Velikost plodu neodpovídá

83
8.11.13 17:33

Velikost plodu neodpovídá

Ahoj holky,

měla bych být nyní podle poslední ms v 6. týdnu těhotenství. Včera jsem ale byla na ultrazvuku a dle doktora to vypadá na pátý týden, že je plod mladší snad o 7 dní než by měl být. Ovulaci jsem později neměla, jelikož jsem v té době byla na kontrole a doktor říkal, že je tam dominantní folikul a určil, kdy by k ovulaci mělo dojít. Moje otázka je, zda s tímto nemáte někdo zkušenost a jak to případně dopadlo. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102691
8.11.13 17:40

Můj názor je ten, že stačí aby doktor měřil o desetinu milimetru jinak a vyjde něco jiného, tedy je blbost to zjišťovat a hrotit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
8.11.13 17:43

@j.a.n.i1 jasně to chápu, akorát už mám za sebou jedno zamlklé těhotenství a tak se nějak už bojím, každopádně doktor vypadal vyplašeně a říkal, že se mu to nelíbí :( ale dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.11.13 17:50

Nedá se dělat nic jiného, než čekat. možná to nedopadne dobře, ale odst možná že jo, rozhodně není nic ztracený, šance je vysoká. držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
8.11.13 17:58

@slavuska1 děkuji :hug: je mi jasné, že to tady nevyřešíme, ale potřebovala jsem to někde ventilovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
8.11.13 17:59

Asi bych to neřešila, záleží na ultrazvuku, jaký mají přístroj. Já byla v 7 tt a pak v 10 tt a mimi bylo o týden úplně jinak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
8.11.13 18:03

@Kate92 děkuji za povzbudivou informaci, tak snad naděje ještě je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7680
8.11.13 18:07

@Dani23 Po zamlklém těhotenství se nedivím, že se bojíš, nicméně v tuto chvíli nejde nic jiného než čekat. Takhle brzy není ještě ani vidět srdeční akce (nebo byla?) aby tě to uklidnilo. Musíš věřit, že tentokrát to vyjde jinak se z toho zblázníš. Já měla zamlklé těhotenství a zjistilo se ta až v 10.tt (vypadalo na 7.tt a bez akce) ale takhle brzy se to snadno o nějaký ten mm sekne. U druhého těhotenství jsem se bála každého prdu, takže tě naprosto chápu, ale nic než čekat až vyroste nelze. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
8.11.13 18:08

@Dani23
já si teda myslím, že té lékař zbytečně plaší…já jsem měla v 11.týdnu přesně o týden (7dní) mladší plod a lékař byl spokojený a říkal mi, že to nic není, že mi nechá i termín porodu stejný… ;) nikdo nemůže vědět, kdy jsi přesně otěhotněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
8.11.13 18:09

Jo jinak jsem taky po zamlklém těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
8.11.13 18:10

@Dani23 u me to neodpovidalo taky furt (dokonce to pry vypadalo o 2 tydny mladsi) a do toho nebylo videt srdicko… taky jsem byla na prasky, ale od 10tt bylo najednou vse ok a velikost odpovidala na den presne, tak doufam, ze uz to doklepu do konce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
8.11.13 18:19

Měla jsem to stejně, dr. řekla, ať přijdu za 14dní, ale pořád se jí to nezdálo, pak přišly výsledky genetiky, jedna hodnota na hranici-kvůli té velikosti, tak mě poslala do poradny genetiky, ti hned k jinému dr.na konzultaci, ten řekl, že plod je o 5dní mladši, ale že je vše v pořádku, že budu rodit o těch pět dní později, jenže já se rozhodla pro odběr plodovky, i když dalši testy byly negativní. Vše v pořádku, na dalších UZ, co dělají během těhu, vše ok a opravdu, jsem rodila o pět dní později:)
Určitě je brzo, jestli chceš uklidnit, zkus tu konzultaci u jiné dr. na jiném přístroji, mě to tenkrát uklidnilo, víc než výsledky plodovky:)
Jinak přeju krásné těhu a zdravé mimi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IlonaLiona
8.11.13 18:24

@Dani23 Ahoj, jsem na tom stejně. Podle menstruace i data ovulace bych dnes měla být nyní 6tt+4dny. V úterý jsem byla u doktora a dle ultrazvuku to odpovídalo spíš 4. až 5. týdnu. Doktor byl přesvědčený, že to nedopadne. Já mu ale nevěřím. Uvidím příští týden na kontrole. Držím Ti pěsti!

• Citovat
  • Upravit
355
8.11.13 18:42

Ahoj, tak já jsem řešila něco podobného nedávno. Když jsem měla být (vím to přesně podle data styku) 5+4, byla vidět jen dutinka o velikosti 4mm,, pak jse byla 7+5, prcek už tam sice byl, ale bez srdíčka a měřil jen 0,7 cm, což bylo strašně málo, pak jsem byla 9+5 a to už mimi měřilo 2,4 cm i se :srdce:, krásně vyrostlo, dr.mi napsala termíny porodu jen o 3 dny od sebe, pak jsem byla ve 12+4 na genetickém ultrazvuku kde mimi měřilo 6,1 cm a jiný dr.mi upřesnil termín porodu a to oba na stejný den jak podle uz tak podle ms :D. Takže jak vidíš, miminko to naprosto dohnalo a doufám, že poroste dál jak má. A tobě přeju to samé a držím palce at to dopadne dobře :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
8.11.13 18:43

Holky díky moc za povzbuzení, na kontrolu jdu příští středu, takže uvidím, co bude, připravuju se i na nejhorší, ale samozřejmě doufám, že to dopadne dobře :) pokud jste to některé taky tak měly a dopadlo to dobře, tak naděje je..
@matetka srdeční akce vidět nebyla, poprvé mi zjistili zamlklé těhu v 9.týdnu a od sedmého už to bylo špatně, bojím se právě, že je nějaký problém, který se může i teď opakovat..
IlonaLiona děkuji, tobě taky držím pěsti :hug: nezbývá nám než doufat, ono fakt pomůže i během toho čekání si o tom s někým popovídat, jako třeba tady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí