Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé maminky, začátky mého těhu byly problémové, ale nyní 34tt se asi řadím spíš mezi ty ,,akční maminky čekatelky,,..Celý den podle diáře,na 37tt mám naplánovaný výlet,38tt kosmetika,39tt kadeřnice a nehty…a včera si ze mě dělala sestra legraci, že jsem blázen, že plánuju takové aktivity na konečné čekací období
… tak mě zajímá, zda nejsem moc optimistická a jestli bych neměla už raděj jen sedět doma a koukat na tašku do porodnice
Neseď a nekoukej, protože pak si dloouho o nějaký kosmetice a kadeřnici můžeš nechat zdát a budeš vdečná za každej nákup, u kterýho ti děcko doma pohlídá manžel, budeš tam totiž SAMA ![]()
Jinak rodila jsem 38+1 a 39+něco, tuším 4
Poprvé 40tt. , podruhé 41tt a potřetí 38tt - dvojčata.
Takže klidně plánuj, potom už se nikam nedostaneš… ![]()
pokud se cítíš dobře a v pohodě tak proč jen sedět doma? já byla nakupovat ještě dvě hodiny před porodem
naopak využij toho času co ti zbývá pak na nějakou dobu třeba nebudeš mít možnost a nebo náladu. Přeji pohodový porod a krásné zdravé miminko. ![]()
Pokud ti nic není, tak proč bys měla sedět
Kdyžtak zkrátka na plánovanou akci nedorazíš ![]()
Já měla ke konci druhého těhotenství problém trochu s poslíky a hlavně s trochu překotným vyprazdňováním
Takže jsem fakt dřepěla doma a čekala, v těsné blízkosti záchoda ![]()
Jinak první jsem rodila ve 40.tt, druhé v 41.tt
Neblázni a koukej plánovat dokud to jde
. Jednak ti ty nejzdlouhavější týdny čekání utečou a co se může stát horšího, že nestihneš kadeřnici před porodem
. Jinak jsem rodila v 39+4tt a 40tt
Dceru 32+4tt, do porodnice jsem zamířila z jednání s kabelkou plnou dokumentů, ale do tašky do porodnice jsem ani netušila co dát
Syna 38+0, taška tentokrát sbalená, objednaná ke kaděřnici - tam už jsem ale nedojela
.
Plánuj, když budeš čekat doma a budeš přenášet, tak se z toho zblázníš.
40+2 a 39+3 (podle PM). U prvního jsem byla ještě kolem 36 tt na koncertě AC/DC v Praze - to ze mě taky všichni nemohli
Ale razila jsem zásadu - mám sedět doma nebo v autě (na kosmetice, u kadeřníka…)
![]()
jj, s tím se počítá, že to asi nebude takový relax..už i proto,že jako podnikatelka nebudu na rodičovské,ale čeká mě zase brzy práce,naštěstí můžu pracovat částečně z domu..tak doufám, že všechno stihnu teď a že se prďolík nebude hnát na svět třeba v 37tt,jak tady různě čtu ![]()
Já rodila 34+4 tt
A na sál jsme šla s kopáčema nehtama, rozcuchanýma vlasama, na výlet tak akurát pod narkózu- rajský plyn-to krásný výlet
![]()