Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Muze, prijedete za tvoji mamkou a bude spat u ni…muzes s tim nesouhlasit, ale to je tak jedine, co s tim muzes delat…
Proč s tím nesouhlasíš? Nedokážu si přestavit, že by mi brácha zakázal chodit za mamkou, přespat u ní nebo tam nedovolil spát mým dětem. Jsem prostě u mamky k nim nechodím pokud nejsem pozvána.
Jistěže může. To je přece věc tvé mámy, ne? Kdo za ní přijde na návštěvu.
Proč ti to vadí?
Počítám, že mamka má v domě byt, trvalý pobyt, žije v něm, atd. Čili má, nevím jak se tomu přesně říká, právo k užívání nemovitosti, odvozené mimo jiné i z toho věcného břemene dožití. Tudíž má i právo si pozvat návštěvu. Sestra přenocuje, nebude tam bydlet. Kdyby tam „nocovala“ delší dobu, asi by to bylo napadnutelné, že tam de facto žije, ale jednu noc asi neobhájíš. Navíc je otázka, zda by to za to stálo se s oběma soudit, páč to taky bude nějakej pátek trvat, rozhodně se věc nevyřeší ze dne na den.
Vy musíte mít vztahy v rodině
Nedovedu si představit zakázet bráchovi, aby šel navštívit mamku.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Vlastním dům který mi darovala babička a ma v něm dožití věcné břemeno moje mamka. Teď chce přijet moje sestra a že u mamky prespi. Může když JA s tím nesouhlasím?
![]()
To tedy fakt čumím…
Ano, sestra může přijet a přespat, pokud maminka chce. Ty se můžeš postavit na hlavu a nezabráníš tomu.
Ani ve snu by mě nenapadlo bránit rodičům ve styku se sourozenci.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Vlastním dům který mi darovala babička a ma v něm dožití věcné břemeno moje mamka. Teď chce přijet moje sestra a že u mamky prespi. Může když JA s tím nesouhlasím?
A anonymní si proč? Protože se za své chování stydíš? Nebo co jiného je na tom osobního, než že jsi tedy fakt dáreček ![]()
Bože…
paní anonymní musí být opravdu slepice!! Proč by měla zakazovat sestře, že nemůže k mamince…dej si mokrý hlavu na hlavu a vzpamatuje se…
![]()
Tak dovedu si představit extrém, kdy vylezu z rodiny sestávající se z matky, která se zhroutila a nezvládá žít svůj život, a mnohem mladší sestry, kterou matka nedokázala vychovat. Čili flákač, nezaměstnaná socka, ještě přimalujme alkoholička, feťačka žijící s podobným typem, a co její dítě, dvě, tři? tak se snažím zachránit co se dá, držím barák ve svém majetku, aby ho ty dvě neprochlastaly, snažím se zachránit mámu před sebou samou, ale na ségru už sílu fakt nemám. Jenže ta potvora cítí, že by něco mohla vysosat z mámy, kterou de facto živím já, aspoň já mám ten pocit, a já jí prostě pod svojí střechou, sice v bytě své mámy, kterou ale živím já, nechci! Podmínky jsme měly stejné, já se dokázala zvednout, postarat se o sebe, vystudovat, žiju slušně, mám skvělého muže, rodinu, bydlení, pracuju, byla to dřina, ale dokázala jsem to, proč ona ne?
tenhle scénář si představit dovedu ![]()