Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@DandátkoP píše: Více
Přesně. Netvrdím, že je to pozdním zaváděním příkrmů, to vůbec
A taky je fakt, že dřív nebyla tak rozšířená třeba diagnostika celiakie a dalších potravinových intolerancí, ale opravdu nejsem přesvědčená o tom, že by brzké zavádění příkrmů nějak zvlášť škodilo. Pokud je dítě zdravé a zvládne danou věc zprocesovat ústy, tak proč ne.
@unuděná píše: Více
jj jsou hodně obézní. Nebo zatím ta starší ta má přes 100kg, mladší má velkou nadváhu. Starší je 18, mladší 14. Nejvíce tedy přibrali mezi 12-14 rokem, to byl největší skok. Ale vždy byli silnější. Ta starší si pamatuji že už ve 13ti vážila 76kg, jiné váhy přesné netuším.
Joo jinak alergie, intolernace nemají vůbec žádné. špíše hodně moc špatné návyky.. nechutná jim zelenina, ovoce, vlastně nic moc zdravého… tlachají spíše blbosti no.
@KKK85 píše: Více
Tak to ale taky nemá se včasným zaváděním pevné stravy nic společného, to je o špatných stravovacích návycích celkově
Moje dcera třeba ve 2m už ocucala meloun, synovi propašovala babička kus špekáčku v 6m a určitě těch kiksů bylo víc, babičky byly velmi „iniciativní“
Intolerance nemají žádné, alergie taky ne, váhu mají normální
Věřím, že tyhle slečny by byly obézní i kdyby začaly příkrmy mrkvičkou v 6m.
@Natt01.7 píše: Více
bodejť by jedla, když je naplněná čajem
čaj tříměsíční dítě fakt nepotřebuje
ano přesně tak… já vlastně ani nevím přesně v kolikati měsících začaly jím dávat jídlo, spíše tuším že tam se to nějak neřešilo zda ve 4m či 6m… ale spíše od začátku se jim dávalo nevhodné jídlo. Já si moc nemyslím že to zda se začne dávat příkrmy už ve 3m (ač je to nevhodné pro trávicí ústroji) nebo v 6m že to způsobí obezitu u dětí, když ta strava bude vhodná… jakože fakt zeleninka apod… ale třeba kaše co píše zakladatelka… já to jídlo u mimin tak nějak moc ráda nemám.. za mě jsou to jen sacharidy a výživově nic moc. Já je pak dělala tak v 10m, jen domácí a jen na snídaní a občas.
@stinga píše: Více
přesně.., ja začala dávat trošku čaje až s příkrmy. Jinak stačí um.
Jojo, to dnešní nastavení na 6m je zase jen další doporučení, kdoví, jak to bude za 20 let. Ale do 4m bych raději počkala. Ještě bych si dovedla představit tu kašičku dát 3m miminu, které neprospívá, ačkoli nemá žádný zdravotní problém, ale tohle dítě přibírá pěkně, čůrá a je spokojené, tam není co řešit ![]()
Kamarádce syn neprospíval… ale kaši ji neradili. Musela budit na UM i v noci. Kratší pauzy. Ale kaše neradil nikdo tedy.
Já začala u dcery s příkrmy asi v necelém 5m.
Tak žádný soudný doktor nepůjde proti doporučením WHO a pediatrických společností, žejo. Faktem je, že dřív se dávala krupička do mléka běžně už mnohem dřív (neschvaluji, jen konstatuji) a děti to rozhodně nezabilo ani nepoznamenalo ![]()
přesně, já jsem pila krupičku z láhve s větším otvorem a jsem celkem zdravá, aspoň zatím, a mixované polévky také z flašky, zeleninové jsem prý nechtěla, a jak tam bylo mixlé maso, tak mňam
kdoví, co bude „zdravé“ a doporučované za dalších 10 let, ono také WHO to doporučuje na celý svět, ale celý svět nemá stejné podmínky
Asi jak které kaše…třeba když uděláš doma ovesnou, pohankovou nebo domácí krupici, tak je to v pohodě. Já třeba pro sebe, když si dělám kaše přidávám místo cukru med, sirup z agáve.
Co spíš s těma kasema mi přijde méně ok je, když je někdo dává na vecer, protože mají plno sacharidů, tak se mi spíš hodí k snídani. Tak daleko ještě s malou v prikrmech nejsem, ale ty kaše na večer dávat nebudu