Ve 3 letech má plenu

74
7.12.23 12:37

Ve 3 letech má plenu

Dobrý den, trápí mě jedna věc. Můj 3 lety syn (teď v únoru mu budou 3), má pořád pleny.
Od roka a půl trenujeme nočník, nejdřív jsem ho dávala klasicky po spaní a po jídle. Sice se občas vyčůral, ale nějakej extra posun nebyl a není do teď. Teď ho samozřejmě vysazuji častěji, cca po 20 min., Takže se nám i občas povede, že máme za celý den jednu plinku. Dostává za vycurani vždy odměnu, ale bohužel, sám si neřekne, nedá najevo, že potřebuje čůrat, ani když se ho zeptám, prostě když ho posadim, tak se vycura, podívá se na mě, usměje se a tím končíme. I se stane, že máme den, kdy to už od rána nevychytavam.
Jsem důsledná, u všeho jsem vždycky důsledná, ale tohle mě už nebaví, jak to prostě trvá od roka a půl, tak mi přijde, že v tom selhávam a nevím, kde je chyba.
V létě jsem i zkusila bez pleny, měl jen kalhoty, říkala jsem si, že když se pocura, že ho to bude štípat, že si začne sundávat ty kalhoty a bude mu to vadit. Ale nic, bylo mu to jedno dal si vesele hrál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
39
7.12.23 12:51

Buď v klidu. Vývojově se jeho tělíčko věnuje něčemu jinému. Moje dcerka si v louži i hrála a vůbec jí to nevadilo. Chytré, bystre dítě, které mluvilo v rozvitých větách a plina…to byl kontrast🤣Pak přišly třetí narozeniny a šlo to rychle. Do února ještě daleko, dej tomu čas. Dočetla jsem se, že mozek piloval řeč a neřešil vyměšování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
7.12.23 12:56

@Ájinka1 Ano,je pravda, že Míša umí spoustu jiných věcí, umí napočítat do 10,i anglicky (my ho to neučili), umí celou abecedu, pár barev, všechny zvířátka i jak dělají, má obrovskou zásobu slov, mluví zatím jen slovně, věty ještě neříká, ale prostě nočník mu nic neříká 🙈 Jako pochopil, že když se vyčůra, že dostane odměnu, ale nepochopil, že by to měl začít dělat pravidelně a pořád, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
7.12.23 13:16

@Kelly13 zbytecne to hrotis. Proc od 1,5 roku vytrvale, kdyz vidis, ze nic? Az k tomu dozraje, tak si rekne. Z vlastni zkusenosti, kdybych mela dite posazovat na nocnik co pet minut, nic by se nedelo. Asi mesic po 3.narozeninach si zacal rikat, za chvili nato chodil sam na zachod, zvedne prkynko, splachne. Na velkou to bylo jeste chvili do plenky, pak uz ok. Na noc asi od 3,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
7.12.23 14:00

Dej mu čas. Syn je taky únorový a v lednu před třetími narozeninami si zničeho nic sám řekl o nočník a od té doby byl přes den bez plen. V noci mu to trvalo až do pátých narozenin. Druhé dítě se odplenkovalo samo před druhými narozeninami a chvilku po druhých narozeninách bylo bez plen i v noci. Je to individální. Jak jim to docvakne, tak to jde skoro samo :). Dej malému čas. Vysazuj jen občas, já vysazovala jen po spaní a večer před koupáním… a jsou bez plen a bylo to i bez stresu maminky :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36189
7.12.23 14:12

Náš třeba až ve 3,5 a rovnou na záchod. Ale nesmím se moc ptát, řídí si t o víceméně sám a já ho donutím jen než někam třeba jdeme.
Jinak tohle umí spoustu jiných věcí, umí napočítat do 10,i anglicky (my ho to neučili), umí celou abecedu má z youtube, tím bych se zase tak nechlubila :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3081
7.12.23 14:21

@pikola Za sebe si nemůžu pomoct a mám vždy cukání podobná tvrzení pojmenovat realističtěji tzn. „Umí několik básniček“ :)
Nicméně bych to taky nijak nehrotila.
U dcery to ještě v červenci vypadalo zoufale beznadějně a v srpnu začala chodit na normální WC.
Nočník byla ochotná používat až dlouho po tom, co se naučila na normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
7.12.23 14:24

@Kelly13 Fakt je to individualni. Syn cural na nocnik od 2.5 let, ale kadil az do tri do pleny, na noc nejak 3.5-4 roky.

Dcera od cerstvych 2 let cura i kadi na nocnik a na noc od 2 let a tri mesicu max. bez pleny.

Pristup jsem mela zcela stejny, nikdy jsem neposazovala, nenutila, neucila. Jakmile jsem zpozorovala zajem o curani - kdy to dite treba po ranu je suche a vycura se az pak, cura rado do vany a kouka se na to, pocura se vysvlecene na zem (umyslne) - tak jsem zacala nabizet nocnik. U syna to slo snadneji, ten si stoupl a jen se snazil trefit :lol: Dcera si musela sednout. Kdyz to poprvy udelali, tak siiiilene nadseni samozrejme :lol:

U dcery na knizky nedoslo, byla malinka, ale u syna ano a taky nam to pomohlo. Treba Svojtka ma super leporelo na tohle tema.

Dalsi fazi mam osvedcenou nechat polonahe a v kazde mistnosti nocnik. Synovi jsem davala chvili i odmenu. Chodil si sam. U dcery tohle nefungovalo zezacatku, musela jsem ji aktivne nabizet nocnik a ptat se. Vyhodu mam, ze obema fakt velmi vadilo, kdyz byla nehoda a pocurali se a byli mokry.

A jakmile se to zvladlo doma, slo se na ven..pak na noc…cim dal min jsem rikala, upozornovala…

Jinak jsem byla pripravena tomu dat dva tydny max. mesic. Pokud by to neslo, byly furt nehody a pocuracani, nandala bych pleny a zase zkusila po nejaky pauze. U deti je kazdy mesic znat a v unoru to uz muze byt uplne jiny decko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36189
7.12.23 14:30

U nás si treba na nočník nesedl nikdy. Naopak jednu dobu když mu byly ani ne 3 jsme mu vypěstovatovala slušnou psychickou zácpu z toho, že se bál jít na záchod. Tak jsme ho nechali. A teď po létě to šlo relativně samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.12.23 14:32
@Ájinka1 píše:
Buď v klidu. Vývojově se jeho tělíčko věnuje něčemu jinému. Moje dcerka si v louži i hrála a vůbec jí to nevadilo. Chytré, bystre dítě, které mluvilo v rozvitých větách a plina…to byl kontrast🤣Pak přišly třetí narozeniny a šlo to rychle. Do února ještě daleko, dej tomu čas. Dočetla jsem se, že mozek piloval řeč a neřešil vyměšování :kytka:

Měly jsme to stejně, dcera jazykově jako pětileté dítě, v noci se snad nikdy nepočůrala, ale ve dne si klidně hrála v louži nebo mokrých kalhotách. A ve 3 letech jakoby jí ze dne na den přeplo. Také jsme pak už ze zoufalství dávali odměnu (chodila už do školky), ale stejně mi nakonec přišlo, že k tomu musela dospět, odměny neodměny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.12.23 14:35

A ještě tedy jeden tip, dcera se na nočník nikdy nenaučila, občas se vyčůrala při vysazení na dětské prkénko, ale nakonec se sama v těch 3 letech naučila normálně na velký záchod, že se držela prkénka. Takže i tipuji, že jí vadil nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
7.12.23 14:44
@generális píše:
A ještě tedy jeden tip, dcera se na nočník nikdy nenaučila, občas se vyčůrala při vysazení na dětské prkénko, ale nakonec se sama v těch 3 letech naučila normálně na velký záchod, že se držela prkénka. Takže i tipuji, že jí vadil nočník.

Přesně tak. Dcera si s nočnímkem hrála, ale na velký záchod chodila normálně. A syn na nočník chodil, ale jak se naučil čůrat ve stoje, tak pak jedině na velký záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16003
7.12.23 14:50
@Kelly13 píše:
Dobrý den, trápí mě jedna věc. Můj 3 lety syn (teď v únoru mu budou 3), má pořád pleny.
Od roka a půl trenujeme nočník, nejdřív jsem ho dávala klasicky po spaní a po jídle. Sice se občas vyčůral, ale nějakej extra posun nebyl a není do teď. Teď ho samozřejmě vysazuji častěji, cca po 20 min., Takže se nám i občas povede, že máme za celý den jednu plinku. Dostává za vycurani vždy odměnu, ale bohužel, sám si neřekne, nedá najevo, že potřebuje čůrat, ani když se ho zeptám, prostě když ho posadim, tak se vycura, podívá se na mě, usměje se a tím končíme. I se stane, že máme den, kdy to už od rána nevychytavam.
Jsem důsledná, u všeho jsem vždycky důsledná, ale tohle mě už nebaví, jak to prostě trvá od roka a půl, tak mi přijde, že v tom selhávam a nevím, kde je chyba.
V létě jsem i zkusila bez pleny, měl jen kalhoty, říkala jsem si, že když se pocura, že ho to bude štípat, že si začne sundávat ty kalhoty a bude mu to vadit. Ale nic, bylo mu to jedno dal si vesele hrál.

Chudák děcko. Už tě musí mít slušně plný zuby. Proč to tak hrotíš? Takovou dobu :roll:
Protože Máňa vod vedle má dítě od 2let bez plen? :roll:

Jinak moje dítě na nočník nikdy nechodilo. Zkusila jsem to párkrát a vykašlala se na to.
3 roky a 3 - měsíce sundala plenu a chodila za záchod. Žádné nehody, žádný po, chcaný nábytek atd. Prostě na pohodu.

Tobě taky stačí jedna plena na den? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
7.12.23 15:03

U nas nocnik pouzity asi tak 3× za celou dobu (na cestach). Doma normalne chodi syn na zachod s malym prkynkem. zkusila jsem posadit pred 2.rokem na nocnik parkrat. Nikdy nevydrzel sedet ani par sekund. Nechapal, co tim sleduju, ze ho nutim na tom sedet a myslim, ze to prispelo tomu, ze ho nemel nikdy rad… Takze u nas nocnik taky nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4037
7.12.23 16:01

Nejmladšímu dítěti jsem za čůráni na nočník dávala čokoládu, pochopilo to asi za dva dny.

Jinak mě zarazilo, že nemluví ve větách - ve třech letech? Jako ani „Koukej, auto jede“? Moje jedno dítě taky věty ve třech letech nic moc (ale aspoň auto jede zvládal), ale to bylo zrovna celkově pomalejší ve všem a ten nočník byl taky trápení, ale pripisovala jsem to tomu, že pozdě chodil, pozdě mluvil, prostě potřeboval víc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí