Velikonoční výzdoba

4029
2.3.13 22:32

Velikonoční výzdoba

Milé maminky, máte už doma velikonoční výzdobu? Chystáte se na ni? A pomáhají vaše děti při realizaci? Pochlubte se a dejte inspiraci ostatním. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
2.3.13 22:35

Kdy jsou velikonoce? Dneska jsem si koupila barvy na vajíčka, už se těším. Dělám od malička kraslice voskem, vloni jsem udělala jen osm a stejně jsem jich šest vyhodila :-( Dekorace jsem neměla ani vánoční, už mě to nějak nebere…

http://favi.cz/…cni-dekorace

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
2.3.13 22:35

Beránek, mazanec, perníčky, to jo, ale nějaký umělý zajíčky a kuřátka, to ne…

• Citovat
  • Upravit
5130
2.3.13 22:36

Já delala vel. venec vcera…zitra naafotim a ukážu :mavam: inak letos to přehánět s velikonocema nebudu, protože tou dobou budu rodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
2.3.13 22:38

@ncc1701 vel. pondelí vychází na apríla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.3.13 22:39

@valina1
Tak to je moře času :-)

• Citovat
  • Upravit
4029
2.3.13 22:46
To možná je, ale po dnešním slunečném dni jsem se tak nějak naladila. :kytka: No taky mě čekají okna :cert: to už budu spíš rozladěná, a tak právě proto bych to ráda zase spravila tím tvořením, pečením, čančáním a chystáním. Taky mám malýho prcka (20m) a tak koumám, jak něco nachystat i s ním :hug:
@ncc1701 píše:
@valina1
Tak to je moře času :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.3.13 22:50

@mocca
To chápu, dneska bylo nádherně, takových rodičů s kočárky jsem tu neviděla ani nepamatuju. Já chodila ven i v závějích (miluju sníh), široko daleko by ani psa nevyhnal :-)
Já budu jen péct a dělat vejce, stejně mam uklízecí kočku, ta to všechno zahodí pod lednici nebo sežere :-)

• Citovat
  • Upravit
4029
2.3.13 22:54
A pečeš tedy obojí - mazanec i beránka? Dělás s polevou? Mňam, to bude dobrota. Taky miluju nádivku, manžel tomu říká sekanice (tedy u nich je to taková hooodně masová verze). A co ty kraslice? Vyfouklá klasika, nebo něco neobvyklého?
@ncc1701 píše:
@mocca
To chápu, dneska bylo nádherně, takových rodičů s kočárky jsem tu neviděla ani nepamatuju. Já chodila ven i v závějích (miluju sníh), široko daleko by ani psa nevyhnal :-)
Já budu jen péct a dělat vejce, stejně mam uklízecí kočku, ta to všechno zahodí pod lednici nebo sežere :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.3.13 23:11

@mocca
Peču oboje, beránka s čokoládou, peču jich několik, i pro rodiče a babičku (mazance taky tři). Babička jí nepolitého, nám s čokoládou. Barvím normální uvařená vejce, nic neobvyklého, fotku tu bohužel nemám, loňská jsem si fotila. Dělám podobné: http://www.ckrumlov.cz/…n/13723b.jpg, ale jen jednobarevné, vícebarevné vždycky dělal táta, ale jedno vajíčko barvil i čtyři hodiny :-) Navíc u nás před velikonocema neseženeš bílý a na těch hnědých to taky není tak hezký.

• Citovat
  • Upravit
26833
2.3.13 23:16

Ahoj, já mám na okně ještě sněhuláka :lol: ale jen do zahrady :mrgreen: Prcek ej na pomáhání moc malej, ač mi je jasné, že pomáhat bude rád :mrgreen: (10m) Dneska mi dala teta nějaký barvy na vajíčka :roll: no, nadšená nejsem, ty vajíčka na obrázku vypadají jako batikovaný, nezkoumala jsem to, stejně k nám nikdo nechodí, tak nevím, proč to tak barvit, loni jsem uvařila 12vajec, koupila jsem hezký košilky, nandala je na ně a bylo a vypadalo to moc hezky :pankac: jedno dostal táta, jedno manžel a udělali jsme z toho pak salát :jazyk: beránka budu určitě dělat, bez polevy, jen pocukrovat, kdysi jsem dělala s polevou, nebo jsem potahovala marcipánem, to byla mňamka :palec: do oken asi něco koupím, když budou mít hezký obrázky, jinak na každé okno mám od loňska vyfouklé vajíčko s tou košilkou (je tam vzor jakože kraslice), tak jsem tam dala barvy, jaké máme v místnosti, tak to jen rozvěsím. Asi zajdeme do lesa na mech, mám tu nějakýho zajíce a kuřátka, možná něco přikoupím a dám to do předsíně. Na dveře udělám zase ze zlatýho deště věneček a pak se budu rozčilovat, proč to dělám, když to opadává :lol: No našim domácím králíkům uvážeme mašli a bude to :pankac: Prostě taková klasika, tak budu nakukovat, třeba mě někdo inspiruje :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
2.3.13 23:26
Fíííha, paráda. Jsi teda zdatná pekařka :palec:
Moc mě zaujal i ten vzorek „panenky v sukni“ na kraslici. Letos to zkusím. Já se zatím zmohla jenom na hvězdičky-kytičky :lol:
@ncc1701 píše:
@mocca
Peču oboje, beránka s čokoládou, peču jich několik, i pro rodiče a babičku (mazance taky tři). Babička jí nepolitého, nám s čokoládou. Barvím normální uvařená vejce, nic neobvyklého, fotku tu bohužel nemám, loňská jsem si fotila. Dělám podobné: http://www.ckrumlov.cz/…n/13723b.jpg, ale jen jednobarevné, vícebarevné vždycky dělal táta, ale jedno vajíčko barvil i čtyři hodiny :-) Navíc u nás před velikonocema neseženeš bílý a na těch hnědých to taky není tak hezký.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.3.13 23:28

@mocca
Tak ta mě ještě nenapadla, letos použiju :-)

• Citovat
  • Upravit
4029
2.3.13 23:31

@Reinka
mechový zátiší mě taky ještě nenapadlo. :jazyk: Obvykle vyseju nějaký zrní nebo řeřichu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.3.13 08:44

TAk my začínáme vyrábět výzdobu zítra. Dcera má 2,5roku.
Zítra budeme dělat sluníčka a tulipánky do oken, pak zdobit jarní truhlíky a květináčky, do kytek zápichy s beruškama a včelkama. Vajíčka a vyloženě velikonoční věci až týden před velikonocema-přáníčka, vajíčka, kuřátka…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný