Vaše výbava do porodnice

diana27
15.7.23 00:26

Vaše výbava do porodnice

Ahoj holky!
V říjnu mám termín a začínám pomalu dávat dohromady tašku do porodnice. Základní info už mám z nemocnice, ale ráda bych od vás nějaké osvědčené tipy.
Co jste opravdu ocenily, co bylo zbytečné a naopak, co vám chybělo a zpětně byste za to byly rády.
Děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.7.23 03:04

@diana27 každý porodnice je jiná :think: takže se nedá srovnávat :think: za mě základní, co mi chybělo, bylo jídlo. Ale fakt strašně moc :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
15.7.23 05:21

Ahoj, jo jídlo je základ, určitě si zjisti jak je to v tvé porodnici s jídlem a případně si něco zabal. Já věděla, že v mě porodnici stojí jídlo za pendrek, tak jsem si nabalila.par musli tyčinek, nějakou ovocnou přesnídávku v taštičce a nějaký namky mi přinesla návštěva.
Pak záleží co dává tvoje porodnice. Ale jako tip dávám vlhčený toaleťák. Je to malý balíček, takže překážet nebude a je s dubovou kůrou, takže až půjdeš na velkou bude se hodit lépe než ten normální v nemocnici. Ještě jsem byla ráda za krém na bradavky- purelan - ten není nutné před kojením umývat.
Jinak hlavně v klidu, když ti něco bude scházet, tak ti to kdokoliv kdykoliv může donést ☺️ takový největší základ ať už to nabízí porodnice nebo musíš mít své bych asi řekla: košile, poporodní kalhotky, vložky, ručník, kartáček, pasta, gumička do vlasů, hřeben, mydlo, plenky, přebalovací podložky, bepanthen baby, pití k porodu. S tím bych řekla, že na pohodu přežiješ než ti někdo doveze něco co chceš a zapomněla jsi si zabalit😁. Oblečení pro mě a pro malou na cestu domů jsem měla doma u vajíčka a přivezl partner až když pro nás jel ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
15.7.23 05:28
@martina.se píše:
@diana27 každý porodnice je jiná :think: takže se nedá srovnávat :think: za mě základní, co mi chybělo, bylo jídlo. Ale fakt strašně moc :mrgreen: :lol:

Stále více porodnic má samoobslužný bar,kde si maminky mohou vzít zdarma porce jogurtu,musli, ořechů, sušeného ovoce, vyzkoušet čaj pro kojící, jsou volně k dispozici jablka a banány..I naše porodnice už to mají a rozhodně se nejedná o Prahu.

Dále je k dispozici pečivo,mini máslo a marmeláda, to už ale bylo i kdysi za krále klacka, když jsem rodila první dítě.

@diana27 píše:
Ahoj holky!
V říjnu mám termín a začínám pomalu dávat dohromady tašku do porodnice. Základní info už mám z nemocnice, ale ráda bych od vás nějaké osvědčené tipy.
Co jste opravdu ocenily, co bylo zbytečné a naopak, co vám chybělo a zpětně byste za to byly rády.
Děkuju :)

Vzhledem k tomu, že mě s posledními dvěma dětmi pustili z porodnice po 48 hodinách, tak mi toho moc nechybělo. Prádlo pro sebe i dítě jsem měla a chtěla erární. Poporodní kalhotky a vložky doporučuju ze zdravotních potřeb, ne třeba z DM, ty nejsou tak prodyšné. První hodiny po porodu jsem chtěla spát. Dost jsem ocenila, že jsem si vybrala porodnici, kde nesmí návštěvy na pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
15.7.23 06:41

Jídlo k porodu, alespoň nějakou sušenku na dodání energie. Kojící polštář, nejlépe ten obr, dá se použít jako hnízdečko do postele, nebo k vycpání díry mezi postelí a zdí, aby tam nezapadlo mimčo. Omyvatelné pantofle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.23 06:51

Na tu chvilku jsem nic moc nepotřebovala, vložky jsme teda dostali, dobrý byl gel dubové kůry a k nezaplacení gumový sedací kruh. Sice jsem ho potřebovala jen dva dny ale zezacatku jsem nevydržela ani v polosede bez něho. Takže bych se nenajedla a nevím jak bych kojila.

• Citovat
  • Upravit
18697
15.7.23 07:06
@Anonymní píše:
Na tu chvilku jsem nic moc nepotřebovala, vložky jsme teda dostali, dobrý byl gel dubové kůry a k nezaplacení gumový sedací kruh. Sice jsem ho potřebovala jen dva dny ale zezacatku jsem nevydržela ani v polosede bez něho. Takže bych se nenajedla a nevím jak bych kojila.

A já po obou na pohodu. První porvana tak tam jsem byla opatrná při sezení. Druhe jen jak když to vezmes o smirgl, ale cajk. Za me zas kruh zbytečný.. @diana27 já chtěla víc ručníků - curani většinou páli a je to příjemnější do sprchy než se trochu zahojis. Takže furt utirat. Pak jsem měla nahrivaci polstar do mikrovlnky- velky na břicho a nemusela jsem při porodu do sprchy. Ta tepla hodně uleví a pomůže uvolnit svaly. Nějaká láhev s pitkem je fajn, ze se nepolejes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.7.23 07:57

Těch diskuzi je tu několik, zkus pohledat.

Jinak se ptej porodnice, jdi se podívat, co mají a nemají.

"U nás " dávali neomezené množství vložek, byl k dispozici kojící polštář, jídla byl dostatek. Dávali i kojící čaje, bylo možno si půjčit odsávačku elektrickou. Věci na mimino včetně zavinovaček a látkových plen a hygieny k dispozici.
Vzhledem k problémům jsem nakonec v porodnici byla 6 dnů. To člověk neovlivní.

Za sebe hodně kalhotek ( neměla jsem náladu je prát), malou petku s pítkem na oplach spodku na WC ( moje dítě bylo úřvané a sprcha po každém WC fakt nehrozila).a balík papírových utěrek na umírání dole ( člověk si nezaspinil ručníky).
Jo a dlouhý kabel nabíječky a noční světýlko ( bludičku).

Ale každá porodnice poskytuje něco jiného.
Ja tedy do sprchy chodila bez bot.
Hnizdečko bych nevyužila, protože mimino nejraději spalo se mnou pod peřinou ( mělo radar už v porodnici- velmi kontaktní dítě) a v té erarni postýlce odmítala být.
Navíc tam.bylo takové vedro, že i v košili bylo vedro, župan jsem ani nepořizovala. Měla jsem mikinu na zip, v které jsem přijela.
Oblečení na cestu domů bylo fajn mít pro dítě ve 2 velikostech. Naše dítě nakonec velikost 56 ani neobléklo a při oblékání si část počůralo, takže erar ( měli klasiku, body, dupačky, overal, čepice, rukavice…) vel 62 to jistil;)))

Za mě úplně nejlepší bylo mít na parkovišti auto, které tam tech 6 dnů čekalo a my se pak je nalodili a jelo se domů;)))) Žádné čekání na tatínka než dorazí, jestli kojení, atd…prostě řekli můžete a my jeli :palec:
Ale chápu že to většina žen takhle nemá.

• Citovat
  • Upravit
328
15.7.23 08:17

Krom tech beznych veci nahore, me osobne nejvice chybel pribor :lol: Lednicka v porodnici sice dobre zasobena, ale vecne nebyly lzicky, aby mohl clovek snist jogurt nebo talirek, kam by si dal ten chleba, ktery nebyl, cim namazat :lol: Tak priste (pokud nejake bude) ja balim pribor a jeden plastovy talirek :lol:
Pak ja osobne vyuzila 2 pantofle, jedny gumove jen do sprchya druhe na chozeni.

Partnerovi jsem doma udelala hromadku rucniku ‚do porodnice‘ (tmave, starsi) a hromadku vsech potencialnich veci, co bych mohla jeste chtit (nocni kosile, teple ponozky apod). Vzdy to dle instrukci privezl a odvezl to spinave. Bylo mi jasne, ze kdyz to nepripravim a reknu privez rucnik, tak vezme ty krasne nadychane bile :lol: takhle jsem toho nemusela tahnout milion hned na zacatku, ale mela jistotu, ze priveze presne to, co chci bez velkeho hledani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14651
15.7.23 09:09
  • čokoláda na porodní sal i na pobyt
  • megavelke poporodni vlozky (bella mamma, bella comfort)
  • stahovací pás
  • nějaké normální jídlo si nechat doručit, u nas v porodnici nedělali teple vecere, tak proste bych asi řekla chlapovi, ať mi koupi někde pizzu a doveze, nebo ať dovali nějaký řízky z domu (porad jen chleba a různé pečivo dokola, zhnusilo se mi to tím na hodně dlouho, jsem přes pul roku po porodu a ani vidět :lol: )
  • Gravimilk a mliko = mnam mnam
  • vlhcene ubrousky na miminko
  • kojici tilka a kratasky na sebe (košile jsou nepraktické - teda po císaři by byly asi lepší, ale já měla vždy vaginální porod, takže mi ta guma nevadila)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
15.7.23 09:39

Souhlasím s jídlem. Mít jen to nemocniční, tak umřu hlady.
Vlastní příbor
Sportovní lahev na pití, ze které můžeš pít i v pololehu
Kojicí čaj
Knížku nebo tablet s filmy
Dost kojicích košil/triček. V pokojích je vedro + u mě pracovaly hormony, takže jsem se převlékala minimálně 2× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1525
15.7.23 12:58

Omyvatelné pantofle.
Na spodek jsem používala perlan abych furt nešpinila ručníky.
Nějaké jídlo
Toaletní papír s dubovou kůrou
Jelení luj a gumicky.
Vložky atd z lékárny (kouknete na vaši pojišťovnu na příspěvky. Většina to proplací když je to z lékárny )
Jinak mi dá vše porodnice 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
diana27
15.7.23 13:23

Děkuju za rady, jídlo si určitě nějak pořeším, je mi jasné, že to nebude žádná sláva.
Na naší porodnici slýchám převážně samé kladné věci, ale zaslechla jsem i nějaký nemilosti tak chci být raději připravená :) Jak jste to měly s potřebou kojících podprsenek a vložek do nich? Jsou potřeba už v porodnici? Podprsenky moc nemusím, tak kdyby to bylo možné ráda se jim vyhnu. Případně ty vložky raději jednorázové nebo látkové?

• Citovat
  • Upravit
1977
15.7.23 13:38
@diana27 píše:
Děkuju za rady, jídlo si určitě nějak pořeším, je mi jasné, že to nebude žádná sláva.
Na naší porodnici slýchám převážně samé kladné věci, ale zaslechla jsem i nějaký nemilosti tak chci být raději připravená :) Jak jste to měly s potřebou kojících podprsenek a vložek do nich? Jsou potřeba už v porodnici? Podprsenky moc nemusím, tak kdyby to bylo možné ráda se jim vyhnu. Případně ty vložky raději jednorázové nebo látkové?

Koukni na kojicí tílka (mívá Lidl nebo H&M), mám je mnohem radši než podprsenky. Vložky mám látkové, ušila mi je kamarádka za pár korun. Ze začátku jsem měla i 8 párů na den. A jestli je budeš potřebovat v porodnici záleží na tom, jak rychle se ti spustí mléko. U prvního mi teklo proudem už den po porodu, u druhého se laktace začala pořádně rozjíždět až v den kdy nás pouštěli domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.23 14:00
@diana27 píše:

Tak rychle se ti mliko pravdepodobne nespustí, mě až tak 4. den. Jako jo, já ten kruh taky nechtěla že zbytečnost, až v poslední panice pár dní před porodem jsem koupila a byla jsem teda hodně ráda, to člověk neví, nevím co bych bez něj dělala, fakt by to bylo hodně nepříjemný. Aby to neznelo nejak desive, měla jsem prostě siti asi na blbym miste, po šestinedělí už jsem o něm ani nevěděla. My teda jídlo měli dobrý a dost. Tu dlouhou šňůru k telefonu mi manžel druhý den nesl. K porodu mě ještě napadl hroznovy cukr, jist jsem schopná nebyla. Určitě ty gumové pantofle, já jsem se fakt špatně hybala a byla jsem ráda že jsem se nemusela zouvat obouvat, vlezla jsem v nich do sprchy jak jsem přišla. Mela jsem s sebou i latkove a sly do haje za par hodin, kapla mi na ne krev. Mě se teda osvědčily košile, oblékání do pyžama - au au, moc pohybu. Košile přes hlavu lepší. Ty vložky od Belly jsou úplně super na první dny, mě ty porodnické furt někde protekaly. Na utirani bych si dneska vzala ten perla kdybych rodila znovu, namoceny by byl asi ideal. Toletakem to moc nešlo jak jsem hodně krvacela. To světýlko je super nápad, my nechavaly rozsviceno v koupelně a bylo to nanic, nedalo se při tom moc spát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková