Velmi drahé “hračky”

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10077
16.8.21 10:13
@Uslava píše:
Na to, že je ti šestnáct, tak píšeš hodně dobře a slušným slohem. Takže buď jsi troll a jdi si hrát jinam a nebo jsi geniální a všechno to, co jsi zde vypsal, si zasloužíš. A hlavně musíš mít někoho, kdo ti to zaplatí. A toho když nebudeš mít, tak můžeš být chytrý i hloupý a stejně nedostaneš nic. Tipuju, že jsi troll.

To, že se půlka emimina vyjadřuje, jako by vyšla z prvního stupně ZŠ, ještě nemusí znamenat, že 16letý člověk, který napíše větu, která má hlavu a patu je troll. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
16.8.21 10:18

@Uslava Já jsem měla vynikající sloh i češtinu už na základní škole. To není nic neobvyklého. Špatně podle mě je, když dospívající dítě nedokáže souvisle vyjádřit myšlenku. Tam se něco zanedbalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
16.8.21 10:37
@Parninas píše:
8o 8o 8o
Proč by mladý člověk nemohl psát spisovně?

Někdy mi přijde, že pokud sem puberťák nepíče s překlepi a hrupkami, tak je to automaticky trol, ale tak nějak mi přijde, že taková mládež by patrně ani neprošla sedmou, osmou třídou, neřknu-li střední školou?
Podle mě má být češtinářský projev od osmé třídy výš už na úrovni dospělého, ne?
Nebo… za nás to teda tak bylo :nevim:

K dotazu, já na to mít, dětem taky koupím ne snad drazší, ale kvalitnější (což možná v tomto případě je i to dražší). Nebyla bych tak bohatá, abych mohla kupovat levné věci a neustále řešit s nimi problémy. Nevidím v tom, co píšeš problém. Pokud si toho vážíš, no problemo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.8.21 10:40
@Anonymní píše:
Dobrý den chci se zeptat na váš názor, je mi 16 let jsem kluk a za poslední 2 roky jsem od rodičů dostal spoustu věcí. Jde hlavně o MacBook, který jsem si ale polovinu (asi 16 000 Kč) zaplatil sám. Poté jsem dostal nový počítač v karanténě, hlavně kvůli střední škole jelikož můj starý už měl málo výkonu, také mi rodiče koupili k narozeninám telefon a dostal jsem k Vánocům chytré hodinky. Dohromady to vše stálo kolem 100 000 Kč a tak se chci zeptat, jestli si myslíte že jsem rozmazlený nebo ne. Cítím se teď když to všechno mám provinile, že jsem rozmazlený a chci mít všechno na nejlepší úrovni, ale už není nic jiného po čem bych toužil, takže už nic nechci.

Takhle se nedá říct, jestli jsi rozmazlený.
Ale čistě z toho, že máš elektroniku za sto litrů, se to poznat nedá :nevim:

Spousta rodičů kupuje svým dětem třeba sportovní vybavení a když se to nasčítá, jsou taky na takové částce. Řada lidí jezdí každý rok několikrát lyžovat do Alp. A opět - vybavení, pobyt, lyžařské školy a za ten rok jsi i u dítěte taky hodně vysoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
16.8.21 10:49

Podle mě je rozmazlený ten, kdo bere drahé dárky jako samozřejmost a ani se neobtezuje poděkovat. Pár takových prezentu jsem znala. :nevim: Například dostat nové auto, za 14 dní ho roztriskat a očekávat, že okamžitě dostaneš nové. :nevim: Podle mě jsi úplně normální. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44323
16.8.21 11:37
@Uslava píše:
Na to, že je ti šestnáct, tak píšeš hodně dobře a slušným slohem. Takže buď jsi troll a jdi si hrát jinam a nebo jsi geniální a všechno to, co jsi zde vypsal, si zasloužíš. A hlavně musíš mít někoho, kdo ti to zaplatí. A toho když nebudeš mít, tak můžeš být chytrý i hloupý a stejně nedostaneš nic. Tipuju, že jsi troll.

A proč by v 16 nemohl psát jak píše? Dcera umí česky lépe než většina lidí, mluví plynně anglicky, čte anglické knihy (ne ty zjednodušené pro Čechy), má všeobecný a historický přehled lepší než 95% dospělých a 16 jí bylo včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
16.8.21 12:23
@Havlova píše:
A proč by v 16 nemohl psát jak píše? Dcera umí česky lépe než většina lidí, mluví plynně anglicky, čte anglické knihy (ne ty zjednodušené pro Čechy), má všeobecný a historický přehled lepší než 95% dospělých a 16 jí bylo včera.

Tak tvoje dcera je tedy génius. Chodí se sem taky ptát dospělých lidi na to, co jí trápí?

• Citovat
  • Upravit
7296
16.8.21 13:03
@Uslava píše:
Tak tvoje dcera je tedy génius. Chodí se sem taky ptát dospělých lidi na to, co jí trápí?

Ty jo, to jsou starosti, normálně slušně se zeptal. Tak to nečtěte ne? Fakt nechápu, co Vám jako tak strašně vadí. To, že má 16, to neznamená, že musi psát jak tatar. Mně třeba čeština nejde, anglický knížky nečtu, protože mě čtení nebaví, ale třeba na filmy v angličtině jsem koukal od deseti let a rozuměl téměř všemu a genius určitě nejsem, to by byl každý druhý. To úplně normální, že děti v pátý třídě koukají na filmy v angličtině. Případně čtou knížky, pokud jsou čtenáři :nevim:. A písemný projev nemám určitě lepší, spíše horší, než na základce, tam se slohy normálně tvrdě známkují, to musí každý umět napsat něco, co má hlavu a patu, jinak neprojde. To přece není nic k podivení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
16.8.21 13:35
@Matt 02 píše:
Ty jo, to jsou starosti, normálně slušně se zeptal. Tak to nečtěte ne? Fakt nechápu, co Vám jako tak strašně vadí. To, že má 16, to neznamená, že musi psát jak tatar. Mně třeba čeština nejde, anglický knížky nečtu, protože mě čtení nebaví, ale třeba na filmy v angličtině jsem koukal od deseti let a rozuměl téměř všemu a genius určitě nejsem, to by byl každý druhý. To úplně normální, že děti v pátý třídě koukají na filmy v angličtině. Případně čtou knížky, pokud jsou čtenáři :nevim:. A písemný projev nemám určitě lepší, spíše horší, než na základce, tam se slohy normálně tvrdě známkují, to musí každý umět napsat něco, co má hlavu a patu, jinak neprojde. To přece není nic k podivení.

Proč by mi to mělo strašně vadit? Je to další kus, co si tu z toho dělá šoufky. Ani se mu nedivím. :dance:

• Citovat
  • Upravit
44323
16.8.21 13:54
@Uslava píše:
Tak tvoje dcera je tedy génius. Chodí se sem taky ptát dospělých lidi na to, co jí trápí?

Ne, má si s kým promluvit doma. Nebo s kamarády. To každý nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí