Vánoční trhy - Praha
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vánoční trhy-Praha
Zdravím Vánoční nadšence ![]()
Kde začít…
Letos bychom se rádi koukli na V. trhy a to v Praze. Do Prahy to máme něco kolem 400km, nevím přesně. A proto Vás prosím o radu- na které trhy jít? Kdy tam jít? Vzhledem k místu konání, počítám s tím, že tam budou davy lidí.. kde se případně ubytovat. Nějaké dobré restaurace, pokud možno baby-friendly.?
Budeme mít s sebou dceru, roční(a možná dva kluky 12 a 9let..),tak aby se případně dalo zalézt někam do tepla atd.
Vūbec nevím, které místo vybrat St. městské, Václavské, nebo nám Republiky? a pak jsou ještě V.trhy na Pražském hradě a výstavišti, je to tak? ![]()
Děkuji za tipy, rady, postřehy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejsem z Prahy, ale před pár lety jsme byli na Staroměstském náměstí a bylo to priserny. Stánky s jídlem a pitim, všechno anglicky nebo nemecky, atmosfera zadna. Znovu bych tam nešla. Jestli netrvate na Praze, tak v brně jsou moc hezké na třech náměstích, živá hudba, zvířata, dobové stánky, flašinetář a samozřejmě méně lidí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Největší jsou trhy na Staroměstkém náměstí. Na Václavák i náměstí repibliky to je pak 5 minut pěšky, takže v pohodě zvládnete všechny. Náměstí Republiky a Václavák jsou menší. Jen počítejte fakt s tím, že tam není k hnutí, kor o víkendu. Lepší to bude v týdnu přes den. Na Staroměstském náměstí je i koncertní podium a odpoledne tam jsou vystoupení. Program bude někde určitě k nalezení.
S ubytováním neporadím, záleží na tom, zda chcete v centru nebo na okraji, kolik jste ochotni dát za noc… Zkus si něco vhodného dle svých parametrů najít přes booking (.) com
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ProfZav jojo, mám z toho stejný pocit. ač jsem z Prahy, vyhýbám se těmto místům obloukem. Letos mě bohužel neminou opět trhy na Staromáku, dcera tam má vystoupení s pěveckým sborem, tak to mám povinné. Ale odzpívá a jdeme rovnou pryč. Na Vánoční atmosféru mám radši třeba Betlémskou kapli. Ale ona je Praha v adventu fakt narvaná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu Mě to právě tehdy strašně zklamalo. Ale někdo má tu hektickou atmosféru rád. My letos zkusime Olomouc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těmto místům, které si vyjmenovala se vyhýbáme jak čert kříži
jsme z Prahy a to co se děje na Václaváku a Staromáku nemá s Vánoci nic společného. Já osobně mám třeba radši trhy na Náměstí Míru, ale ty jsou hodně malinké. Připrav se, že je všechno drahý jako prase, i na ty blbý pražáky
. A kvalitou teda bída a věř, že toho budeš mít po 20 minutách plný kecky. Ubytování bych volila mimo centrum, defakto všude se dostanete metrem. PAk jsou trhy ještě na Andělu, ale to je taky masakr. Ona prostě celkově PRaha v tomto ročním období je dost natřískaná. Promysli to, kdybys chtěla vědět víc, klidně napíšu do zprávy a poradím
Hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leňule97
Nevím zda chcete Prahu z nějakého konkrétního důvodu, ale stejně jako holky předemnou - nedoporučuji.
Trhy nemají absolutně žádnou atmosféru. Byli jsme na trzích ve Vídni, Drážďanech a v Montreaux ve Švýcarsku a absolutně nesrovnatelné. Nevím odkud jste a jak daleko to máte, ale předpokládám někde Moravský kraj, když máte Prahu 400 km?
Nejlepší pro mě osobně jsou trhy ve Vídni, tam ta atmosféra dostala i měho dědu, kterýs námi byl na dovolené naposledy v Italii v 90 roce
až se z toho s babi chytili za ruku a bylo to jak jejich první rande, podle toho co říkala babička
/ a to je jinak děsnej morous
/.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Praze když už, tak za mě nejhezčí trhy na náměstí Míru, případně i Anděl, menší trhy, ale dají se tam najít originální věci. Případně ještě pod Václavákem Havelská tržnice (tady si nejsem jistá, jestli název nepletu). V ostatních je pořád dokola to samé, co mimo vánoční sezónu ve všech stáncích se suvenýry okolo. Procházka nereálná, vcucne vás dav a vycucne někde jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako pražáci jezdíme každoročně do Olomouce
Zaprvé teda kvůli rodině, ale na trhy se vždy těším jak malá holka týdny dopředu. Oproti ten místům co jsi vyjmenovala mají atmosféru a historické centrum města je kouzelné. Navíc je tam i kluziště, takže brusle s sebou, svařák do ruky a užít si to pod světýlkama ![]()
Jestli nutně chcete do Prahy tak přeji pevné nervy, před Vánoci je tu natřískáno a jediné hezké trhy jsou na Míráku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyhle trhy jsou plny kyce a turistu, nesala z nich zadny duch Vanoc, to se mi vic libi Drazdany a Viden. Teda nebyla jsem na tech hradnich, ty by me taky zajimaly, jake jsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, co se poslední dobou v evropě děje, bych se asi velkým vánočním trhům vyhla obloukem, zvlášť s dětmi. Zvolila bych menší akce, kde nebude tolik lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leňule97 V Praze rozhodne doporučuji náměstí míru, z nej můžete procházkou na vaclavak, dolu na staromak, projdete az na náměstí republiky a odtamtud metrem na anděl
chodili jsme takhle léta - když budou děti unavené, tak to jen zabalite dřív
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vánoční trhy v Praze jsou silene.Byli jsme tam a vůbec se nám tam nelíbilo. S dítětem a kocarem nemate šanci. Nejvic se nám líbí v Olomouci, tam to na člověka opravdu dychne,popr.ta Vídeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@msonulka píše:
Vánoční trhy v Praze jsou silene.Byli jsme tam a vůbec se nám tam nelíbilo. S dítětem a kocarem nemate šanci. Nejvic se nám líbí v Olomouci, tam to na člověka opravdu dychne,popr.ta Vídeň.
jo, to je fakt. s kočárkem není reálné projet a roční dítě maximálně nosit za krkem. Jinak ti ho ušlapou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím Vánoční trhy v Praze jsou fakt jen pro zahraniční turisty
jsem přistěhovalec z Moravy do Prahy a trhy jsou velkým zklamáním-předražené kýče, jídlo drahé, svařák předražený…taky mám raději menší trhy a trhy v Olomouci nebo Ostravě jsou pěkné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.