Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Může se chodit ven při zvýšené teplotě, když důvod je růst zubů? Syn má 11 měsíců, právě se mu klubou čtyřky, má zvýšenou teplotu okolo 37,2 už asi týden. Potřebovala bych do města, být to v létě, nedělala bych si starosti, ale teď, když je hnusně, mi to připadá nevhodné. Jak jste to dělaly vy, když měly děti dlouho teplotu?
Já bych šla v pohodě. Tohle není žádná teplota. Ještě nepíšeš jestli před odečtem nebo po.
Předpokládám, že na kočáře - myslím, že mu to udělá jedině dobře.
Dcerka taky měla teď asi týden zvýšenou teplotu.A ven jsme chodili,ne nijak dlouho.Ale na hodinu na procházku jsem ji vzala.
Já bych takovou teplotu ani nezjistila. Měřím, až když dítě na dotek pálí.
![]()
určitě je doma taky nevrlý, takže přiměřeně obléci, né zase moc navléct a tradá ven, my taky chodíme ven ![]()
Ano, je to po odečtu. Tak dobře, zkusím krátkou vycházku, co to udělá. Jinak vypadá zdravý, krom těch oteklých zubů. Asi před třemi týdny měl šestou dětskou nemoc, to byly jiné horečky - ještě má trochu hrubou kůži na nožičkách po těch pupínkách.
tu měl malý taky, týden zpátky a už chodíme ven, teplotu neměřím a taky nás pěkně potrápily zoubky a průjem
![]()
tak ať je brzy po teplotách
ale to, co píšeš ty, to bych u dětí vůbec neřešila, takovou teplotu bych taky asi nepoznala a ani na ni nepřišla
u té šesté malý hořel jako kamínka, 40,2 bez odečtu ![]()
Já to poznala, protože měl horkou hlavičku a vždycky se u kojení hrozně potí (on nechce jíst jídlo, ppořád se sápe na prsa, tak doktorka řekla, ať ho klidně kojím, když nechce jíst)
Alpaka píše:
Já bych takovou teplotu ani nezjistila. Měřím, až když dítě na dotek pálí.![]()
Syn měl ještě včera odpoledne teplotu, po odečtu přes 38 (den před tím také). Přes noc se to srovnalo. Důvodem jsou zoubky. Teď jsme ho orientačmě měřili a má 37,1. Manžel chtěl jít do restaurace, nakoupit v OBI a jet autem celkem asi 2 hodiny jízdy. Myslíte, že by to mohlo dítě absovovat, nebo raději ne, když ještě včera měl teplotu?
Zrovna dnes jsem byla s horečkou u lékařky (je možné, že to má ze zubů..) a říkala, že jakmile jsou horečky nebo teploty, držet doma..Navíc teď je prý hodně viróz..