Velký problém s druhačkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
16.6.17 11:44

@SlecnaSally To, že dítě má mít povinnosti, je v pořádku. Na tom se tady asi shodne většina, né-li všechny. U nás doma má povinnosti i 3 leté dítě. :nevim: Tady se spíš řeší, jakým stylem to zakladatelka dceři podává a proč to na dceru nefunguje, když na Anči od sousedů jo. O povinnostech to momentálně vůbec není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
16.6.17 11:45

Tak když jsem si přečetla zakladatelky příspěvěk kde řekla svému 7 let starému dítěti jestli nechce být radši jen s tátou… Chudák malá tohle se na tom dítěti podepíše ty prostě furt jen pracuješ pak se snažíš maximálně věnovat mladší a starší musí dělat všechno… a takhle přesně to vnímá to dítě… ona musí dělat všechno nikdo si jí nevšímá vlastní máma jí nemá ráda a radši jí posílá k tátovi. Možná by nebylo od věci přestat hledat chyby na tvém dítěti ale na tobě…

BTW: Ta poznámka o praní prádla nebyla myšlena vážně že ne? Myslím si že ty sis jí jako dítě pořídila a je tvou povinností se o ní starat!!! Tohle fakt nesnášim když dítě nechce nakrmit psa protože to není její pes nebo na to prostě zapomene tak se rodič začně ohánět tím že se musí starat o ní jako dítě… zamysli nad tím jak je to absurdní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.6.17 11:48

No, myslím si, že přehnané nároky nesou, i když moje jde taky raději ven, chodí do první třídy, a to jí bude za chvíli 8, tak úkoly se jí taky moc dělat nechtějí, ale co jsem se jí začala věnovat, a nenechávat na ní, tak je to o hodně líp, ale jí si baví hrát, když jí řeknu přečteme si knížku půlku stránky ty a zbytek třeba já, tak jde :). Tašku zvládá, uklidí si taky, ale ona je od malinka vedená k samostatnosti :), ale rozhodně musím nad ní taky stát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
16.6.17 11:49

@kdochcekam Přesně tak…hlavně je vidět že zakladatelka prostě žádnou chybu nedělá..to jen to její malé, hrozné a nezodpovědné dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
16.6.17 11:50

Uf tak z tohohle je mi hode uzko i jako dospele, slapes po ni jak po psovi.. Ma dve hodiny volno a tebe rozciluje ze si dovoluje jen lezet a treba si necte? Jako to je snad jeji volny cas muze odpocivat jak chce ne? A ze je nesnesitelna posledni dobou? Rekla bych ze vase pocity bidou vzajemne. Chova se jako dite jejiho veku, doufam ze ji to aspon porad nerikas do oci jak je strasna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.6.17 11:50

Moje dcera chodi domu, kdyz jim skonci ctvrta nebo pata hodina (po obede), tzn. kolem 13h. A taky rika, ze si lehne, odpociva.
Pusti, teda psa na zahradu, vytahne svacinovy box, flasku od piti automaticky. Ale, taky si jeste chce chvilku odpocinout, teda rika, ja jsem v praci, takze nevim co doma dela. Pak si udela cvicne ukol do domaciho sesitu, nekdy si jde vymenit knizky do knihovny, mame pres cestu u baraku, pak jde pro skolkare a dovede mi je do prace. Sama nebo se skolkari jdou do telocviny ma krouzek nebo si hraji v druzine. Vratime se domu, udela ukol, chvilku se uci a leti vem, kde ted byvaji do vecera, kdyz je hezky.
Kdyz neco po ni chci nez je zvykla. Tak ji volam nebo pisu, pripominam at nezapomene, to se citi dotcena, ze ji neco pripominam.
Ted je venku uzasne, tak oni jsou vsichni myslenkami jinde, tezke udrzet pozornost, chteji si uzivat venku. My to vidime i ve skole na deckach, co zaclo byt hezci pocasi jsou, jak na oblacku, nesoustredi se, jsou vic rozjiveni. Uz at jsou prazdniny! Vsichni si odpocinou.
Takze si nemyslim, ze jen tva dcera ma problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
16.6.17 11:53

@tumpach Ale vem si jak by to asi vypadalo kdyby si přišla domu věnovala se něčemu jiném jí řekla co všechno má udělat a nechala jí samotnou? Myslíš že by to udělala a byla stejně štastná jako když to děláš s ní? Já myslím že v tomhle je obrovský rozdíl proto to u tebe funuje a u zakladatelky ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
16.6.17 11:53

Taky si myslím, že to nejsou přehnané nároky. Dřív to bylo běžné, děti se vypravovali samy ráno do školy, cestou odvést mladšího sourozence do školky, mít odpovědnost za to, že nebude nikde puštěná voda, že bude zamčený byt. A nebyly ani mobily, kterými by je mohl rodič zkontrolovat, a fungovalo to.
Radím odebrat tablet a chytrý telefon a napsat seznam úkolů, které dítě má co splnit. A samozřejmě přiměřeně odměnit, nemusí to být hned, ale třeba v týdenním nebo čtrnáctidenním intervalu.
Mám děti podobně staré, taky se sem tam vypravují někam z domu samy a vyžaduji, aby např. vytáhli žaluzie a ustali si postele, abych se nevrátila a všude svinčík.

Mě dnes naopak přijde, že se rodiče bojí předat dětem i malý kus zodpovědnosti, myslím, že do budoucna je to spíš na škodu, když je i větší dítě pravidelně dováženo do ranní družiny, vyzvedáváno až rodičem, který se pozdě odpoledne vrací z práce, nemá odpovědnost ani samo za sebe, natož za někoho dalšího a další věci. Je potřeba těm dětem trochu věřit, a šikovnost, samostatnost ocenit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.17 11:57

Aha, ve světle nových informací je už asi nejspíš každému jasné, jak to je…
A stav trvá a trvá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
16.6.17 11:57
@tumpach píše:
No, myslím si, že přehnané nároky nesou, i když moje jde taky raději ven, chodí do první třídy, a to jí bude za chvíli 8, tak úkoly se jí taky moc dělat nechtějí, ale co jsem se jí začala věnovat, a nenechávat na ní, tak je to o hodně líp, ale jí si baví hrát, když jí řeknu přečteme si knížku půlku stránky ty a zbytek třeba já, tak jde :). Tašku zvládá, uklidí si taky, ale ona je od malinka vedená k samostatnosti :), ale rozhodně musím nad ní taky stát :)

no a o tom celém to všechno je, to je ten rozdíl mezi tvým a zakladatelčiným přístupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
16.6.17 11:58
@Jana206 píše:
Taky si myslím, že to nejsou přehnané nároky. Dřív to bylo běžné, děti se vypravovali samy ráno do školy, cestou odvést mladšího sourozence do školky, mít odpovědnost za to, že nebude nikde puštěná voda, že bude zamčený byt. A nebyly ani mobily, kterými by je mohl rodič zkontrolovat, a fungovalo to.
Radím odebrat tablet a chytrý telefon a napsat seznam úkolů, které dítě má co splnit. A samozřejmě přiměřeně odměnit, nemusí to být hned, ale třeba v týdenním nebo čtrnáctidenním intervalu.
Mám děti podobně staré, taky se sem tam vypravují někam z domu samy a vyžaduji, aby např. vytáhli žaluzie a ustali si postele, abych se nevrátila a všude svinčík.Mě dnes naopak přijde, že se rodiče bojí předat dětem i malý kus zodpovědnosti, myslím, že do budoucna je to spíš na škodu, když je i větší dítě pravidelně dováženo do ranní družiny, vyzvedáváno až rodičem, který se pozdě odpoledne vrací z práce, nemá odpovědnost ani samo za sebe, natož za někoho dalšího a další věci. Je potřeba těm dětem trochu věřit, a šikovnost, samostatnost ocenit :nevim:

Ano, a když náhodou šikovné a samostatné není(i takové děti bývají) tak seřvat a šup s ním k psychologovi, že.
A pak kde se ty deprivantky berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
16.6.17 12:15
@Anonymní píše:
Holky,omlouvám se za anonym, ale nechci se tady s tímhle problémem plácat veřejně…
Mám dvě holky, 5 a 8,5 let. Mladší je vcelku pohodářka, poslušná a starší začala v poslední době hodně vyvádět.
Uvedu pro příklad včerejšek. Přišly ze školy a školky, já jsem musela asi hodinu na to odjet. Tak jsem starší řekla ať si nachystá tašku do školy (úkoly neměla), převléknou se, uklidí pokojík a jdou ven a že v 5 mají být v kroužku. Tak ať si na mobilu hlídá čas a 16:40 jdou. Když jsem odjížděla (to už byly skoro hodinu doma) tak měla všude po pokoji rozházené věci z aktovky a kecala s exmanželem tak jsem jí řekla ať si to dodělá a jdou ven. Odjela jsem a přišly za přítelem, že jdou ven, ten se zeptal zda má nachystanou tu tašku a dcera řekla, že ano. Mezitím jsem se dozvěděla, že kroužek bude už ve 4. Dceři jsem se nemohla dovolat, příteli jsem nevolala, protože dělá na střeše a asi by neslyšel telefon. Nakonec je na trénink vzala tady známá ze vsi. Na tréninku jsem si je vyzvedla, došly jsme domů. V pokojíku samozřejmě poházené oblečení, taška nenachystaná. Takže lhala mně i příteli a na tašku se vykašlala. Problém je, že tak je to denně. Ve škole nestíhá cvičení co mají udělat tak jsme to včera do 20:15 dodělávaly. Nejdřív jsem u ní byla, pak jsem potřebovala nachystat večeři tak jsem ji nechala chvíli samotnou a zjistila jsem, že místo aby počítala tak si výsledky hledala v tabulkách (násobilka). U všeho sedí, hledí do toho, nic se jí nechce, je jí všechno jedno. Chtěla jezdit na koně, já ji tam kvůli práci nestíhám vozit, navíc protože školu fláká tak jsem jí to zatrhla. Nicméně dohoda byla, že pokud si bude vše plnit může tam od září jezdit busem. Teď jí přijde jednodušší se na koně vykašlat než se snažit. Já už fakt nevím co s ní. Mlátit ji nechci, občas už na ni zakřičím. Domluvy neplatí, zákazy taky ne, ona si pak na nich vymyslí něco „pozitivního“.
Máte někdo rady? Asi to tady stejně nevyřešíme a budeme muset do PPP…

Jsi jako můj manžel :D ten by byl nejraději, kdyby se o sebe děti staraly samy od narození. Malá ještě potřebuje dohled a pomoc. Chceš po ní moc. Dcera byla samostatná hodně brzy, malej chodí do třetí a hlavu má v oblacích, takže dohled u něj musí být. A do poradny bych nešla, malá je úplně normální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.6.17 13:37

Jenom můj pohled nikoho nesoudím..
Ale kdyby mi takto dítě ve škole nestíhalo a dodělávaly ukoly, tak to bych ješrtě víc s ní ty ukoly dělala.. Ono to neni o samostatnosti, ale možná i o tom, že to třeba až tak nechápe a nebo až tak sama prostě neudělá..
Neříkám sedět s druhačkou u stolu, ale ano vlastně jo.. Já si pamatuji švagrovou, jak měla doma něco podobného a dodělávaly ukoly, uona vařila, měla ji u sebe a pomáhala ji počítat- ne, udělej si sama… Je to každého věc, ale myslím, že pokud to dítěti jde samo, udělá ukoly bez chyb, tak klidně samo, ale pokud neni 100% tak to neni o samosatnosti, ale o učení…
Můj kluk píše matematiku sám, ale češtinu vím, že je problém, tak prostě si ten čas najdu a zeptám se ho, co má, jedslti ví co s tím dělat, a když vidím, že je nejistý, tak prostě počkám v pokojíku, až to napíše..
Jo a taky bych nevěřila na 100% známé, ony některé maminky si rády i něco přibarví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.6.17 13:50

@Anikaa02 no, ona by to ani nešla dělat sama dobrovolně :lol:, :zed: už se kroutí jen co vyslovím slovo škola :lol:, ale půl hodiny psát, číst, počítat, a pak máme pauzu, a taky ji dovolím být na hřišti, jak dlouho chce, ale ty úkoly mít musí :) a ono to jde, ale chvíli nám taky trvalo najet na školní režim a odpustit od školkového, taky ty známky vypadaly trošku hůře :oops: než se najelo na režim, paní učitelka je trošku přísnější, ale možná je to dobře :) :), ale já nikdy známky neřešila a bordel u ní v pokoji taky ne, já jsem taky trošku bordelář :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
16.6.17 14:25
@amylon píše:
Ano, a když náhodou šikovné a samostatné není(i takové děti bývají) tak seřvat a šup s ním k psychologovi, že.
A pak kde se ty deprivantky berou.

No, to si nemyslím. Spíš si myslím, že se u odborníků často zbytečně řeší problémy, které by šly zvládnout normálním, selským rozumem.
A taky vím, jak dokáže dítě paralyzovat chytrý telefon nebo tablet a jak vše dobře funguje, když se zabaví a prostě není. To, že děti tráví u těchto přístrojů nadmíru času a potom nemají čas a klid na běžné denní povinnosti, je podle mě problémem dnešní doby.

Ne každá rodina má jen dvě děti, aby každému z nich mohl být za prdelí jeden rodič a stát nad ním jak dráp a kontrolovat, jestli určitý úkol splnilo nebo jestli po sobě uklidilo bordel. Pravidla se musí od začátku nastavit tak, jak je to v možnostech dané rodiny. Věřím, že každé průměrné dítě jde k té šikovnosti a samostatnosti „dovést“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí