Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim vsechny spoludiskutujici ![]()
Muj dotaz je ohledne me posledni navstevy u Dr. a UZ, ktery provedl.
Na UZ doktor premeril a dal info , ze bejbatko ma 41 mm v 11+6 tt
Rekl mi tedy, ze je vsechno v poradku a velikost plodu je ve shode s tydnem tehotenstvi…jenze ja kdyz procitam vsechny ty internetove clanky tak nachazim informace, ze plod by v tomto tydnu mel mit 70-80 mm coz je vlastne jednou tolik…
Jinak pohyby byli velmi aktivni, placenta v poradku…
Mozna jenom hledam brouka tam kde neni ![]()
Co myslite a jak jste to meli Vy?
Predem dekuji za kazdou zkusenost a radu
Tak my měli v 10+1 3,2cm a v 13+2 7,2cm…takže si myslím, že to máš naprosto v pořádku ![]()
Hele tvůj týden nevím, ale vím že v 9 týdnu je plod cca velký 2,5 cm, takže buď úplně v klidu.
Máš to naprosto v pořádku, tady je kdyžtak příbližná tabulka
http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi ![]()
ono je to možná tím, že ty máš míry od temena ke kostrčí a ten kdo to měl napsane těch 70 mm měl to změřené i s nožičkama ![]()
já měla v 10+3 3,6cm a v 11+3TT 5,11cm
a bylo to v normě, dokonce dle velikosti o 1 den starší ![]()
taky bacha: doktor ti mimčo měří od hlavičky k prdce, třeba koukáš do tabulek, kde jsou míma celá a to tě pak mate…
taky záleží na kvalitě UTZ a jak mi vysvětlil dr. na screeningu i na úhlu pod kterým se mimi měří…
Ted koukam na fotecku z toho mereni a je to cele telicko 41 mm…je tam naznacena ta „merici carka“ nebo jak to rict
tak to nevím… ![]()
no každopádně základ je, že je mimi ok a srdíčko mu buší, kdyby bylo něco špatně, tak to doktor zjistí, to se neboj…a co máš zapsáno v průkazce?
Ja ziju v Egypte, tady se bohuzel prukazky nevedou ![]()
Je fakt, ze doktor rekl, ze je vse v poradku…jenze ja mam i obavy protoze mam Leidenovu mutaci, na kterou mi prisli jeste v Cechach pri IVF.........
No budu teda verit doktorum a radsi moc necist ![]()
Podle mě je to naprosto v pořádku. Musíš brát i v potaz, že v začátku těhotenství rostou ty plody hrozně rychle a nepravidelně, takže za týden bude zase všechno absolutně jinak. Proto je v podstatě další UTZ. ve 20.týdnu, kde se to miminko znovu pořádně zkontroluje.
Příspěvek upraven 04.06.16 v 20:00
jo a velikost plodu se uvádí zkratkou CRL…nemáš jí někde na tom fotu z UTZ?
já tam těch čísílek mám taky víc…a teď jsem koukala kamarádce na fotku z UTZ a ta tam má dokonce dole jakýsi údaj 418 (mm)…a myslím že je to nějaké měřítko, páč její bobeš má 5,6cm…
Jo jo, ted na to koukam je tam napsano CRL 4,09 cm a jak jsem psala, je to cele telicko…
to se mi zda opravdu malo ![]()
gabi.design: Dekuji, pises,ze v 12+4 jste meli 6,2 od hlavicky po zadecek…to je ale dost velky rozdil kdyz moje mimi ma v 11+6 41 mm cele…cim vic o tom premyslim, tim vic se mi to zda divne ![]()
fly-ash píše:
Jo jo, ted na to koukam je tam napsano CRL 4,09 cm a jak jsem psala, je to cele telicko…to se mi zda opravdu malo
nene, CRL je velikost od hlavy ke kostrči! stoprocentně ![]()
a že je o cenťák, dva menší může znamenat, že podle menstruace jsi ve 12TT, ale dle ovulace třeba 11TT, tam to letí rychle, dítko dá 1,5cm cca za 6 dní…
neboj, hlavně že je ok srdíčko, když by se nějak „ustrnulo“ ve vývoji, tak se nebude hýbat přece ![]()