Velikost botiček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Velikost botiček
Chtěla jsem se zeptat na velikost nožičky Vašich dětí. Konkrétně jaké číslo botiček kupujete pro přibližně rok a půl stará miminka? U nás v obuvi mají moc hezké sandálky za méně než poloviční výprodejovou cenu (z 800 na 300), chtěla bych je Míšovi pořídit na příští rok. Jenže tápám ve velikosti. Za rok v létě mu bude cca 18 měsíců. Vím, že je to hodně individuální, ale přibližně tipuji, že by to mohlo být kolem 22. Sandálky nemají uzavřenou špičku, takže nehrozí že by ho tlačily.
Myslíte, že je rozumné kupovat botky takhle dopředu? Anebo je nutné boty bezpodmínečně vyzkoušet?
Milu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj Milu,
já vím, že to moc láká koupit kvalitní sandálky za tak skvělou cenu, ale moc to nedoporučuji. Já tak koupila letos synovi jedny nové přes net a prostě mu na nožičce neseděly. Nakonec jsme koupili u Deichmana vel. 21 - vnitřní stélka cca 14 cm. ( syn měl v létě 17-18m).
Doporučuji vždy si přeměřit tuvnitřní stélku, protože, bohužel, každý výrobce má jinou délku. Ale všeobecně mají děti v 18 m nožku těch 13-14 cm.
Irias + štěpán 18,5 m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojka Milu, já bych asi takhle dopředu neriskovala.
Náš malej má 16 měsíců, sandálky jsem mu kupovala někdy v červnu č.21 a měl tam docela rezervu. Dneska mu z nich už skoro lezou palce, podzimní botky jsem kupovala 23.
Ono se moc nedá odhadnout, jak nožka poroste, já teda raději kupuju botky aktuálně. A neboj, vždyť slevy a výprodeje jsou každou chvíli:-)
Jazzi a Matýsek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to taky nedělala. Botky je dobré vždycky vyzkoušet a navíc není jisté jak rychle malému nohy porostou. Synovi je teď 6,5 a má bratrance o dva roky staršího a náš kluk má 31 a bratranec 29!!! A takhle to měli od mala, my jsme za rok kupovali dvě velikosti oni jednu za dva roky. Takže to nech raději na příští rok.
Andrea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to jsou certifikovane botky tak bych to asi riskla - velikost 22-23. Ridila bych se podle toho, zda jste s manzelem velci ci ne - ale pocitej, ze to je proste risk
Ktery se ti taky muze nevyplatit…
Jeee, ted koukam, ze je malej unorovej - tak bych spis koupila ty 22. Na zacatku tepla mu bude 14-15 mesicu…
Na prvni dite bych to neriskovala, ale mam druhe a taky kupuji dopredu pokud jsou za dobrou cenu - a pokud jsou kozene a certifikovane. Pepi nosi nove botky, nenechavam ji ty po Adletce - tedy, mam je sice schovane, ale nedavam ji je.
Lesina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych nekupovala… malej ma 13 mesicu a uz kupujeme boty 22........a vubec nemam odhad, co bude na jare.....
K
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
milu .....já bych je klidně koupila, protože je můžete unosit přinejhoršim i doma…když jsou to otevřené sandálky
A kolem 18m bych tipla tak velikost 21-22…ale to je individuální… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dopředu nekupuj!! Synovi jsem v jeho 13 měsících kupovala sandálky č. 22, nyní v 16 měsících má podzimní boty č. 24. I když by to nemělo být, liší se číslování mezi jednotlivými výrobci. Při nákupu letních bot jsem váhala mezi dvěma modely bot - kvůli vzhledu - a jedny byly č. 21 a druhé 22, a přitom na noze seděly stejně, a to byly od jedné firmy. Teď pojedu bez syna na nákupy do Německa, je spousta informací o tom, jak se tam nyní dobře nakupují goretexové boty na zimu, beru si s sebou špejli s délkou požadované stélky, ale stejně nevím, zda nakonec něco koupím, není to jen o délce nohy, ale i o šířce boty, výšce nártu, apod. L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja bych je koupila. Pokud je neuzijes na leto, vzdycky je muzete nosit misto backorek(ortopedi je stejne nemaji radi. Jen musis odhadnout, jake ma tvoje dite nohu(myslim tim spis jak sirokou, jaky nart, patu. Moje dcera ma nohu hodne uzkou a ve vsem plave, hlavne v pate. Ja tedy taky riskuju a kupuju ve vyprodeji vetsi sandalky, misto backor, ale dcera uz je vetsi a tak je i zkousi(kupuju vetsi na delku, jinak aby zruba sedely). Jinak dcera mela prvni boticku pred prvnim rokem 18 a ted pred druhym ma 23. Kamaradcin stejne stary kluk je na tom stejne, jen kupuji boty na sirsi nart. Tak at dobre risknes.
Mroe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych rozhodně nekupovala, Jířa měl napr. v 1,5 roce vel. 25. Navíc tu botku musíš vyzkoušet, aby mu seděla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My ještě teda nechodíme ale kdybych mu chtěla kupovat teď botičky v 10 měs. už bych musela vel.20
doufám, že ještě v momentě jeho začátku chození budeme v dětských velikostech ![]()
Kupujete botičky akorát nebo o něco větší ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě myslela, že kdyby mu nebyly na léto, nosil by je doma. Spíš se bojím, aby mu sedly..... Vypadají velmi kvalitně a zpevněně. A jak koukám na velikost nožiček vašich dětí, pokud se rozmyslím a budou-li je ještě mít (než se vždycky rozmyslím, už to nemají
), vzala bych větší velikost než 22. Usuzuji podle toho jak má velikou nožičku teď (velikou) a jak rostla jeho bratrovi. Na 18 měsících si ho sice nepamatuji, ale teď ve 14letech má 45!!! Hrůza.
Milu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O velkých botách ani nemluvě, Jířa začínal na roce s 22-23, teď ve třech má vel 32! - to má sestry 8letá holčička. Ale zase některý holčičky známejch maj v tomhle věku 24-25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera nosi kozeny sandalky na doma nebo do skolky misto backorek. Nepoti se v nich tak noha jako v uzavrenych backorach a urcite je to zdravejsi chozeni.
- Citovat
- Upravit
Milu, záleží nejen na velikosti, ale hodně na typu boty, každý výrobce má botičku trochu jinou. Taky bych se dopředu kupovat bála. Když už to chceš risknout, tak bych na tvém místě zkusila na jeho současnou velikost nožičky botu té samé značky, nejlépe tu co chceš kupovat do zásoby, ale v menším. POkud budeš mít pocit, že mu bude sedět, tak pak to zkus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit