Vašich TOP 5 holčičích jmen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148524
22.7.25 13:21

Může mi někdo vysvětlit proč se na takové otázky používá anonymita?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.25 13:28

Anastázie, Žofie, Hermína, Nina, Meda
dvě z výběru mám

• Citovat
  • Upravit
22.7.25 13:31

Tamara, Nina, Edita, Marie, Ester

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
22.7.25 13:40

NELÍBÍ se mi celoživotně Denisa, Barbora a Šárka.
Jména, která se mi líbí, ale nepoužili jsme je: Vanda, Apolena, Evelína

Žádnou Top 5 nemám. Jméno musí ladit i s příjmením a to jsme při výběrech zohledňovali. Dále v našich rodinách je oboustranně velký zástup žen. Některá líbivá jména už použita :mrgreen:
A větší potaz než to, že se holka jednou vdá, bych v dnešní době brala na to, aby jméno bylo použitelné i v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
22.7.25 13:59

Eden, Edita, Rút, Ráchel, Rebeka
Líbí se mi i Klára, Ester, Tamara, Filoména, Agáta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
22.7.25 23:46

Martina, Gabriela, Sabina, Sára a Berenika. Líbí se mi i Kamila, Dominika, Klaudie, Valérie… Obecně žádné vyloženě davovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
23.7.25 02:08

Jé, kdybychom měli holčičku, shodli bychom se klidně na paterčatech. Ale máme syny. Holky by ovšem byly - Magdaléna, Tereza, Marta, Gabriela, Barbara.
U holek jsme top 5 měli, u kluků ani smykem. A tak máme jen kluky. Ti se ovšem radují, že se nenarodili jako holky, zejména ten starší při pomyšlení na jméno Magdaléna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
23.7.25 05:08

Vynechám jméno dcery, které je z latinského slovesa. Česky je jejímu jménu nejblíže Milena, což je pro mě krásné jméno. Dále se měla jmenovat Yvonne, Klára, Karla jako prvorepubliková varianta zdrobněliny Karlička.
U jména Jan nesnáším oslovení Honzo, také mi přijde bližší varianta Jene, Jeníčku.
Mám ráda jméno Lenka. Dcera měla původně dvě křestní jména, druhé jsem dávala pod nátlakem a nikdy jsem s ním nebyla v souladu. Dcera si ho přála okolo šesti let věku odstranit, nikdy se nepoužívalo a komplikovalo jí život. Bylo tedy úředně odstraněno. Je to jméno Ema, mám na něj příšernou averzi.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
23.7.25 05:15
@BeruNaty píše: Více

Měla jsem matikářku stejného jména a byla to příšerná ženská, takže soucítím. Jméno si můžeš přece nechat vždycky změnit, pokud ti způsobuje jakoukoliv újmu, včetně psychické.
Já třeba nesnáším jména, která se dědí skrze generace. Jedno takové mám, bohužel. Měla jsem se jmenovat Veronika, také z dědičnosti. Proti Veronikám nic nemám. Není to špatné jméno. Pro mě jen zatížené generačními traumaty, což je to moje také.

• Citovat
  • Upravit
290
23.7.25 08:34

Radka, Věra (nekecám), Šárka, Pernilla, Trine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.25 19:10
@Anonymní píše: Více

Odeta
Jenovefa Šárka
Danaé
Artemis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3199
25.7.25 23:01

Kristina, Aurélie, Gréta, Leonor, Cecílie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
26.7.25 21:00

Kristýna, Hanna, Ilonka, Bedřiška, Inna,
A
6. jsme dali…k tomu spousta dalších, na která bych se nechala přemluvit. Že bych ale měla úplně top v žebříčku, to asi nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
26.7.25 21:21
@Anonymní píše: Více

Ema, Eliška, Sára, Kristýna a Kateřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.7.25 22:06

Anežka, Barbora, Ester, Evelína, Marion+ Sára, Dorota, Františka, Zoe, Miriam
Nějak se mi líbí dívčí jména, která se neskloňují a zaroveň jména, která mi zní jemně ( někomu můžou znít drsně jak šmirgl, ale to má každý asi jinak). Plus ke dvěma mám osobní vztah( fajn osoby s tim jménem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze