Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím poradit, chystáme se na dovolenou na hory. Dcera momentálně celkem zhubla a nevíme jak se serizenim. Nejsem si jistá jestli měla vázáni nastavené na 55 nebo 52 kg a momentálně je na 47. Myslíte ze i kdyby bylo nastavené na 55 kg ze nebude problém s momentální vahou? Bojím se aby se něco nestalo. Moc dekuji
@chlp12 píše:
Prosím poradit, chystáme se na dovolenou na hory. Dcera momentálně celkem zhubla a nevíme jak se serizenim. Nejsem si jistá jestli měla vázáni nastavené na 55 nebo 52 kg a momentálně je na 47. Myslíte ze i kdyby bylo nastavené na 55 kg ze nebude problém s momentální vahou? Bojím se aby se něco nestalo. Moc dekuji
Tak si dojděte do servisu, oni to nastaví. K váze ale přidejte boty, oblečení atd…
Taky bych nechala přeseřídit, pro jistotu, dělají to snad všude a je to otázka pěti minut, lepší než pak řešit zlomenou haksnu z nevycvaknutých lyží.
Myslim, ze ze servisu mivame vzdy 6 kg rozpeti, na ktere je to serizene
. Take zalezi, jak moc je zdatny lyzar, i pokrocilost se zohlednuje. Mozna mensi problem je mit serizene o pasmo vys nez o pasmo niz
, to je kdyztak hnusna zlomenina nohy, ale kdyz cloveku vylitne svevolne lyze pri vetsi rychlosti, muze z toho byt nepekny pad. Pokud mate pochybnosti, tak do servisu. U ditete bych neriskovala a zajela k servisakovi, u dospeleho je to na jeho triko.
V jedne pujcovne nam vypravel servisak o pani, co mu vehementne tvrdila, jak ma 60 kg, pry dle jeho odhadu mela tak 90, ale hadala se a tvarila urazene… Tak ji to teda seridil na 60 a odvezl ji vrtulnik. Vylitla v zatacce z lyzi a narvala to do sloupu
. Po nas pak chtel, at lezeme na vahu pred nim. Byl z toho dost spatnej.
Dekuju moc, no ja bych to tam dala hnedka, ale manžel říká ze je to zbytečný ze těch 5 kg je jedno tak snad ho přemluvim
@Hobitka mne se sundala jedna lyze, kdyz jsem v servisu rekla, ze jsem lyzar zacatecnik. Vahu jsem jim rekla opravdovou, ale lyzaky jsem k tomu tedy nepricetla. ![]()
@bobulka88 Oni prave zacatecnikum serizuji na min, protoze nenajizdeji do zatacek tak agresivne. Takze pokud dcera zakladatelky predtim byla treba zacatecnik a mezitim zamakala na technice, tak to muze byt dobre. Ale to musi vedet rodice. Jinak my ted nestihli servis v miste bydliste, tak jsme rano pred lyzovanim zabehli prave do mistni pujcovny lyzi, tam nam to zkontrolovali, sice bez ofiku papiru, ale citili jsme se lip. Bez toho bych deti na svah nepustila, i kdyz jsou lyzari pomerne zdatni.