Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Aby máma udělala z dcery a vnuka bezdomovce musí mít snad pádný důvod. Taky to nechápu. I rodina se s tebou nebaví a ty nevíš proč? Zvláštní vztahy.
Však já tomu taky nerozumím. Neříkám, že jsem úžasná, brala jsem a beru to jako pomoc mámě. sama nevím, co se pokazilo. nikdo mi nic neřekne. ale tak jo, proč ne. pro dobrotu na žebrotu. takže od teď bude lepší nedělat nic? abych si to náhodou nemohla připočítat k dobru? když to pro ni dělám ráda. nezmiňovala bych tu pomoc, jsem zlomená z toho obratu. pouze jsem teda chtěla poradit, jestli mám nějakou reálnou šanci tu zůstat, popř. co pro to udělat, protože mito hlava nebere. nemám. a ještě za podivnosti můžu já? že jsem sem lezla.
@Anonymní píše:
Však já tomu taky nerozumím. Neříkám, že jsem úžasná, brala jsem a beru to jako pomoc mámě. sama nevím, co se pokazilo. nikdo mi nic neřekne. ale tak jo, proč ne. pro dobrotu na žebrotu. takže od teď bude lepší nedělat nic? abych si to náhodou nemohla připočítat k dobru? když to pro ni dělám ráda. nezmiňovala bych tu pomoc, jsem zlomená z toho obratu. pouze jsem teda chtěla poradit, jestli mám nějakou reálnou šanci tu zůstat, popř. co pro to udělat, protože mito hlava nebere. nemám. a ještě za podivnosti můžu já? že jsem sem lezla.
Jestli matka prodej domu dotáhne do konce, jsi i s dítětem na přístrojích bezdomovec. Vůbec sice nechápu, jak tohle může někdo udělat, ale lidé jsou různí. Mohlo se jí něco přehodit v hlavě, nemusí to třeba ani dělat úmyslně. Že tě neberou i ostatní příbuzní je sice divné, ale to tvou situaci neřeší. Ty teď s matkou domluv (vezmi si třeba advokáta), abys od ní dostala zpět své investice do domu. A urychleně si hledej bydlení. Vzhledem k nemoci tvého dítěte bys třeba mohla mít větší možnosti získat bydlení od nějaké nadace, nebo obce. To, že nechceš jít pryč nikoho zajímat nebude a vzhledem k tomu, že tě všichni nesnáší, je třeba to udělat co nejdříve i bez ohledu na to, jestli se dům nakonec prodá a nebo ne. Nemůžeš nic jiného dělat. Není to tvůj dům, trvalý pobyt ti k ničemu nepomůže. Hledej si něco jiného a držím ti palce, abys to našla brzy.
Jestli za něco můžeš a nebo ne, to teď není důležité. Proto, abys mohla zůstat, nemůžeš nic udělat. Budiž to pro tebe ponaučením, že i tvůj nejbližší nemusí být vždy ten, kdo to s tebou myslí dobře.
Jediné co mužu snad doporučit pokud máte od oprav papíry kolik co stálo mužete to po matce chtít vyplatit…pokud tedy prodává dum a vy nemáte kam jít protože jste do domu investovala. Nevím jestli to projde, ale možnost to je.
„takže od teď bude lepší nedělat nic? abych si to náhodou nemohla připočítat k dobru?“ - dělat - komunikovat s rodiči, asi si to někde ty anebo rodič zanedbala… A nedělat, nezhodnocovat cizí majetek, když nemáš vyjasněno…
@Anonymní píše:
Hezký večer přeji,poradíte prosím někdo o kolik klesne zhruba cena nemovitosti když by se prodávala s věcným břemenem? Resp. s dvouma věcnýma břemenama?
Anonym se snad pochopitelný a díky za odpověďi
Úředně se pro účely ocenění (o kolik se sníží hodnota nemovitosti) věcného břemena trvalého dožití bere 120 násobek ušlého měsíčního výnosu (užitku),, tedy příkladně byt (dům apod.) by byl pronajmutelný za 6 000,– měsíčně (bez služeb, holý zisk z nájmu) a s věcným břemenem (jedné nebo dvou osob, na tom zdá se nezáleží) se hodnota nemovitosti sníží (i pro účely daně atp.) o 6 000×120, tedy o 720 000 Kč. To ti řekne každý znalec.
Ono se to počítá na 10 let a nepředpokládá se, že osoby, pro něž váznou práva, budou mladíci… ti se snadno vyplatí a přestěhují jinam a nepotřebují tzv. dožívat…
A jestli něco je či není prodejné s břemenem, to je silně individuální a od stolu to jsou jen kecy. S břemenem mladším 75 let bych já osobně velmi zvažoval koupi a při 95 letech zase moc neváhal ![]()