Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Uzira me strach!
Stalo se to, ze jsem po vynechane ms udelala tt, ostatne stejne jako to delam uz zhruba pul roku. Test byl negativni, ale zustala ve me nadeje a test opakovala za pet dni znovu…opet negativni.
Tyden bez ms, test negativni, tak jsem to obrecela a zapila zal
, pak prisel silvestr a ja nasr..e nic neresila!
Myslela jsem, ze se jedna o nejaky jiny gyn. problem.
Desaty den vynechane ms, volam a objednavam se na gyndu, presvedcena, ze na vyvolavacku, delam posledni test a on je pozitivni
![]()
Co vsechno jsem tim pitim mohla zavinit? strasne se ted bojim.. ![]()
Klííd, nezavinila jsi nic. Těch pár buněk ani není napojených na tvůj krevní oběh… Pokud se něco stane, určitě to nebude v souvislosti s tím alkoholem a teď už pít nebudeš ![]()
Diky, pit teda rozhodne nebudu, ale ty pocity ted jsou na hovno ![]()
@palerma Nezavinila jsi vůbec nic, neboj
Na začátku se vajíčko teprve zahnizďuje a zhruba do 7tt nemá plod společný krevní oběh s matkou. Nikdo neví o těhotenství hned a spousta ženských si dává panáka nebo cigárko, dokud to nezjistí
Klid..hodně lidí neví že je ještě těhotných a dá si skleničku nebo se vožere pod obraz..já taky pila a už jsem byla těhu a ještě to nevedela..plod není ještě napojený na tvoji placentu, takže to co jíš nebo piješ on do sebe nedostane..
Klid! Aspoň sis o užila a teď dlooooouho pít nebudeš ![]()
Gratulace a hodně štěstí a zdravé miminko!!
Klid, v prvních týdnech se nic neděje. A i pak si občas můžeš dát decku kvalitního červenýho vína nebo třetinku piva.
Celkove nechapu, ze ten test byl pozitivni az tak pozde, byly to mamatesty 10
.
@palerma já když jsem zjistila, že jsem vtom, jen mi projelo hlavou, kolikraát jsem se stihla od tý doby co jsme ho počali ožrat a nebylo to jednou.
řikala jsem si jak mimi bude alkoholik. A nic mu není a je naprosto v pohodě. Jsou mu 2 měsíce a je zdravej jak řípa. Takže klid. ![]()
Mela jsem to loni naprosto stejne. Pres svatky jsem si nejak neuvedomila, ze bych mela uz mit MS a kdyz jsem si udelala po svatcich test, tak jsem akorat uvazovala, co jsem kdy pila.. Ale bud v klidu, opravdu v tech prvnich tydnech to nic neznamena. Ja jsem si jeste pred svatky mela i nejake leky, takze jsem mela strach o to vetsi. Ale byla jsem ujistena, ze je to v poradku.
Klid, nic se nestane
Já jsem takhle zapíjela žal na začátku druhého těhotenství
Testy negativní, MUDr. mi taky tvrdil, že těhule nejsem a že mám cystu
Dostala jsem Agolutin a šla domů. Za týden už byly na testu // a pak i MUDr. uznal, že jsem těhotná
Dítko bylo v pořádku ![]()
Gratuluju ![]()
Ahojky, ja tak nejak otehotnela min.rok,pred vanocema.pak jsem pila na silvestra a pak jeste tyden na to, na narozkach svahrove. a zrovna jeste bechery s tonikem:) a malej je ok:)