Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky,
nevíte náhodou, jaká velikost bačkůrek odpovídá velikosti obuvi 29? V obchodě jsem kupovala pro Elišku bačkůrky, a prodavačka mi dala číslo 19 1/2. A Elišce se vyzouvají, přitom z 28 jí už téměř leze palec. Nemělo by to být tedy 19? Nevyznáte se v tom některá? Děkuji.
Bačkory jsou na centimetry, ne? Koukám do tabulky vel 28/29 odpovídá noze 17,5/18,5 cm. Takže to odpovídá, jsou jí velký ![]()
@Sibyla0 píše:
Bačkory jsou na centimetry, ne? Koukám do tabulky vel 28/29 odpovídá noze 17,5/18,5 cm. Takže to odpovídá, jsou jí velký
jo no oklamala jí ![]()
Bycho řekla, že 19 1/2 je 19,5cm, což je délka vnitřní stélky. ![]()
Podle mě je blbost řídit se tím 28,29*…každý výrobce to má prej jinak, já kupuju bačkory v říčanech v dětské obuvi DPK a i ta jedna firma má každý typ bačkor jinak dlouhý vevnitř, prodavačka mi to vysvětlila, že se při výrobě používají různé podrážky a obuvnická kopýtka a pak vzníkají rozdíly…je fakt že bačkory často vybíráme dýl jak normální boty…
- aby nepadaly z nohy…
ale co si budeme říkat, že některé prodavačky jsou ti schopny vnutit všechno a vůbec neví o čem točí
- a to se stalo asi tobě @Barča73
Holky děkuji. Bačkorky nebude problém vyměnit, s paní se trošku znám, napálit mne určitě nechtěla. Jen sama asi nevěděla. Prodává tam jen bačkory od Pegres (se žirafou) a oblečení. Malou jsem sebou neměla, abychom vyzkoušely.