Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@montgomery.burns píše: Více
hodně mi to pomáhá při učení (psaní bakalářky) jelikož jsem soustředěná a udělám toho hodně v kratším časovém intervalu a baví mě to, občas to užívám i na cvičení
Radši si s tím moc nezahrávej, žádný povzbuzující látky nejsou bez rizik. Možná bych se zamyslela nad svým životním stylem, kdybych potřebovala takovýhle věci. Jestli třeba nepotřebuješ trošku zpomalit, víc naslouchat tělu, pečovat o sebe…
Jako zkušenost s tím nemám, ale možná to funguje tak, že ti prohloubí tvůj momentální stav - když jsi unavená, ještě víc tě utlumí, a naopak. Nezahrávej si s tím, je to návyková látka a četla jsem příběhy mnoha lidí, kteří se na kratomu stali závislí a zažívali abstinenční příznaky při odvykání jako u jiných tvrdých drog.
@Anonymní píše: Více
Sice zkušenost nemám, ale nedávno jsem četla kolik je druhů a každý působí jinak. Nevím jestli víš, ale jeden je uklidňující, další na energii.. https://www.czechpods.cz/…hy-a-ucinky/
U kratšímu ti muže stejná dávka sednout jinak, záleží i na tom, co za ten den třeba sníš. Co se týče závislosti, i abstinenční příznaky můžou být jiné člověk od člověka. Někdo třeba nemá žasne. Samozřejmě, dlouhodobé užívání není zrovna nejšťastnější, jelikož docela dost ničí játra. Vliv na libido může a nemusí být také. Je možné, že je to z kartonu a taky to může být i tím, že se soustřeďuješ na školu. Zkratka, má to řízné účinky člověk od člověka a jak to zrovna v ten daný den sedne.
@nikitice píše: Více
Je to o velikosti dávky. Malá povzbudi, velká uspi (takhle mi to bylo vysvětleno). Kolegyně v bývalé práci si na tom vypěstovala solidní závislost. Měla fakt klasické abstinenční příznaky - klepala se a tak. Jak na tom je teď, nevím.
Ale vedlejší účinky nevin, jaké jsou. Taky by mě zajímalo.
Dřív jsem také kratom nepouzival uplne správně, na tyhle strance mi hodně pomohli, viz např. článek níže, ale nemají moc článků tak jsem napsal a jsou moc vctřícní, pomohli mi, tak jim můžeš zkusit napsat třeba pomohou i tobě.
ČLÁNEK
Já se divím, proč se svět řítí do… a ona je velká část populace na drogách a myslí si, že je to normální. Tak to už se nedivím.
Ahojky. Máte tady někdo zkušenosti s dlouhodobým užíváním kratomu? Beru asi 2 měsíce, ale ne každý den. Někdy si dám 4 dny po sobě, pak pár dní si nedám vůbec. Nejsem tedy závislá, ale začínám pociťovat, že mě to hodně unavuje. Ne vždy mě to nakopne a nabudí, někdy si dám, a naopak mě to uspává. Dávky si dávám pořád stejné, nevíte někdo čím by to mohlo být? Dále si všímám že mám menší chuť na sex, může to být také tím? Případně jestli máte jiné zkušenosti nějakých vedlejších účinků kratomu