Velikonoce 2014

723
13.4.14 17:19

Velikonoce 2014

Zakládám diskuzi, jen pro pobavení a to na téma Velikonoce. Slavíte/ neslavíte? Jaký máte názor na tyto svátky?
Já moc Velikonoce nemusím, když jsem chodila do práce, tak mě akorát těšilo, že nemusí do práce :D Přijde mi to jako svátek mlácení žen :lol: (myslím to spíš nadneseně, ale stějně barvení vajíček, kupování čokol. vajíček, přijde mi to jako zbytečné, proto Velikonoce moc neslavíme. A jaký názor na Velikonoce máte vy? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
13.4.14 17:21

@lucieluciova já Velikonoce nemusím, protože nemám ráda tkaové to oblézání po domě, ožralých mrskáčů.. Bohužel u nás na Valašsku je to běžné, nevím, v Praze a větších městech asi ne, ale otto mi vadí..
Jinak ráda si vyzdobím dům, nějaká atmosféra, perníčky, dneska jsem řezala vrbové proutí, že si uděláme výzdobu z vajíček, ale jinak teda nic moc svátky-spíš kvůli dětem.. sami s manželem, tak bysme takové divadlo nedělali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
13.4.14 17:29

@lucieluciova já beru Velikonoce, hlavně jako svátek křesťanů (mám jednu kamarádku, která je silně věřící a její rodina je tedy opravdu prožívají) a já nejsem věřící, tak je beru jen jako pár dní volna navíc. Co se týče koledování, nevadí mi když přijdou nějací dobří známí, zdrží se popovídáme, ale takové to lezení domů od lidí co pořádně neznám nebo znám ale na ulici mě ani nepozdraví tak to mi vadí.

• Citovat
  • Upravit
50166
13.4.14 17:30

Mám ráda Velikonoce, každý rok pečeme beránka a mazanec, máme výzdobu v oknech a barvíme vejce. K nám nikdo nechodí na koledu, dopoledne spíme, tak by se k nám stejně nikdo nedozvonil :P Co máme dítě, tak tyhle svátky rádi slavíme :pankac:

Příspěvek upraven 13.04.14 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
13.4.14 17:30

Kdyz jsem byla mala a bydleli jsme na vesnici, kde bylo 70 obyvatel, byly Velikonoce necim uzasnym, malovala se vajicka, pletly tatary, meli jsme takovou tradici, ze rodice pohazeli na louce cokoladova vajicka, jakoze se zajici rozsypal kosicek, a my je hledali a soutezili, kdo jich bude mit vice.

Ak jsme se prestehovali a po tom, co nam ozrali kolednici rozkopali dvere a kraslice a chlebicky jsme nasli rozdupane v prikopu, tak jsme se na Velikonoce z vysoka vykaslali.

Ted planuji s detmi akorat peceni, nejakou drobnou vyzdobu a to je vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
13.4.14 17:32

@MUFICE Taky pečeme beránka :) My letos pojedeme na Velikonoce za míma rodičema, takže se tam aspon poradne naplnime pupky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.4.14 17:36

Děti dostanou balíčky sladkostí, navštíví se rodina, opeče se venku nějaké maso to je tak vše, letos jsou jiné starosti, tak jsem ani doma nedělala výzdobu, nechtělo se mi :oops:.
Slavit budeme, ale první narozeniny syna, Velikonoce až tak né :mrgreen: takže je oslavíme po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
13.4.14 17:40

@Kelsey Přitel teď „blázní“, že bude s 6. týdenním synkem chodit na pomlzku po příbuzných :D Malej bude v kočárku a tatínek bude koledovat sám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
13.4.14 18:01

Neslavim, vzdycky jsem je nesnasela.Ted co mam syna a jedem za rodicema na moravu se na ne ale zacinam tesit.Teda na barveni vajicek a peceni perniku, cizim kolednikum neotviram. Manzel se zase tesi jak uz pujde se synkem na pomlazku po rodine.Uz to vidim, jak to dopadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
13.4.14 18:01

Já Velikonoce taky nějak zvlášť ráda nemám - na rozdíl od Vánoc. Letos myslím ani nebude beránek ani jiné ozdoby, dobroty… Asi tak, jakoby by vůbec nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
13.4.14 18:49

Neslavím, neřeším… jediný co je na tom dobrý je, že v pondělí je volno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.4.14 18:50

Já nejsem nějaká, že řeším sladkosti, ale každý rok má kluk pomalu dvě plné igelitky!! Už teď mám z toho hrůzu těch všelijakých sladkosti.. Zas bude nafouklý, že chce všechno hned :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
13.4.14 18:54

@kvaček Tak to u nás zatím nehrozí, u nás vede mléko :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.4.14 18:55

@lucieluciova zrovna před chvíli jsme s manželem řešily, že si vezme na mrskání našeho 6 měsíčního, aže rodině oznámíme, aby nachystaly příkrmy, kaše nutrilony :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
13.4.14 18:57

@kvaček No u nás si přítel taky vymyslel, že bude chodit s našim 6týdenním Kubíčkem, tak jsem zvědavá, jestli mu to vydrží až do pondělí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný