Věcné břemeno - prodej domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
890
29.8.14 20:55

To by někdo musel koupit za hotové protože přes hypoteku vám žádná banka nepujčí pokud je tam věcné břemeno(na dožití),což dost snižuje možnost koupě i kdyby cena šla na 3 miliony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
29.8.14 20:56
@Anonymní píše:
Děkuji moc za informaci ;) 87 let a 68 a žít by tam asi mohl proč by nemohl vždyt by byl barák jeho takže má 2 patra tudíž to horní by třeba nebyl problém :think: ale je mi jasné, že by se těžko hledal a o 2 mil dolů je dost :zed: mě šlo o to udělat si jen představu protože netuším vůbec teda teď už ano :kytka:

promiň pracovala jsem v RK, ale opravdu najít kupce na takovou nemovitost bude veliký problém, a také dvougenerační domy dnes chce jen málokdo, problém z vysokými zálohami na topení, bohužel proto i cena těchto nemovitostí je o dost nižší :,( uvidíš přeji hodně štěstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.8.14 21:05
@Anonymní píše:
Jasný ;) ono právě je to jedna z nějžádanějších lokalit tady u nás ve městě a není den abych neměla ve schránce nabídky od různých kupců :think: jo neví, že je tam věcný břemeno ok beru ale zájem o tyhle dvě ulice tady u nás je fakt velký no takže by se vidělo ale díky moc všem alespoň jsem chytřejší :|

Nabídky do schránky házejí RK naslepo, taky je míváme ve schránce, i když se nechystáme domek prodat. Stejně tak i počítejte s tím, že na inzerát k prodeji se budou ozývat RK, ale nic to nemění na možnosti prodeje domku. Měli byste se vyrovnat s osobami s VB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
29.8.14 21:18
@Anonymní píše:
Jasný ;) ono právě je to jedna z nějžádanějších lokalit tady u nás ve městě a není den abych neměla ve schránce nabídky od různých kupců :think: jo neví, že je tam věcný břemeno ok beru ale zájem o tyhle dvě ulice tady u nás je fakt velký no takže by se vidělo ale díky moc všem alespoň jsem chytřejší :|

tak jak Ti to píše paní pode mnou, opravdu to házejí pouze makléři a snaží se tím upoutat pozornost, nic víc, taky záleží o jaké město se jedná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.14 21:20
@Anonymní píše:
…nabídky od kupců…holka, to jsou jen a pouze realitky a zkouší kdo by chtěl prodat, aby měly kšeft, truhlíku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
29.8.14 21:24

@Jenye prodejny je, ale koupi ho jen absolutní blázen a jen za hotové, do toho by žádná banka nesla. Z hlediska realitního trhu je proste neprodejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.14 22:33

I s vecnym premenem na doziti jde ziskat hypoteka, delaji to pouze v CS…pred 14 dny vyrizena hypo i s bremenem ;) Ale to tady neni moc dulezite, takovy dum prodat to chce neskutecne stesti…

• Citovat
  • Upravit
66815
30.8.14 08:18
@Anonymní píše:
I s vecnym premenem na doziti jde ziskat hypoteka, delaji to pouze v CS…pred 14 dny vyrizena hypo i s bremenem ;) Ale to tady neni moc dulezite, takovy dum prodat to chce neskutecne stesti…

Obecně banky úvěr na dům s břemenem na dožití nedávají právě proto, že takový dům je neprodejný. V případě, že nebudete dům řádně splácet, co si banka s takovým domem počne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.15 09:50

Dobrý den,
jak ze sebe nechat udělat věcné břemeno…

Věc se má tak: S mamkou a svým synem bydlím v rodinném domě. Mamka se rozhodla dům prodat, je pouze její, zdědila ho po taťkovi. Já se dědictví vzdala, aby neměla pocit, že ji chci nějak okrádat, ale v podstatě si o to řekla. To není už podstatné. Důležité je, že dala dům doprodeje, bez mého vědomí, ani náznak toho, že si mám hledat vlastní bydlení, nic. Přišla jsem na to takovou pitomou náhodou. Hlavně ten dům opustit nechci. Náš táta ho postavil zhruba před 40 lety, není to ruina, v loni jsem nechala komplet předělat spodní část domu, včetně sanačních věcí.
Syn je vážně nemocný, nechci skončit ani na přechodnou dobu někde v ubytovně. Moc finančních možností nemám. Ta rekonstukce několika místností mě vyčerpala, padly na to veškeré mé úspory. V této části domu byld lí ona, my bydlíme v patře, které na rekonstrukci čeká. Ale je to pěkné, udržované bydlení. Hlavně jsem zaskočená, zrazená. Ve všem jí vycházím vstříc, nikdy mezi námi žádný zásadní konflikt nebyl.
Můžu mamku nějak donutit, abych měla alespoň možnost doživotně to tu užívat (nebo než se rozhodnu, že odejdu). není s ní řeč, dům např. nezamyká, zve cizí lidi domů, v poslední době si neustále na vše, hlavněco se týká mě ztěžuje. Přestože nená nejmenší důvod a její sestra moje teta mi pak chodí domlouvat, např, mě příbuzní přestali zdravit, šeptají si v mé přítomnosti. Mámě řekli, že pokud tu budu, nebudou za ní chodit. vůbec nemám ponětí, co se stalo. Odvezu ji, přivezu, nakoupím, o zahradu se starám, ani kytky si nemusí zalévat, vařím, uklízím celý dům, protože ona to neudělá a na ten nepořádek se já nedokážu dívat. Je zdraví, vitální, jestli chcete přemýšlet že to třeba nezvládá
Nechci, aby se mi do pokojíčku, kde mi dítě dýchá na přístroji chodili dívat cizí lidi, protože realitka to má ve smlouvě.
Za každou radu nebo nápad moc a moc děkuju
co vůbec můžu v takové situaci dělat, aby ze mě a syna nebyli bezdomovci?

Prosím o zachování anonymního příspěvku, děkuji

• Citovat
  • Upravit
1142
6.2.15 09:55
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Věc se má tak: S mamkou a svým synem bydlím v rodinném domě. Mamka se rozhodla dům prodat, je pouze její, zdědila ho po taťkovi. Já se dědictví vzdala, aby neměla pocit, že ji chci nějak okrádat, ale v podstatě si o to řekla. To není už podstatné. Důležité je, že dala dům doprodeje, bez mého vědomí, ani náznak toho, že si mám hledat vlastní bydlení, nic. Přišla jsem na to takovou pitomou náhodou. Hlavně ten dům opustit nechci. Náš táta ho postavil zhruba před 40 lety, není to ruina, v loni jsem nechala komplet předělat spodní část domu, včetně sanačních věcí.
Syn je vážně nemocný, nechci skončit ani na přechodnou dobu někde v ubytovně. Moc finančních možností nemám. Ta rekonstukce několika místností mě vyčerpala, padly na to veškeré mé úspory. V této části domu byld lí ona, my bydlíme v patře, které na rekonstrukci čeká. Ale je to pěkné, udržované bydlení. Hlavně jsem zaskočená, zrazená. Ve všem jí vycházím vstříc, nikdy mezi námi žádný zásadní konflikt nebyl.
Můžu mamku nějak donutit, abych měla alespoň možnost doživotně to tu užívat (nebo než se rozhodnu, že odejdu). není s ní řeč, dům např. nezamyká, zve cizí lidi domů, v poslední době si neustále na vše, hlavněco se týká mě ztěžuje. Přestože nená nejmenší důvod a její sestra moje teta mi pak chodí domlouvat, např, mě příbuzní přestali zdravit, šeptají si v mé přítomnosti. Mámě řekli, že pokud tu budu, nebudou za ní chodit. vůbec nemám ponětí, co se stalo. Odvezu ji, přivezu, nakoupím, o zahradu se starám, ani kytky si nemusí zalévat, vařím, uklízím celý dům, protože ona to neudělá a na ten nepořádek se já nedokážu dívat. Je zdraví, vitální, jestli chcete přemýšlet že to třeba nezvládá
Nechci, aby se mi do pokojíčku, kde mi dítě dýchá na přístroji chodili dívat cizí lidi, protože realitka to má ve smlouvě.

Obávám se, že nemáš žádné reálné šance. Prvopočáteční chyba byla ve vzdání se dědického nároku, odtud se všechno odvíjí. Pokud nemáš žádný právní titul k užívání nemovitosti, nový vlastník s tebou nemusí vůbec nic řešit a může tě doslova vyhodit na ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.2.15 09:56
@Anonymní píše:
Dobrý den,

věcné břemeno musí zřídit vlastník, takže matka. Pokud to neudělala, ani to neudělá - s tím by se nemovitost stala neprodejnou. Možnosti jsou 2 - zaplaťte dům matce jako kupující, odstěhujte se. Víc možností není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.2.15 10:00

Věcné břemeno si sama zřídit nemůžeš. Matka jako vlastník může nakládat dle svého uvážení. Pokud máš doklady na investice do rekonstrukce domu, obrať se na právníka, snad je lze získat zpět. Píšeš, že máš sestru- ta se taky vzdala dědictví ve prospěch matky? Nemá matka v úmyslu vás po prodeji vyplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
6.2.15 10:03
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Je mi to líto ale pokuď věcné břemeno nezřídí matka jako majitelka nemovitosti tak máš bohužel smůlu :(. V prvopočátku bylio špatné že si se vzdala dědictví ve prospěch matky ale chápu že pokuď bylo vše ok tak nebyl důvod se s tím v té době zabývat…a co si zkusit promluvit s matkou aby ti vysvětlila proč tohle dělá? Máš alespoň účty od té rekonstrukce abys měla doklad žes jí platila ty a aby se dalo případně po matce vymáhat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.2.15 11:08

Situace dost horzná. My jsme se se sestrou taky vzdaly dědictví po tátovi ve prospěch mamči, ale my máme vřelé vztahy a bydlení každý vlastní.
Podle mě máš jedinou možnost. Pokud jsi dům rekonstruovala, obrátula bych se na právníka a když doložíš, kolik jsi do nemovitosti proinvestovala, mohl by ti třeba pomoci ty prostředky získat zpět. Jinak nevím, když ses svého dílu vzdala… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.15 12:22

Tak my měly vztahy taky fajnový. Mě vůbec do teď nenapadlo, to nějak řešit, mám tu celý život trvalé bydliště, syn taky. že bych to tu měla jistější jako věcný břemeno mě nikdy nenapadlo. nevím, co se děje. prodávat to nechtěla, naopak, rekonstrukci potřebovala a byla pro…no už rozumím…
má vyhlídnutý byt za dva miliony, myslím, že na výplatu moc nezbude. a hlavně, kdyby měla čisté úmysly, tak to řekne. byť suše oznámi, ale řekne.
Ještě zkusím s ní promluvit. ale říct mi to teda mohla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí