Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám dnes přesně třítýdenního chlapečka a už týden sleduji vědomý smích. Tiki jako úsměv sleduji taky od narození, je to úplně jiný nesociální úsměv bez podmětu.
Ale týden už sleduji, že pokud na něho mluvím a pobízím ho, tak se začne na mě křenit. Jako matka poznám, že je to uvědomělý smích, je o dost jiný než ten nevědomý. Jak je tohle možné a zažila jste to některá taky?
Příspěvek upraven 26.08.22 v 14:21
@Levana33 píše:
Ahojky, mám dnes přesně třítýdenního chlapečka a už týden sleduji vědomý smích. Tiki jako úsměv sleduji taky od narození, je to úplně jiný nesociální úsměv bez podmětu.
Ale týden už sleduji, že pokud na něho mluvím a pobízím ho, tak se začne na mě křenit. Jako matka poznám, že je to uvědomělý smích, je o dost jiný než ten nevědomý. Jak je tohle možné a zažila jste to některá taky?Příspěvek upraven 26.08.22 v 14:21
Úplně normální. Třeba ve spánku se usmívá jinak, a když na něj děláš opičky tak je to taky jiné. Prostě reaguje na tebe ![]()
A co se ti na tom nezdá? Tady čtyřtýdenní dcera, takhle se smála občas i se zvukem (zahýknutím) ![]()
Asi jsi sama hodně usměvavá, tak se to naučil dřív. Moje holčičky taky začaly už kolem 3. týdne.
No některé děti jsou v něčem napřed, to není zas taková rarita. Někdo chodí/stojí v 8 měsících. Užívej si úsměvy.
@Nenitamduch píše:
Proc tady vkladate fotky deti proboha??? je to normální
myslis si, ze podle te fotky je nekdo na 5 letech pozna? Nebud paranoidni.
@Nenitamduch to co si dělaláte v soukromém životě si nechte pro sebe a nevnucujte to ostatním. I pokud moje dítě bude i v televizní reklamě, filmů ap je to jen naše věc ne vaše.
Zkuste se přestat zaměřovat na ostatní a starejte se o sebe, vždy je to pilovat…naschle
@Nenitamduch píše:
No promiň, taky jsem na digitální stopu dětí háklivá, ale co je prosímtě zneužitelného na fotce novorozence, stejného jako milion dalších, v kombinaci s anonymním nickem? Zase nepřeháněj.
@unuděná jee krásná, no nezdá…je to první dítě a ja si čtu odborné články, no ![]()
@Nenitamduch píše:
Co je na tom špatného?
Je to normální, není na tom nic neobvyklého., že se po pár týdnech usmívají.
Vkládání fotek dětí ale taky nechápu ![]()
@Nenitamduch píše:
Viď? Taky to nechápu. Ještě je někdo uhrane nebo jim ukradne duši….. ![]()
Honem se pokřižovat, udělat škapulíř a polejt svěcenou vodou…
U svych deti jsem nad tim nepremyslela, jen se radovala. Inu, neznala jsem termin vedomy smich u novirozence.