Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
měla bych být nyní podle poslední ms v 6. týdnu těhotenství. Včera jsem ale byla na ultrazvuku a dle doktora to vypadá na pátý týden, že je plod mladší snad o 7 dní než by měl být. Ovulaci jsem později neměla, jelikož jsem v té době byla na kontrole a doktor říkal, že je tam dominantní folikul a určil, kdy by k ovulaci mělo dojít. Moje otázka je, zda s tímto nemáte někdo zkušenost a jak to případně dopadlo. Díky.
Můj názor je ten, že stačí aby doktor měřil o desetinu milimetru jinak a vyjde něco jiného, tedy je blbost to zjišťovat a hrotit…
@j.a.n.i1 jasně to chápu, akorát už mám za sebou jedno zamlklé těhotenství a tak se nějak už bojím, každopádně doktor vypadal vyplašeně a říkal, že se mu to nelíbí
ale dík
Nedá se dělat nic jiného, než čekat. možná to nedopadne dobře, ale odst možná že jo, rozhodně není nic ztracený, šance je vysoká. držím palečky ![]()
@slavuska1 děkuji
je mi jasné, že to tady nevyřešíme, ale potřebovala jsem to někde ventilovat ![]()
Asi bych to neřešila, záleží na ultrazvuku, jaký mají přístroj. Já byla v 7 tt a pak v 10 tt a mimi bylo o týden úplně jinak!
@Kate92 děkuji za povzbudivou informaci, tak snad naděje ještě je…
@Dani23 Po zamlklém těhotenství se nedivím, že se bojíš, nicméně v tuto chvíli nejde nic jiného než čekat. Takhle brzy není ještě ani vidět srdeční akce (nebo byla?) aby tě to uklidnilo. Musíš věřit, že tentokrát to vyjde jinak se z toho zblázníš. Já měla zamlklé těhotenství a zjistilo se ta až v 10.tt (vypadalo na 7.tt a bez akce) ale takhle brzy se to snadno o nějaký ten mm sekne. U druhého těhotenství jsem se bála každého prdu, takže tě naprosto chápu, ale nic než čekat až vyroste nelze. ![]()
@Dani23
já si teda myslím, že té lékař zbytečně plaší…já jsem měla v 11.týdnu přesně o týden (7dní) mladší plod a lékař byl spokojený a říkal mi, že to nic není, že mi nechá i termín porodu stejný…
nikdo nemůže vědět, kdy jsi přesně otěhotněla…
@Dani23 u me to neodpovidalo taky furt (dokonce to pry vypadalo o 2 tydny mladsi) a do toho nebylo videt srdicko… taky jsem byla na prasky, ale od 10tt bylo najednou vse ok a velikost odpovidala na den presne, tak doufam, ze uz to doklepu do konce ![]()
Měla jsem to stejně, dr. řekla, ať přijdu za 14dní, ale pořád se jí to nezdálo, pak přišly výsledky genetiky, jedna hodnota na hranici-kvůli té velikosti, tak mě poslala do poradny genetiky, ti hned k jinému dr.na konzultaci, ten řekl, že plod je o 5dní mladši, ale že je vše v pořádku, že budu rodit o těch pět dní později, jenže já se rozhodla pro odběr plodovky, i když dalši testy byly negativní. Vše v pořádku, na dalších UZ, co dělají během těhu, vše ok a opravdu, jsem rodila o pět dní později:)
Určitě je brzo, jestli chceš uklidnit, zkus tu konzultaci u jiné dr. na jiném přístroji, mě to tenkrát uklidnilo, víc než výsledky plodovky:)
Jinak přeju krásné těhu a zdravé mimi:)
@Dani23 Ahoj, jsem na tom stejně. Podle menstruace i data ovulace bych dnes měla být nyní 6tt+4dny. V úterý jsem byla u doktora a dle ultrazvuku to odpovídalo spíš 4. až 5. týdnu. Doktor byl přesvědčený, že to nedopadne. Já mu ale nevěřím. Uvidím příští týden na kontrole. Držím Ti pěsti!
Ahoj, tak já jsem řešila něco podobného nedávno. Když jsem měla být (vím to přesně podle data styku) 5+4, byla vidět jen dutinka o velikosti 4mm,, pak jse byla 7+5, prcek už tam sice byl, ale bez srdíčka a měřil jen 0,7 cm, což bylo strašně málo, pak jsem byla 9+5 a to už mimi měřilo 2,4 cm i se
, krásně vyrostlo, dr.mi napsala termíny porodu jen o 3 dny od sebe, pak jsem byla ve 12+4 na genetickém ultrazvuku kde mimi měřilo 6,1 cm a jiný dr.mi upřesnil termín porodu a to oba na stejný den jak podle uz tak podle ms
. Takže jak vidíš, miminko to naprosto dohnalo a doufám, že poroste dál jak má. A tobě přeju to samé a držím palce at to dopadne dobře ![]()
Holky díky moc za povzbuzení, na kontrolu jdu příští středu, takže uvidím, co bude, připravuju se i na nejhorší, ale samozřejmě doufám, že to dopadne dobře
pokud jste to některé taky tak měly a dopadlo to dobře, tak naděje je..
@matetka srdeční akce vidět nebyla, poprvé mi zjistili zamlklé těhu v 9.týdnu a od sedmého už to bylo špatně, bojím se právě, že je nějaký problém, který se může i teď opakovat..
IlonaLiona děkuji, tobě taky držím pěsti
nezbývá nám než doufat, ono fakt pomůže i během toho čekání si o tom s někým popovídat, jako třeba tady ![]()