Mám dát tříměsíčnímu miminku příkrmy, když málo pije?

23
14.4.25 11:01

Příkrmy ve 3m

Ahoj prosím o radu zadny hate..
malá ma 3m a týden. jsme na Um
Pres den mi pije tak 3× 50-60ml a v noci se buďi dvakrát to mi vypije tak 70ml ani ne. neni to málo? Taky v noci kdyz se napapá tak se porad kroutí a hodne dudlá tak jestli by to treba nemohlo byt hladem? Dávám ji i heřmánkový čaj a to mi docela hezky pije. Chtěla jsem se vás zeptat na příkrmy třeba kašička nebo mrkvičku ale podle mě to je ještě brzo.. asi už šílím z toho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10921
14.4.25 11:05

Nedávej ji caj, zaplacavas ji tim zbytečné a pak nechce to mliko. Dite ve 3 mesicich samozrejme caj nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
14.4.25 11:07

Na příkrmy je brzo a jinak bych vše řešila s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.4.25 11:16

Rozhodně příkrmy ještě ne. Přibírá? Kolik má denně počůraných plen? Pokud je tohle vše ok, netlačila bych jí nic. Mléko jí zatím bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.4.25 11:19

@DandátkoP čaj ji dávám jen málokdy kdy fakt nechce jíst ani těch 30ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.4.25 11:21

@unuděná na minule poradně mela 4830g, počůraných plen denně ma tak 4-5 někdy plena je fakt těžká 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
14.4.25 11:23

To musíš vědět ty, jestli dobře prospiva, jestli se ti zdá spokojená. Taky se mi někdy zdálo, že dcerka méně pije, ale pribirala krasne.

Já nejsem doktorka, ale má takové miminko dozralou trevici soustavu, aby mohlo tak brzy jist? Abys ji tím neuškodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.4.25 11:25

@Dn0712 rozhodne s vámi souhlasím vím ze to je brzo. Radši si počkáme
Jen me děsí to ze mi krásně papala i 120ml treb 3× denně v noci taky a ted mi vypije tak málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.25 11:32

Ve 4 až 6m první příkrmy, jinak stačí um, vodu jsem začala dávat až v 6m s první lžičkou, čaj výjimečně po roce…v noci se mi budí po 30min i 1,5letá a to už má plnohodnotnou stravu a k tomu je kojená…zbytečně ji netrap :-(

• Citovat
  • Upravit
16218
14.4.25 12:01

Příkrmy rozhodně ne, čaj bych tak, ještě nedávala. Prostě dej UM podle potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79933
14.4.25 12:40
@Anonymní píše: Více

Proč se budí ta 1,5 léta? A po půl hodině? To je šílenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
14.4.25 12:41

@Natt01.7 nedávála bych vůbec ten čaj. Jen to UM. Prostě třeba dávat častějí když pije takové malé dávky. Já dávala co dvě hodiny menší dávky. Určitě ještě žádné příkrmy na to je fakt čas. A na kaše uplně hodně času, ty klidně až kolem 10m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
15.4.25 10:59

Ahoj, a nechceš jí rovnou ve třech měsících dát svíčkovou se šesti? 😄
Ne, dělám si legraci.

Jestli se malá po krmení kroutí, nechce si třeba ještě odříhnout? Můj syn to tak má. A to, že si dudlá, nemusí vůbec nic znamenat.

Někdy miminko vypije 120 ml, jindy jen 80 ml – je to úplně normální.
Každopádně bych to raději probrala s doktorkou, ať máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
15.4.25 11:03
@Lu66 píše: Více

ty si děláš srandu a já znám, nebudu říkat koho přesně, ale jsou z rodiny, a těm dětem fakt od miminka dávali i tu svíčkovou s knedlíkem…, dokonce zelíčko v půlroce… žádné mixovaní, žádné vaření zvlášt bez soli, prostě rovnou jedli od půl roku vše s rodičema… od roku už tlapali čokoládky, bonbony atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.4.25 11:08
@KKK85 píše: Více

A teď schválně, jak na tom ty děti jsou jako velké? Nějaké alergie, intolerance, problémy s trávením, podváha/obezita? Ono se to taky trochu přehání. Před 50 lety bylo běžné zkusit miminu nabídnout cokoli ještě mnohem dřív, než se dnes doporučuje, a fakt nemyslím, že by se současnými stravovacími trendy klesal počet alergiků či obézních dětiček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová