Ve kterém týdnu vlastně jsem?

426
23.4.12 19:50

ve kterém týdnu vlastně jsem?

Mám dilema, všichni se mě neustále ptají ve kterém týdnu už jsem a já opravdu nevím co odpovědět… podle poslední ms a data porodu jsem již 28tt, ale miminko se někde zastavilo, nyní už normálně roste ale odpovídá hlavičkou 26tt a bříško a nožky 24tt, tak mi to průměrujou že je velké jako 25tt, tak opravdu nevím podle čeho to mám brát, jestli jsem teda v tom 28tt, jestli se vývin počítá podle toho jak dlouho je v bříšku, nebo podle toho jak je na utz velké? (Bylo mi řečeno že mimi bude možná hypotrofní.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101751
23.4.12 19:55

Já bych to počítala podle poslední MS a ničím to nekomplikovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
23.4.12 19:57

aha takže jsem tedy i nadále 28tt, takže začínám 7. měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
23.4.12 19:58

Myslím, že tam jde o to, že placenta má životnost 42tt a podle toho bych to brala také od poslední menstruace (28tt), nebo jak ti určil TP gynekolog a netahala do toho „stáří“ plodu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
23.4.12 19:59

brala bych to podle toho jaky mas termin porodu- brala bych ten nejvic daleko-vis jak ymslim?(treba tp 23.5. a 29.5-task bych volila ten 29.

• Citovat
  • Upravit
5476
23.4.12 20:05

měla jsem rozdíl 19 dní. v praxi to probíhalo tak, že se postupovalo podle dřívějšího data a den před vyvoláním to posunuli na to pozdější. prý pokud je rozdíl větší než snad 14 dní, termín se upravuje. takže bych se řídila datem podle UTZ ve 12 týdnu, dle MS nemusí být stoprocentní, neboť ten termín by seděl jen s „ideální“ délkou cyklu. po 12 týdnu už si mimi rostou „jak se jim zachce“, tak ty pozdější termíny dle UTZ bych nebrala v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
23.4.12 20:07

jsi 28 týden počítá se to podle ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
23.4.12 20:14

Aha, jenomže mimčo ve 12tt ještě stále odpovídalo podle poslední ms, vše bylo ok až asi před 20tt se musel drobek zastavit a teď má takové zpoždění, strašili i nějakým postižením kvůli té hypotrofii a dřívějším vyvoláním porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
23.4.12 20:16

tak to je dobře, že už začínám 3. trimestr… juchů toto letí, děkuji všem za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
23.4.12 20:19

hele já taky nevím. termín podle MS jsme na základě shody dvou UTZ s hladinou hcg (a pak se to potvrzovalo i na NT a dalších ultrazvucích) stanovili jen termín podle UTZ v 9tt, pak na NT mi řekli o 5 dní dřívější termín (ale ten v průkajdě už zůastal, když je to o takovej kousek). a hlavně - když jsem si vypsala data do kalendáře, tak termín vychází o další den dřív, protože byl přestupný rok a na to ty jejich počítací kolečka nejsou zařízený :/ tak prohlašuju, že jsem +- v 25tt a hotovo :D ale spíš jsem řešila, podle čeho by se teda stanovovalo, jestli už máme ukončený 24tt, měla jsem nějaký problémy a bolesti, tak jsem se bála nejhoršího :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
23.4.12 20:24

No toho jsem se děsila taky, když jsem byla před týdnem a půl na kontrole, kde mi tyto věci řekli, byla jsem podle TP už na přelomu 25/26tt a podle velikosti mimča 23tt, tak jsem se bála a bojím, že kdyby náhodou něco tak jak by to brali, jako porod v ???? mám i velmi málo plodové vody, tak těch problému je taky dost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
23.4.12 20:26

já jsem právě byla moc ráda, že gyndr.nenapsala dva termíny, ale jen razantně jeden. aspoň se nebudu muset v porodce hádat, že malej má ale opravdu ještě čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
23.4.12 20:28

Amy, držím palce ať se problémy srovnají.
Já zvědavcům říkala nižší číslo (MS/UTZ) a za odměnu mě nikdo neprudil dotazy, jestli úúž :) Ale já měla těhotenskou demenci jak z praku, takže to nebylo cílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
23.4.12 20:29

jinak já mám hrozně nízko placentu, ale pomalinku se šine nahoru. a prcek je vzornej, ba naopak spíš trochu živější, ale v mezích normálu. tak mi do té placenty furt pokopává, tak sem tam zašpiním nebo to pobolívá tak, jak by úplně nemělo při normálním těhu. no ale na můj stav je to prostě očekávatelný :( ale snad jsme se zdárně přehoupli za 24 týden podle všech možných termínů, tak te´d už jen ať vydrží co nejdýl :) ale s porodem počítám od začátku července do konce srpna, ať jsme realisti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
23.4.12 20:30
@Knihomyš píše:
Amy, držím palce ať se problémy srovnají.
Já zvědavcům říkala nižší číslo (MS/UTZ) a za odměnu mě nikdo neprudil dotazy, jestli úúž :) Ale já měla těhotenskou demenci jak z praku, takže to nebylo cílené.

to je taky dobrý :D já dneska čekala na přechodu na zelenou a zapomněla jsem, cože to tam dělám :oops: až pak mi došlo, že přece ČEKÁM NA ZELENOU :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí