Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
a že je o cenťák, dva menší může znamenat, že podle menstruace jsi ve 12TT, ale dle ovulace třeba 11TT, tam to letí rychle, dítko dá 1,5cm cca za 6 dní…
neboj, hlavně že je ok srdíčko, když by se nějak „ustrnulo“ ve vývoji, tak se nebude hýbat přece ![]()
Přesně tak, CRL je jen délka tělíčka bez nožiček. A podle mě odpovídáš týdnu, takže na tvém místě bych byla v klidu. Taky si vezmi, jak se to měří…nikdy to nemůžou změřit přece úplně na milimetr přesně. A tabulky jsou taky jen orientační, takže + - nějaký ten milimetřík vůbec nehraje roli. Kdyby nebylo něco v pořádku, tak ti to doktor řekne ![]()
fly-ash píše:
Jo jo, ted na to koukam je tam napsano CRL 4,09 cm a jak jsem psala, je to cele telicko…to se mi zda opravdu malo
Přesně jak píšou holky, CRL je temeno-kostrční délka. ![]()
Dekuju holky!
Uz jsem se celkem uklidila…to vite hormony delaji sve…
Holky, tak teď jsem si tu přečetla Vaši diskuzi a netušim, jestli tedy u nás naměřená míra je ok? Byla jsem včera na první kontrole u dr. a byla jsem 6+2 a mimi měří 4,7 mm.. Je to ok? Ovšem netuším, jestli to byla míra nebo CRl, každopádně se mu to spočetlo a ukázalo na monitoru UZV.. ![]()
Ahoj holky, nechci otevirat novou diskuzi, tak to zkusim tady. Myslite, ze je v poradku kdyz plod na kontrole 18.7. odpovidal 8+4 a dnes 29.7. 9+4? I kdyz je mezi kontrolami 11 dnu? Jinak kazde vysetreni provadeno jinym ultrazvukem (toho 18. lepsim u zastupujiciho dr). Dnes jsem take dostala prukazku a termin podle posledni ms je 20.2. a podle dnesniho utz 27.2. (dr rikala, ze pokud to neni vice nez 14 dnu, je to v poradku). Vim, ze ovulace u me byla az nekdy 23-25 dc, takze to sedi, ale trochu me znepokojuje ze jsem od minule kontroly teprve tech 9+4 (cekala jsem jiz pocatek 11. tydne). Dle dr vse v poradku. Ma nekdo podobnou zkusenost?))
@katarinka85 Je to v pořádku. Plod roste na začátku různě rychle, takže to může v podstatě hodit jakékoliv číslo. Navíc jsi ještě pořád v týdnu, kdy to bývá nepřesné, nejpřesnější je změření v tom 12tt., kdy se definitivně stanoví termín porodu. Buď v klidu. Mě se to u dětí též lišilo. U jednoho na začátku, u druhého zase potom později.
Zdravím kolik vám měřilo mimi v 15+6tt?
@Anonymní píše:
Zdravím kolik vám měřilo mimi v 15+6tt?
Mám napsané 15cm to je myšleno od temene ke kostrci? Či i s nozkami? Děkuji