Vitamíny a velké děti

4
6.4.25 21:19

Vitamíny a velké děti

Téma jen tak na odlehčení a vlastně i zvědavost, jaký máte názor na vitamíny pro těhotné? Slýchám častěji a častěji, že se z vitamínů rodí velké děti, tento názor je k zasmání, ale už to je tak časté, že se nad tím musím pozastavit. Beru Femibion od začátku těhotenství a teda žádné abnormální změny nepociťuji. Jsme zdravé půlkilové, taková půlka chleba, jak by řekla naše doktorka 😁 Kolem sebe mám maminky, které neměly problém, ale právě i ty, co jim udajné vitamíny změnily váhu. Co by na tom mohlo být pravdy? 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22878
6.4.25 21:24

@T.ko brala jsem u obou těhotenství kyselinu listovou do 3.m a k tomu celé těhotenství gs mamavit.
První dcera měla 3,5kg, druhá 4,5kg :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
6.4.25 21:26

Vitamíny jsou spíš pro matku na doplnění. Plod si vezme z jejich zásob co potřebuje. Určitě jedna tabletka nezpůsobí že se ti narodí velké dítě. To je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
6.4.25 21:27

Brala jsem u všech tří. 3930g, 3800g, 2390g - v termínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
6.4.25 21:49

Nebrala jsem nic, syn měl 3,5kg :nevim: Kamarádka brala a dítě mělo lehce přes 3kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
6.4.25 22:00

Vitamíny jsem začala brát již před otěhotněním. Malá se narodila v 37+1 s 2170g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
6.4.25 22:16

Nebrala jsem nic, jen listovku. Syn 4 kg, primář v Motole se ptal, jestli jsem brala vitamíny. 8) Dcera 3 600 g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
6.4.25 22:33

Brala jsem listovku u prvního a později dha. U druhého jsem měla
Listovku a pregnafolin. Obě děti v termínu a váha na gram 3610 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
6.4.25 22:44

Brala jsem Femibion a obe deti male a pod 3 kg v terminu. Vitaminy s tim nesouvisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
6.4.25 22:51

@T.ko Poprvé jsem nebrala nic, dvojčata se narodila v termínu s minimálním váhovým rozdílem, těsně pod 3kg. Teď beru vitamíny od druhého /třetího měsíce a podle druhého screeningu je dítě menší a mám počítat s porodní váhou do 3kg :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.4.25 06:57

Nebrala jsem nic a obě děti měly skoro 4 kila a odmalička jsou nad 95 percentilem výšky :mrgreen: Že by za to mohly spíš geny?? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
7.4.25 09:03

@T.ko pravdou je, že mám 6 dětí (pokaždé se stejným partnerem) a jen při 5. jsem brala vyšší dávku štěpené kyseliny listové už několik měsíců před početím a pak déle jak půlku těhotenství a naše pátě se narodilo výrazně větší a těžší než ostatní sourozenci, v těhotenstvích s nimi jsem nebrala vůbec žádné vitamíny a doplňky. Našemu pátěti budou 4 roky a ten status výraznějšího náskoku od sourozenců si drží (má 3 další sourozence stejného pohlaví, takže mohu srovnavat i jen kluky), tu souvislost (v ném případě) s listovkou ale vidím jen jako shodu náhod, nějaké vlohy v genech tam máme, tak se to zrovna u něj mohlo tak namíchat, i když u ostatních včetně nás se to neprojevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová