5 měsíční miminko a koncert

Anonymní
25.8.22 19:15

5 měsíční miminko a koncert

Ahoj holky,
mám dotaz, mám 5 měsíční miminko, je to moje první dítě (plně kojené), moje kamarádka ještě když jsem byla těhotná mi dala lístek na koncert, který bude teď v září, ona je se vším hned hotová, říká že ať odstříkám a ať jedu, akorát já si to momentálně neumím moc představit, ten koncert je od 19:00 a mám to 80km daleko od domova. Kolem 19:00 vždy malého koupu a pak následně kojím, kojím po 2-3 hodinách….. asi by šla odstříkat jedna dávka, já jsem jednou zkoušela odstříkat a pak jsem “neměla” pro malého mléko, nebo jak to říci, spíše musel hodně z prsa tahat a furt se odpojoval a nakonec jsem musela dát z flašky to odstříkané, jindy jsem to už nezkoušela.
Jak byste tohle řešily vy? Já to té kamarádce odmítnout nechci, vím, že mě bude mít za matku blázna…. :( Moc děkuji za každou Vaší reakci :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
25.8.22 19:18

Tak určitě bych se rozhodla podle miminka. Jen ty dokážeš ohodnotit situaci.. Na to, co si bude myslet kamarádka, bych se z vysoka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.8.22 19:19

Já bych nejela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 19:25

Jo já vim, já si furt říkám, že dám na svoje pocity a zároveň se snažím vymyslet, jak by se to dalo, vím, že manžel se dokáže postarat, běžně koupe a i uspává, ale tam jde i o to kojení no :-/ já neodstříkám tři dávky, leda dopředu, ale bojím se, že malý to prostě ucítí, že jsem někde mimo a že bude plakat a tak, protože bych musela vyjet kolem 17 hod a koncert končí někdy kolem 22:00-23:00 a nám to hodinu a půl domů, no jsem z toho na větvi :-/ hlavně mě mrzí, že se semnou ani neporadila, prostě mi to dala jako dárek, usoudila, že v září malému je 5 měsíců a pohoda jahoda, já nevěděla, jaké to bude, dítě mám poprvé, takže dárek jsem přijala a dále neřešila… :nevim: ale teď vidím, že to realita je úplně jiná

• Citovat
  • Upravit
34322
25.8.22 19:26

Prvni otazka je, jestli chces jit nebo ne.

Pokud ne, odmitni a co si mysli fakt neres (ona ta mimina na UM jsou na odkladani prece jen vic user friendly).

Pokud ano, zvaz jak to udelat.

My chodili po vecerech dost, ale mimco nemelo zadny rezim, proste jsem uspala u prsa, jakmile bylo ospale. Nekoupalo se kazdy den.
Takze par akci slo s miminem v kocaru s sebou, par akci s doprovodem babicky/dedy, kteri cekali v predsali (ale to uz byla mala vetsi a tapkala si tam).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.8.22 19:28

Odjet 80 km od kojeneho ditete bych si fakt nelajzla. Zacne brecet a co.
To jsem ho radsi brala s sebou, ale ne takovou dalku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
25.8.22 19:28

Hele já jsem koncertní maniak a matka drsoň, ale od svojí mladší, která se často v noci kojí a ne nutně jen na hlad, jsem už rok nikde nebyla. Kámoši a kámošky chápou a respektujou. V tvé situaci bych nejela. Neužila bych si to. Spoustu lístků jsem měla z doby před covidem a prodala jsem je. Kolem jednoho jsme si v místě konání naplánovali rodinnou dovču, ale nakonec ho stejně zrušili a mně se ulevilo. Času na koncerty bude až až :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 19:30

@Lucie_Sx jooo rozumím, no malý má režim a vyloženě si ho vyžaduje, fakt v 19:00 koupu, kojím a pak usne a budí se na další kojení kolem 22:00… ona říká, ať připravím umělý, ale to se mi příčí, nechci to ani zkoušet.
Já taky si zajdu s holkama na sklenku, nebo na večeři, ale vždy je to poblíž, takže jsem se vždy na kojení vrátila a takhle upřímně nevím, jak to vymyslet, proto tady hledám radu, i když vím, že každá a každý to má jinak s mimčem…

• Citovat
  • Upravit
15494
25.8.22 19:32

Jeď a užij si to. Koupat se dítě jeden den nemusí. Nebo ať ho vykoupe manžel. On to jistě zvládne. Mlíko odstříkej co půjde. Klidně předem a zamrazit. A pro jistotu kup UM. Z flašky si to vezme, to máš vyzkoušený.
Těch pár hodin dítě bez tebe přežije. A když bude brečet, manžel si bude muset poradit.
Nebuď domácí kvočna… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 19:33

@Lily Evans jo, já taky :D miluji koncerty a i festivaly a tak, jsem společenská, nejsem žádná uťáplá matka, která by nikam nešla, ale teď momentálně mi záleží na dítěti a nechci odjíždět na x hodin od mimča, když nevím, jak bude reagovat a nebudu mu moci být tady poblíž… :(

No, jsem z toho docela smutná, protože když jsem to naznačovala kamarádce, že nevím, jak to bude, tak říkala, že to moc hrotím a že se manžel postará a že mu tady nechám mléko a bla bla a jak se mnou pracuji asi hormony, tak si říkám, jsem divná, že se mi nechce? Nehrotím to moc? Třeba to fakt půjde, ale vnitřně cítím, jak se mi vůbec nechce… :think:

• Citovat
  • Upravit
34322
25.8.22 19:35
@Šmoulice píše:
Jeď a užij si to. Koupat se dítě jeden den nemusí. Nebo ať ho vykoupe manžel. On to jistě zvládne. Mlíko odstříkej co půjde. Klidně předem a zamrazit. A pro jistotu kup UM. Z flašky si to vezme, to máš vyzkoušený.
Těch pár hodin dítě bez tebe přežije. A když bude brečet, manžel si bude muset poradit.
Nebuď domácí kvočna… ;)

Ale on si UM vubec nemusi vzit :nevim:

Dite prezije, ale co kdyz bude hodinu brecet? Stoji to za to? Nevim jak zakladatelce, ale mne by to za to nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.8.22 19:37
@Anonymní píše:
@Lily Evans jo, já taky :D miluji koncerty a i festivaly a tak, jsem společenská, nejsem žádná uťáplá matka, která by nikam nešla, ale teď momentálně mi záleží na dítěti a nechci odjíždět na x hodin od mimča, když nevím, jak bude reagovat a nebudu mu moci být tady poblíž… :(No, jsem z toho docela smutná, protože když jsem to naznačovala kamarádce, že nevím, jak to bude, tak říkala, že to moc hrotím a že se manžel postará a že mu tady nechám mléko a bla bla a jak se mnou pracuji asi hormony, tak si říkám, jsem divná, že se mi nechce? Nehrotím to moc? Třeba to fakt půjde, ale vnitřně cítím, jak se mi vůbec nechce… :think:

Vnitrne citis, ze se ti nechce, tak NEJEZDI.

Jedine, proc chces jet, je STRACH z kamaradky, jak zareaguje.
Mas pocit, ze strach je v kamaradstvi ok…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
25.8.22 19:37
@Anonymní píše:
@Lily Evans jo, já taky :D miluji koncerty a i festivaly a tak, jsem společenská, nejsem žádná uťáplá matka, která by nikam nešla, ale teď momentálně mi záleží na dítěti a nechci odjíždět na x hodin od mimča, když nevím, jak bude reagovat a nebudu mu moci být tady poblíž… :(No, jsem z toho docela smutná, protože když jsem to naznačovala kamarádce, že nevím, jak to bude, tak říkala, že to moc hrotím a že se manžel postará a že mu tady nechám mléko a bla bla a jak se mnou pracuji asi hormony, tak si říkám, jsem divná, že se mi nechce? Nehrotím to moc? Třeba to fakt půjde, ale vnitřně cítím, jak se mi vůbec nechce… :think:

Hele a kamarádka má děti? Já mám jednu podobnou bezdětnou kámošku, podle mě si to vůbec neumí představit. Občas má podobný řeči, absolutně neřeším. To jaká jsem matka, nedefinuje nějaká random kamarádka a její názory. Je mi to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
25.8.22 19:38
@Lucie_Sx píše:
Ale on si UM vubec nemusi vzit :nevim:Dite prezije, ale co kdyz bude hodinu brecet? Stoji to za to? Nevim jak zakladatelce, ale mne by to za to nestalo.

Ale odstříkané mlíko si vezme. 8) A řvát hodinu může, i když bude zakladatelka sedět doma na zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 19:39

@Lucie_Sx jo… máš pravdu, přesně tak…. protože už jednou se mi vysmála, že něco dělám jinak než ona… já vím, nestojí to vůbec za to…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure