Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
I kdyz je to moje druhe miminko, vubec si nevim rady. Poprve jsem mela bradavky uplne normalni, ale ted se mi hodne zvetsily. Mrnous ma hlad, chce papat, ale jak ho prilozim, nechce, zacne se vztekat, prso odmita a place. Mozna nema silu mlicko vytahnout nebo je liny, nevim, ale myslim si spis, ze je to temi velkymi bradavkami. Prsa si samozrejme pred kojenim odstrikam, zkousela jsem kloboucky, ale nic nepomaha. Moc bych chtela kojit, ale mam strach, ze to ted nepujde. Stalo se to take nekomu, nebo jak dlouho to trvalo nez si mimco zvyklo, tedy pokud si zvyklo?
Velký bradavky jsou lepší než malý ne? nemáš je spíš ještě pořád i po odstříkání trvdý? taky je možný že se vzteká proto, že mu to hned neteče a on chudák tak moc spěchá papat ![]()
Kolik mu je? Taky mám velké bradavky, v porodnici mi vnutili klobouček, že to jinak nepůjde, samozřejmě, že to šlo (a jde) i bez něj. Tyhle problémy má od narození?
Já mám taky velké bradavky a malé to problém nedělalo. Klobouček byl pro ní mnohem obtížnější. Řekla bych že problém bude jinde…zkus se poradit s laktační poradkyní.
I když jsem si vzpomněla že když byla úplně malinká hned po narození tak trošku bojovala s tou bradavkou než jí pořádně uchopila do pusinky, ale nakonec se vždy podařilo.
No, ono je mu teprve 5 dni
. Takze asi to chce cas. Ja plasim, protoze prvni dcera pila jak duha uz v porodnici, tak jsem z toho byla dost prekvapena, ze ted je to uplne naopak.
Když se dítě naučí pít z lahve, tak si myslím, že větší bradavky než silikonovou savičku určitě mít nebudeš.
Tím to určitě nebude ![]()
@Radhe to chce čas, malé chvilku trvalo než to všechno narvala do tý pidi pusinky.
@Kaczenka
No to mas asi pravdu, alespon na delku, ikdyz na širku…
Podle mě to nebude bradavkama, moje mamka má bradavky hrozně velký, tak 2 cm a kojila bez problémů segru 6 let a bráchu 3,5 roku ![]()
To spíš vypadá, že by chtěl papat hned a ono to hned neteče
Zkus prsa před kojením nahřát (stačí nažehlená plena a deka, nemusíš hned do sprchy
), vypít nějaký teplý nápoj… tím teplem se uvolní spouštěcí reflex a můžeš před kojením i trochu odstříkat a pomazat bradavku, ať mu to lépe zachutná ![]()
Aha, čtu, že prsa před kojením odstříkáš…:-) Tak zkus ještě nahřívat:-) Pomalu hledej laktační - poradila by ti lépe:-)
Holky, diky. Ve skutecnosti tohle vsechno delam, co radite. Ale musim napsat, vcera k veceru se dostavily konecne prvni uspechy. Takze - kojeni zdar!!! ![]()
@Radhe píše:
Holky, diky. Ve skutecnosti tohle vsechno delam, co radite. Ale musim napsat, vcera k veceru se dostavily konecne prvni uspechy. Takze - kojeni zdar!!!