Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jen tak ze zajímavosti bych chtěla vědět: s čím si vaši tříleťáci rádi hrají??? Co byl zrovna pro vaše dítko ten super dárek???
Hledám nějaký nápad ke třetím narozkám pro dcerku - ale klidně napiště i mamky od kluků ![]()
Naše dcera má 1.6. třetí narozeniny..hračky jí moc neberou, nejraději řádí na písku s bábovkama a doma na staré matraci..hraček máme strašně moc, fakt vůbec netuším co „nového“ bych jí mohla pořídit..Když se rozhlédnu v hračkárně od všehu už něco máme doma.
( po starší a příbuzných)
Venku si hraje jen na písku, s klackama a honí hmyz..
To jsem zvědavá co kdo napíše, třeba mě to také inspiruje..Babičce jsem řekla ,že k narozeninám jí má koupit prostěradlo, protože hračky jí neberou ![]()
Tak ja mam triletaka kluka a nejradsi ma hadici,nebo neco z ceho neustale tece voda,u nas proste zadne super hyper hracky nemaji cenu se kupovat
holcicce bych asi koupila kocarek a miminko ![]()
Náš malej má hraček asi milion. Samozřejmě vedou autíčka, mašinky a aktuálně zemědělský stroje. K narozeninám dostane koloodrážedlo, moc si přeje kombajn, jinak
bych mu ráda koupila nějakýho doktora a včera se mu na výstavě moc líbili igráčci, ale to spíš až k těm vánocům. Taky rád hraje na piánko a píská na flétnu a pomáhá zahradničit.
Jo a mimojiné k narozeninám dostane povlečení na velkou postel ![]()
pro kluky - tak já zas nevím co by ch našemu malému dřív dopřála, v hračkárnách toho mají tolik - autíčka, různé čerpací stanice, hasičské základny, zemědělké stroje, hrad pro rytíře s figurkama, kolo… a pak už nějaké hračky na rozvíjení myšlení - třeba tohle je pěkný - má to kamarád
http://www.mutabene.cz/…co_primo.htm
nebo
http://www.deskovehry.com/…-ze-dreva/en
pro holčičku nevím
co třeba nějaká kuchňka nebo obchod - to by bavilo i našeho kloučka, rád si hraje že něco vaří nebo prodává
Kupovala jsem jednotlivé kusy použitého dupla - zvířátka, stroje apod. přes MMB a to milovali. A balila jsem jim každé zvlášť, mohli rozbalovat do aleluja.
Naše tříleťačka má z „vnitřních“ hraček nejradši skládačky, puzzle nebo navlékání korálků (takových velkých), knížky a nejvíc teď frčí samolepky. Ale stejně je nejradši venku - písek a voda a je o zábavu postaráno
A taky teď ráda jezdí na koloběžce. Na vození miminka v kočárku ji teda vůbec neužije ![]()
Holky budou mít tři na podzim, plánuji jim pořídit velké kočárky a panenky + postýlky
Napadá mě ještě kuchyňka a k tomu příslušenství - tu dostaly k Vánocům a ta je baví moc, i když je kolem toho hrozný nepořádek
Jinak obecně hračky je také moc neberou, proto jich ani moc nemají, teď přes léto jsme stejně hlavně venku na písku, zahradničíme, jezdíme na First bikách aj.
Napadá mě ještě jako tip tabule z Ikei na křídy/fixy/tužky, Lego duplo nebo takové různé sady modelín apod.
Ahoj, malymu byly 3r 4/5, nejradsi lita venku na hristi a maluje po zemi kridama. Rad si hraje na pisku, tak treba jestli mate chatu nebo zahradu a jeste nemate piskoviste, tak ten pisek ![]()
Co ho totalne nebere je jezdeni na koloodrazedle, dostal ke 3.nar. Firstbike a musim mu to nutit. Doma ted hodne visi u pohadek (Ferda mravenec, Krtek, a na pocitace u Mickey Mouse Clubhouse). Ja teda nejsem takova ta mama, co by s ditetem v jednom kuse neco vytvarela a tv mu nepustila, ale jeho civeni na pohadky uz je obcas i na me moc ![]()
Tak jsem asi moc neporadila.
Holcicce mozna tu kuchynku ![]()
Tak nase mala bude mit narozky v srpnu a postupne mi rika, co by chtela
Zejmena sestricka ji ma prinest plysoveho papouska, predtim to byla MInnie a predtim plysova kocicka
Ted jsme ji poridili original DVD Micky mouse club, jeste bude Medvidek Pu, to ted strasne jede. Jinak chce tu plysoovu postavicku Prvosenku z pohadky Fifi z Kvetikova, pak takoveho maleho plastoveho konika s kridly, jak se mu daji cesat vlasky, snad zn. my littly Pony. Jinak jsme ji chteli dat jako hlavni darek koloodrazedlo, ale tezka nechytacka
Takze dostane rovnou kolo s nahradnimi kolecky (po sestrenici, hezke ruzove, takove holcici) a uvidime. Pak jeste kocarek na panenky at muze vozit mimi jako mama
Jinak jsme zastancem postupneho davani darku, vse najednou nedela dobrotu, ani to nepobere, takze treba to DVD mela puvodne k narozkam. Jinak na darcich se bude podilet rodina. Jeste ji chci poridit special detskou encyklopedii, trochu uz zacalo vyptavaci obdobi a knihy zboznuje. Strasne zavisi na diteti, co ma rado. A jeste me napada detsky sedaci vak, kdyz ho nekde maji tak rada na nem sedi. Ale namisto nej asi dostane novou autosedacku, uz nam nejak holcicka vyrostla ![]()
Díky za reakce. My zrovna taky nejraděj šťouráme někde venku klackem a hrabem se v písku. A hlavně ne panenky - to jí nebere ![]()
Tak právě nevím. Miluje Timmyho z Timmy Time, tak pro ní máme 2 figurky k těm co už má a knížku. Ráda bych něco navrhla babičkám, ale právě mě nic nenapadá… V krámě by toho samozřejmě chtěla milion, ale právě nevím, aby jí to vydrželo… Ráda bych asi něco tvořivýho - možná dokoupíme něco k duplu nebo vláčkům ![]()
Malou taky panenky neberou, ale mozna ji to jeste chytne ![]()
Tak z tvorivych hracek me napada nejaky komplet malovaci kufrik, vystrihovanky z papiru nebo „molitanu“ a z toho pak udelat pranicka, koralky, modelina nebo francouzska firma Djeco ma takove tvoreni barevnych obrazku sypanym barevnym piskem, kdyz ji pisek bavi
Maji take krasne samolepky, tak zkus pohledat na webu. Nebo me jeste napada US firma Alex Toys, maji napadite hracky-mame od nich krasne zviratkove vodolepky, maji jich ruzne tipy (na webu nebo je prodava Bambule-Pompo, ted nevim ktery presne), pak maji penove nadobi do vany, atd. bude leto, tak to muze pouzit i v bazenku
jeste maji vodolepky, ze muze oblekat panaka, to je zase poucne…nebo maji navlekaci zvireci farmu drevenou, to ale melo uspech v mladsim veku dcery. Jeste ma mala slovensko-anglicke CD s pisnickami, hodne slovicek pochytila (mame rodinu na SR)…
Tak já tohle řešila aktuálně právě tuhle sobotu
Malej dostal Lego Duplo Cars, velké puzzle podlahové toto:http://www.4kids.cz/…tdetail.aspx?… dále venkovní gril (mají ho v puntanele nebo pompu) http://www.funkids.cz/…vim-17-dilu/ a ještě dostane dodatečně kuličkodráhu. Ovšem největší úspěch měla trampolína. ![]()