Práce na RD pro studující matku tří dětí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Váš názor - Výhodná práce?
Zdravím všechny pisatelky!
Byla bych ráda, kdybyste mi napsaly váš názor, na situaci, kterou teď řeším.
Jsem na RD - ještě 10 měsíců mám před sebou, nastavených od ledna na 5tis. měsíčně, malému je rok a 8 měsíců a mám příležitost začít pracovat. (U posledního zaměstnavatele jsem dostala výpověď pro nadbytečnost.) Je to tedy dříve, než jsem chtěla a nejsem si jistá, zda nastoupit. Jedná se o práci v obchodě, belgická firma, která má pár kanceláří ve Zlínském kraji. Dělala bych kalkulace, objednávky, reklamace, zákaznický servis, vše v němčině. Původně mi firma nabídla 20tis. hrubého, po 6 měsících 22,5tis. hrub., po dalších 6 měsících 25tis. Když jsem ale pak couvla, protože mi to přišlo daleko (autem 45 minut), tak mě šéf přemlouval a nabídl nástupní 22,5tis. hrubého za 6ti hodinovou pracovní dobu. Peníze to asi nejsou nejhorší (mám jen maturitu). ALE - je mi jasné, že to bude mega náročné, mám celkem 3 děti (7, 5, a to nejmladší) a dálkově studuji vysokou. Paní na hlídání jsem našla, moc milou za nevelký peníz. Některé kamarádky říkají, ať do toho jdu, že je to dobrá příležitost a nemusí se opakovat, jiné říkají, ať to nedělám, že je to pro malého brzo a pro mě příliš náročné, ať počkám třeba rok a pak si určitě nějakou práci najdu. Co myslíte vy? Víc hlav, víc ví a má víc názorů a zkušeností
Šly byste do toho, když by vaše finanční situace nebyla taková, že by vše utáhl váš manžel a vy byste mohly být doma?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Šla bych do toho. Výpověď můžeš dát vždycky, ale dobrou práci vždycky neseženeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych do toho. Příležitost se nemusí opakovat a toto jsou dobre podmínky. Náročné to opravdu bude dost. Ale s vypomocí s domácnosti se to da zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určo bych do toho šla. Když máš tu možnost a ke všemu máš hlídání, ber to. Skončit můžeš vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nešla bych do toho. Mám přibližně stejně staré děti, nestuduju k tomu, ale nechtěla bych být tak dlouho z domu. Kdyby se dala aspoň část dělat z domova, bylo by to něco jiného.
Pokud ty peníze nepotřebujete, já osobně bych se bez nich raději obešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě jo, jednak jsou to opravdu dobré peníze a jednak je malej na paní na hlídání velkej dost. Bála bych se strkat ho do jeslí, ale pokud paní přijde k Vám domů a bude ve svém prostředí, tak myslím, že to bude v pohodě. Já mám tři děti taky (2roky a dvojčata 11měsíců) a pracuju, co jsou miminům tři měsíce, máme paní na hlídání, děcka jsou ve svým prostředí, žádné scény tady neprobíhají, když odcházím. Je teda pravda, že chodím pryč na dva dny, ale zase na úplně celé ne na pár hodin. Myslím si, že máš super příležitost, využij toho. A jak tu holky píšou, odejít můžeš vždycky. ![]()
- Citovat
- Upravit
@ALPLA3 šla bych do toho. Ukočit se to dá vždycky, ale lepší mít práci, než pak marně hledat.
navíc ty prašule jsou pěkný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych do toho, peníze jsou to pěkný, paní na hlídání máš, nejstarší dítko už je docela i „samostatné“, tak proč ne.
Sama jsem teď řešila podobnou situaci, mám dva kluky, 7 let a 1 rok, pro spoustu lidí jsem krkavčí matka, která nechala dítě „napospas“, ale když jsou peníze potřeba a hlídání funguje, proč ne
nenech se odradit, dobrá práce nečeka za každým rohem
Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brala bych to, kdo ti dneska dá 6-hodinovou pracovní dobu a takové peníze za to? Jak už bylo řečeno, když by bylo nejhůř, odejít se dá vždycky, ale chytla bych příležitost za pačesy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych taky do toho šla. peníze jsou to pěkné, vidina povýšení do budoucna…a když to nebudeš s dětma zvládat, tak skončit můžeš vždycky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, co přesně je problém - že je malej na hlídání moc malej? To urcitě není. Že bude záhul pracovat se třemi detmi - to jo, ale za rok a půl to bude totéž nebo horší, přibude voděnî do školky nejmladšího a prostřední bude v první třídě. Že nebudeš stíhat školu? Můžeš přerušit, tohle je myslím důležitější. Šla bych do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit