Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
budu si pořizovat parní troubu - tedy je již objednaná a příští týden dorazí… Tuto diskusi bych chtěla založit pro všechny, které parní troubu používáte i pro vás, které se teprve odhodláváte si ji pořídit. Byla bych moc ráda, kdybychom zde sdílely rady, tipy a zkušenosti
Děkuju
Hod prosim odkaz na tu troubu. Ja mam multifunkcni troubu a jedna s funkci je vareni v pare, ale nevim, zda je to to stejne.
Dávám do oblíbených, mám také kombinovanou, ale v páře vařím zřídka
Já mám taky kombinovanou, v páře nevařím, nanejvýš třeba napařuji knedlíky, ale já jsem ji chtěla hlavně kvůli pečení - s přidanou párou je to lepší, obzvlášť u pečiva (pečeme si chleba, rohlíky) + má dalších x funkcí. Samotnou parní bych u nás asi nevyužila.
Ahoj holky,
tak já kombinovanou nemám a asi to byla chyba vzít tuhle
http://www.electro.cz/hb25d5r2
Vybrala jsem docela slušnou troubu klasickou, takže tohle jsem brala jako doplněk, z těch kombinací jsem měla docela strach. Zeleninu, rýži maso a tak teda v páře nevaříte?
@Jjarka
Mam doma parni troubu samostanou a varim v ni. Nerikal ze Kazdy den ale varim v ni
Pod ni mam klasickou horkovzdusnou troubu.
V parni delam ryzi, brambory, zeleninu, ryby v ni delam. Obcas v ni udelam I maso, ale maso na 95% Pecu v remosce.
Mam k ni i kucharku. Pokud se s ji naucis a zvknes si na ni, budes v ni varit ![]()
Aknah děkuju moc
A jak to jídlo chutná? Je to hodně jiné než klasicky ze sporáku?
Ještě k té rýži - to jí dáváš do trouby normálně sypkou? Já pořád nemůžu věřit, že se dá takhle rýže uvařit ![]()
Ryzi delam v pomeru 1:1 s vodou.
Na nederovanou nadobu nasypu ryzi, pridam vodu. Osolim, opeprim.. jak kdo ma rad.
Ja pridavam kukuricku, hrasek, porek ci papriku.. Zapnu program na ryzi. Ja ho mam na program 8.
Ryze je sypka z parni trouby a me moc chutna, neznam nikoho komu by odeme ryze nechutnala.
Testoviny delam tak ze k testovinam pridam cca 0.4l vody a delam na nederovane nadobe. Delam je na 100C cca 15-20min
Brambory delam na derovane nadobe pod kterou je nederovana na odkapavani. Brambory nakrajim na kosticky, ochutim a supnu do trouby. Dle velikosti kosticek 100C 15-20min
Ja varim v pare zeleninu, brambory (i brambory ve slupce), ryzi, kroupy, pohanku…
zkousela jsem i rybu, ale udelala jsem ji moc a rozdrobila se, takze delam radeji jinak, ale urcite to jde, jen si to musis trochu osahat. Maso jsem delala jen 2× kureci pro syna.
Jinak do ryze pridavam nekdy i kari a zeleninku, to se pak da jist samotne, po dovareni dam lzici masla, zamicham a je to, nekdy jeste posypu syrem. Super chutna a dietni jidlo.
To si myslím, že ta rýže musí být super
Těším se na to, já dlouho toužila po parním hrnci, jenže ho nemám kde mít.. Teď se budeme stěhovat do domečku, tak jsem to řešila troubou. Já to louhování zeleniny ve vodě fakt nemusím. Předpokládám ale, že chleba v té mojí troubě neupeču…
Ještě zeptám, tam jsou ty programy přednastavený, nebo si to ukládáte samy?
Kari rýži si už dlouho plánuju uvařit
Objevila jsem teď vynikající koření - kulinář Petr Stupka, stojí za to vyzkoušet, je bez glutamátu, éček, čistý koření. Taky se hodně těším na ryby, už se mi párkrát podařilo v troubě lososa vysušit… No jsem na to zvědavá, doufám, že nebudu zklamaná.
No jak máš normální troubu, tak to asi jde taky nakombinovat, ale nejde použít ta kombinace parního pečení. Takže já sice nevařím v páře, ale snad kromě vánočního cukrové vše peču s párou a je fakt, že maso je chutnější, pečivo výborné. Kombinace jsem se nebála, není důvod - není na té troubě nic zvláštního, je tam jen parní generátor.
Ahoj.
Je parni trouba vhodna na chatu (naskytla se moznost vybudovat kuchyn)? Ty klasicke stoji ranec, treba i pres 50.000:
http://pecici-trouby.heureka.cz/…ni%20trouba/
Pritom parni hrnce stoji par korun.
Diky za nazory.