Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,chtela jsem se zeptat jestli si nektera merite brisko,o kolik vam vyrostlo(myslim v cm v pase oproti puvodnim miram)a v kterem mesici jste si to namerili
.Myslim ze driv se to delalo i v tehu poradnach,ja jsem v 30tt a zatim me nikdo u dr „nezkoumal“ ![]()
A udelali se vam strie,v jakem tydnu?tohle uz tu asi zaznelo,ale moc me nejde vyhledavat…dik,pa
Ahojky,
břicho jsem měla jako balon, ale míry nevím - mě je taky nikdo neměřil
A strije jsem neměla, je to podle mě dané spíš geneticky. A to jsem přibrala skoro 20 kilo, a břicho jsem si mazala za celé těhu tak 3×.
Ahojky,ja jsem byla vzdycky hubenour a brisko s prvnim mimcem jsem mela uz od druheho mesice.Muj Dr se az hrozil,ze je to nejake divne a porad mi delal tenkrat ultrazvuky,jestli je vse ok.Vzdy jsem byla s briskem tak o dva mesice jakoby dopredu,takze ke konci tehu jsem uz chodila jen s doprovodem.Diky taky tomu naporu megabricha mam roztrzeny brisni sval a dve pupecni kyly.Ted chceme druhy mimi a ja se jen desim toho sameho pupku:))) Preji zdrave miminko a at je brisko jake chce,tehotne jsme jen parkrat.)
Tak já také začínám 30. tt., břicho si neměřím ani já, ani v poradně.
Jsem také hubeňour a břicho mám takové, že mi hádají tak 20. tt.
Mně to vyhovuje, nosím skoro všechno oblečení jako před těhu - samo, že
kalhoty nedopnu
.
Jen doufám, že se to teď nezvrtne a během měsíce to všechno nedoženu.
Z toho prý bývají strije nejvíc. Poctivě mažu, zatím žádné nejsou, ale také
myslím, že je to spíš geneticky dané.
Ahojky, bříško jsem si měřila asi tak od 89 cm (výchozí 68 cm) a den před porodem jsem naměřila ideální míru pro modelku 106 cm
Přibrala jsem 9 kilo a strie se mi udělaly jen na bocích (tam jsem mazání flákala
).
Přeju krásný zbytek těhotenství, pohodový porod a zdravé miminko ![]()
Ahoj,
ja z 67cm na 103cm
![]()
strie - cca 1 cm svisle dolu a nahoru od pupiku
mazala jsem ze zacatku, pak jsem flakala
myslim taky, ze je to hodne dedicne podminene…
tak hodne stesti ![]()
Ahoj, musela jsem se podívat k nám do diskuze a 8.října 2006 jsem našla poslední míry
.
Sára se narodila 14. října 2006, tak to bylo nějakých 6 dnů před porodem, to se snad už nijak neměnilo. No a měla jsem ( samo, že jsem si to blbě pamatovala ) 109cm a začínala jsem tuším na 72cm v pase, takže + 36cm a + 17 kg
Jinak mě dr. nikdy neměřila velikost bříška v pase..vím, že se dělá měření velikosti dělohy, ale bříška snad ne.
Strie ( jestli se tomu tak dá říkat, jsem jedna z těch šťastných ) se mi kolem pupíku…ti je i zpočítám asi 4 piďi miďi udělali až ve 39 týdnu, protože to břicho bylo tak velký, že už to ta kůže neunesla, ale nejsou obsolutně vidět, i teď jsem je musela hledat skoro lupou
( kéž by to tak bylo i v dalších těhotenstvích ) Jinak na zadku se mi neudělali.
Mazala jsem od 12 týdne 2× denně, až do porodu a po porodu taky asi týden.
dik za odpovedi..no ja mam zatim z 68 90cm,a pribrala jsem uz! 15kg ![]()
A nekdo se prave divi jak uz mam bricho velikansky a nekdo(asi ty co chtej spis polichotit
)tvrdi ze to na me neni vubec videt:))..tak me jen zajimali ty rozdily ..a jeste ke striim,videly jste je vetsinou hned nebo az po porodu?po precteni vasich prispevku zacinam mazat stehna!
,do ted me to nenapadlo a mazala je vicemene omylem..))
Ahoj,co se týče strií,tak to je geneticky dané,někomu se objeví,i když se maže,já se mazala celé těhu a neměla ani jednu strii a měsíc před porodem mi břicho popraskalo
a strie jsou hned vidět ,jsou červené a po porodu zesvětlají až zbělají.
ahooj, ja som zatial z 58 cm vyhupla na 101
strie na brusku zatial nemam, ale asi je len otazkou casu, kedy vybehnuuu.
Ahoj,
poprvé jsem přibrala 15 kg, břicho jsem měla oobrovské, ale už si nepamatuju přesně kolik cm navíc - kluk se narodil 39+2 a strie jsem neměla (možná jednu u pupíku, ale… nic o čem bych věděla).
Podruhé jsem se měřila na začátku 40. týdne a měla jsem 112 cm (původně 69 cm), nahoře 17 kg. Ještě na přelomu 39. a 40. týdne jsem měla „bříško“ pěkné, ale za ty poslední 4 dny (kluk se narodil 40+4) se mi nadělalo děsných strií všude v okruhu asi 10 cm okolo pupíku. No, co naděláš…
Teď už to tak děsně nevypadá (1/2 roku „po“), čekám že do 2 let zase zmizí… ![]()
Já jsem v pase nabrala z původních 62 cm na rovných 100 cm a přibrala jsem v těhu 17 kg. Strie se mi udělaly až v posledním měsíci těhu nějaké malé kolem pupíku (teď rok a půl po porodu vypadají jako vrásky). Ale je divné, že ty strie se mi neudělaly červené nebo fialové, ale byly hned bílé. To překvapilo i manžela, který si pochvaloval, že žádné strie nemám, ale když jsem mu ukázala ty malé bílé lesklé útvary, řekl, že si myslel, že mají být zpočátku červené.