobíme :andel: veškeré dekorace po bytě vždy do takového přírodního stylu - dřevo, zelená a občas červená.
Ještě na konferenčním stolku mám takovou misku, v ni svíčku a šišky, skořici, pomerančovou kůru atd..okolo.

ALE co jsem zavedla letos - vůně do bytu svařák (Airwick myslim) a to je úžasný! Přijít domu a cítit tu vánoční vůni :lol:

• Citovat
  • Upravit
31269
5.12.24 15:30

Tyyyjo, dekuju za obsáhlý popis. Nechces mi sem hodit fotku pro lepsi predstavu?
Santova cepice na vesaku je krasnej detail. Ja driv byla čistě „Team Ježíšek“, ale ty dekorace v americkym stylu maj něco do sebe prostě… :andel:
Svetylka ve váze taky používám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.24 15:35

Od té doby co nebydlím s rodiči, takže nějakých cca 6let, tak žádný vánoční capiny nemám. Jenom, aby se neřeklo, tak ten stromek 24.rano ať se na něho nemusím dřív dívat.. a max.to cukrovi jinak nic, ale příští rok budu muset začít skrz dítě… chjooo :roll:

• Citovat
  • Upravit
leopanda
5.12.24 15:42

Asi nejvíc přírodní motivy, přírodní barvy - materiál dřevo, jehličí všeho druhu, aby to vonělo, pak mám ráda i retro ozdoby takové ty perličkové, pak slaměnky jsou fajn nebo dřevěné a z včelího vosku, tak to obměňuji, že jeden rok jedu třeba slaměné ozdoby, a jiný rok třeba voskové a různě si i ozdoby vyrábím, dávám i sušené ovoce, šišky, nebo uečené perníčky a z těch pak i nějaké pověsím na stromek. K tomu klasicky svíčky z včelího vosku (včelí vosk voní tak mědově a je zdravější než klasiké svíčky z kdečeho). Obecně lokální materiály, tradice apod. Ono to se m patří víc něž santa a sobi. :)

Ale v dětství jsme měli klasickou kolekci barevných koulí, barevná světla apod. Já na to nejsem, mám ráda žluté teplé osvětlení, takže i eletrický svícen nebo světýlka do oken a na ven beru jen ta s teplým odstínem.

Taky miluju chodit na jarmarky nebo na fler a tam jsem například našla háčkované ozdoby od jedné 80. ti leté paní, která je sama vyrábí. Jindy třeba keramické ozdoby také od paní z vlastní výroby. A takových si pak cením a teď nové nekupuji, jen takto střídám podle toho, co si chci ten rok na Vánoce prohlížet. :)

V dnešní době je to samej skandinávskej trpaslík apod. Je smutné jak lidi hltají všecko možné z ciziny a to co je tu odjakživa, to jim nic neříká. Ten komerční styl je prostě za mě hrozný kýč a už když to vidím v obchodě, tak se tomu obloukem vyhýbám. Naštěstí manžel je v tom se mnou za jedno a naše výzdoba se mu líbí - je to útulné, neruší nás to nějakými křiklavými barvami a cizími motivy, které tu prostě žádnou tradici nemají.

Příspěvek upraven 05.12.24 v 22:55

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.24 15:43
@Anonymní píše: Více

Co krom stromku a cukroví dítě ocení? Nic. A proč muset? Nech to na chlapa, když tobě se nechce :nevim: já na to nejsem, takže u nás si chlap povesi řetěz do oken + sem tam nějakou drobnost :D věnec jsem zakázala, ten mě vyloženě obtěžuje :D

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
5.12.24 15:50
@Mar__tanka1983 píše: Více

Až dcera usne, tak nafotím :andel:

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
5.12.24 15:59

Ještě máme takovou “speciální” ozdoby na stromek. Kromě světýlek a ozdob ze dřeva, má každý na stromečku kouli se svým jménem :srdce:

• Citovat
  • Upravit
17183
5.12.24 16:04

My měli roky Vánoce červené, letos jedeme tento styl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17183
5.12.24 16:09

Dřív takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
5.12.24 17:29

Posledních pár let byly ozdoby na stromku bílé a bledě modré, letos bude tahle barva:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.24 17:52

Já mám ráda přírodní a dřevěné ozdoby, doplněné červenými mašličkami a červenými a zlatými koulemi na stromek. Dneska jsem zrovna začala zdobit, večer až bude klid ozdobím krb. A čekám na punčochy objednané. Jen jako dekorace na ten krb. Možná časem, jak bude malý větší, budu do punčoch něco dávat. Ale to až bude mít rozum, zatím má 5 měsíců :lol: A jinak, co miluji, tak světýlka. Ale jen teplé žluté. Nesnáším ty barevné blikající hrůzy :lol: Momentálně mi svítí světylka pod televizí na skříni a vypadá to kouzelně :srdce: Ještě přijdou jedny na krb a poslední na stromek.

Já vánoční atmosférou žiju, na Vánoce se těším už od září. Asi jsem jediný člověk, kterému fakt nevadí vánoční sortiment v obchodech už od konce prázdnin… Vždycky chodím těmi regály a kochám se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13724
5.12.24 21:28

My máme takovou jednoduchou výzdobu, nemáme moc míst, kam jí dát. Takže máme umělou jedlovou girlandu se světýlky, červenými mašlemi, pár šiškami a pár cesmínami přes knihovnu, umělý věnec v podobném stylu, světýlka okolo okna. A od loňska papírovou bílou hvězdu, do které jsem taky dala světýlka, ta je nahoře na polici u stropu.

Stromeček zdobíme až těsně před ŠD, trochu tady překáží. Ozdoby jsou klasické skleněné, máme některé staré i několik desítek let, ale občas přikoupím nějakou novou, pokud natrefím na hezkou. Výzdobu máme pořád stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8804
5.12.24 21:42

Občas uděláme cenzuru dekorací. Koupíme, co se nám líbí, co se hodí, staré se vyřadí (vyřazené si beru do práce, kde se využijí). Letos právě proběhl nákup dekorací na stromek. Byla chuť na jiné barvy. Skleněné mít nemůžeme. Máme zvířátka.
Jinak nejraději máme světla, světelné řetězy venku - krápníky, doma světelné záclony a svítící větve.
U nás máme rádi i skřítky. Nám se domů absolutně nehodí a nelíbí slaměné atd. dekorace. Takže ty u nás nikdo nenajde. Výzdobu máme venku i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný