Uzlina na varlatech

Anonymní
25.7.23 18:43

Varlata

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat někoho kdo s tím má nějakou zkušenost. Ze spodu každého z varlat se mi vytvořila taková něco jako uzlina. Občas se zvětší a občas zas zmenší.
A jsem dejme tomu vystresovaný jit s tím k doktoru.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1326
25.7.23 18:47

Urologie, nepodceňovala bych to kvůli studu. Otok varlat, krecová žíla, rakovina… Vyberte si. Obzvlášť rakovina je fakt potvora na kulkach, bohužel zkušenost z blízkého okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
25.7.23 19:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat někoho kdo s tím má nějakou zkušenost. Ze spodu každého z varlat se mi vytvořila taková něco jako uzlina. Občas se zvětší a občas zas zmenší.
A jsem dejme tomu vystresovaný jit s tím k doktoru.

Já je sice nemám, ale bezne to není. Na manzelovi jsem to za těch víc jak 16 let nikdy nezaznamenala a ze to mám prozkoumany dost. Rozhodne k doktorovi. My ženský taky chodíme na gyndu - furt v nás někdo reje, stoucha, odebírají se vzorky tkane… jen chlapi z toho u sebe dělají tabu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
25.7.23 19:01

Stud stranou a co nejdříve k urologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24829
25.7.23 19:01

:hug: klid a okamžitě doktor!! jsou věci třeba na prsou u žen a na varlatech či prostatě u mužů, které tě při otálení mohou stát život.. tys to našel včil, tak šup a mazej! hodně štěstí, třeba to bude nějaká uzlinka, ale to si jako laici fakt nediagnostikujeme sami!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
25.7.23 19:33
@PETRAKIM píše:
Urologie, nepodceňovala bych to kvůli studu. Otok varlat, krecová žíla, rakovina… Vyberte si. Obzvlášť rakovina je fakt potvora na kulkach, bohužel zkušenost z blízkého okolí…

Tak to já neznám muže, který by na ní zemřel (nebo jak jsi to myslela). Všichni nad ní zvítězili! (a velmi brzo - na rozdíl od téhle choroby „jinde“) To pro zadavatele, aby se nebál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
25.7.23 19:59

@BeaL já znám jednoho, co umřel, kluk 28 let. A pak druhého, který utekl zázrakem hrobníkovi z lopaty, 48 let.. platí, že čím mladsi chlap, tím je ta potvora agresivnější. Ten druhý případ měl metastázy podél páteře a strávil na sále celý den, během toho 2× oživován. Dnes funguje, ale s následky, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76733
25.7.23 20:08
@BeaL píše:
Tak to já neznám muže, který by na ní zemřel (nebo jak jsi to myslela). Všichni nad ní zvítězili! (a velmi brzo - na rozdíl od téhle choroby „jinde“) To pro zadavatele, aby se nebál.

tak já jsem se svým prvním přítelem byla na pohřbu jeho spolužákovi, který se také styděl… kolik mu tehdy bylo? 22-23?
ano rakovina varlat je velmi dobře léčitelná, ale bez lékařů to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2097
25.7.23 20:08

Vy tady zase vidíte všichni raka a jen ho předčasně děsíte. Můj otec toto kdysi měl taky, vím že se to řešilo u doktora. Byl to důsledek opakovaných skrytých zánětů v těle, paradoxně po prodělané nemoci. Ona hned zvětšená uzlina neznamená rakovinu.

Ovšem lékař je určitě na místě, už jen kdyby to byl ten zánět, tak ať se to přeléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
25.7.23 20:21

Oboustranný (a symetrický?) nález prakticky vylučuje nádor, stejně jako kolísavá „velikost“. Může to být hmatnější nadvarle, ale určitě bych nemaloval čerta na zeď ve smyslu nádoru varlat. Pokud by to byly pohmatem jako „žížaly“, tak třeba varikokéla, ale ta bývá spíše jednostranná (levostranná).

Tak či tak bude vhodné urologické vyšetření pro klid duše. Urologové jsou většinou chlapi, netřeba se stydět, ti už viděli věcí. Samozřejmě chápu, že to není kdovíjak komfortní. Ale zdraví je jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
25.7.23 20:38

@biedronka105 tazatel je víc vyděšen z doktora nežli problému, co ho trápí, když se ptá na fóru namísto doktora. Jinak do toho raka se to rozvinulo na základě diskuze jako takové, co si z toho vezme zakladatel je už jeho věc. Kdyby byla kolem toho větší osvěta, třeba jako kolem karcinomu prsou, chlapi by se třeba méně stydeli. Ono se o tom blbě mluví, sousedky synovec to má taky a svěřil se pouze ji, bo se stydí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.10.23 15:56

Stud z vysetreni

Ahoj,
Nevím kolik ti je, ale stud nebo strach z vyšetření není na místě. Troufám si říct, ze podobných nepříjemností potká v životě každého několik a za brzké vyjasnění budeš pak sám rad. Na URO ti zkontroluje prostatu, pohmatem kulky, možná i sonem, pak ledviny a vezme ti krev. Z toho odběru pak budeš vědět i do budoucna jestli si rizikový a měl by ses kontrolovat pravidelně. Já chodím od 40 každý rok a dá se to v klidu přežít ať děla vyšetření muž nebo žena. Mne osobně je příjemnější opačné pohlaví, ale jsou to profici, sahají jen kde musí a na jak dlouho musí. Navíc je to naprosto bez bolesti.

PS: měnil jsem 2 roky zpět obvoďačku a kontrolovala mi krom varlat i jestli mi (ctyricatnikovi) s několika dětmi jde pretahnout předkožka. Takže na co čekáš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí