Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Vendy0612 Vzala jsi tu podložku ven a zkusila ji dát na zem?
Jak staré je štěně?
Ten má teda hodně popletenou hlavičku.
Ještě se prodávají ve zverimexu takový kapky na učení štěňat. Obvykle se to používá prave na tu podložku, aby se stene naučilo na konkrétní místo. Co to zkusit na vhodne místo venku nakapat? Možná to je blbost a nepomůže to ani tak, ale pokud nic nepomáhá ![]()
Máma to zkoušela na svoje stene doma a říkala ze jen k tomu cuchne tak cura (a je jedno jestli má zadel nad podložkou
)
Když je štěně teprve pár dní doma, tak nebude mít víc než dva-tři měsíce ne? Teď budu soudit podle naší chlupatice, ale jak se dá s tak malým šněnětem chodit venku tak dlouho, že vás z toho bolí nohy? Takový prcek sotva zvládne pár set metrů. To samé držet to pět hodin? To nevydrží ani teď, v 8 měsících.
Nevěřím, že když ho popadnete hned, co ráno otevře jedno oko, neudělá to venku hned, protože to prostě neudrží. Pak strašně chválit, dát pamlsek a je to, pochopí, že to má dělat tam. Dokud bude doma podložka, nic se nezmění.
@Temnástranasíly Zkoušela jsem. I počůranou i nepočůranou.
Zkoušela jsem i ty kapky @Erri93.
Jsou mu 2 měsíce a týden.
Veterinář nám řekl, že ho máme vzít ven na delší dobu, že to jednou pustí. No včera jsme byli venku 5 hodin a pustil to hned doma.
Běhal, skákal. Spal venku 20 minut. Ušli jsme asi 4km.
prostě energie má až moc
Fakt se hýbal celou dobu, nebo si okusoval hračku.
Bohužel taky nevím čím to je, ale je schopný spát i 6-8 hodin bez problémů.
Zkoušela jsem brát fakt hned ráno po probuzení, i ho vzbudit,.. Zkoušela jsem fakt snad už všechno..
@Vendy0612 To je nějakej moc maličkej, ne? To je vzatej od mámy dřív než je obvyklé. Menší než dva měsíce ti ho vůbec dát neměli. To je úplné miminko a to fakt nečekej, že takhle maličký pochopí, že má čůrat venku.
@Vendy0612 to je nějaké celé špatně. Nezbývá nic jiného, než zkoušet a zkoušet. Ale nebud s ním venku tak dlouho, je to miminko, to tomu psovi nemůže vůbec svědčit. Je to jak malé dítě a plenky, neodplenkuješ za týden, no a ty to snad ani déle zatím zkoušet nemůžeš ![]()
Je to nějaké celé divné.
Mně teda nepříjde normální tahat dvouměsíční štěně na čtyřkilometrovou procházku. ![]()
Hele, jak jsem psala, my mohli byt se stenetem venku klidne 5+ hodin a nic. Az melo 12 tydnu, uz ho treba jednou tydne napadlo se vycurat venku. Pak uz jsme podlozky zrusili. Louze sice po byte byly, ale nic tragickeho a proste jsem s nim pres den co hodinu a pul sla ven na pet deset minut. 8tydenni stenata mivaji venku na praci mnohem zajimavejsi veci nez curani.
@Temnástranasíly Máme ho týden, ostatní už byli pryč. Doporučil nám to veterinář + ještě známá říkala, že to pustí.
Bohužel tomu nerozumí. Nechceme ho trápit, jen jsme to zkoušeli a nic. Dáme tomu čas
@Vendy0612 týden doma je strašně krátká doba, dej tomu několik týdnů, za měsíc to začne chápat, že se čůrá venku, ale nehody se stávají třeba i do půl roku. Vždyť na ty kapky ani určitý systém kam smí si nemohl stihnout zvyknout
, když mu to pořád měníš. Do roka se náš počůrával z radosti, když přišli návštěvy. Nemůžeš za pár dní po něm chtít aby hned chápalo, že se čůrá venku. Vždyť je teprve pár dní na úplně novém místě. A 4km vycházka je na takové štěndo opravdu moc, může mu to ublížit.
První 2 týdny jsme chodili vždy několikrát (klidně po 2h), pak už to pomalu zvládal tak 4-6× za den, od roka už 3×.
@Vendy0612 možná změn veterináře, tohle je přetěžování štěnátka, ne každý veterinář je dobrý ![]()
@Ardilera Děkuju!
Chodili jsme s ním normálně i na kratší jen před dům.
Všichni mi říkali, že půjde hned na trávu jakmile ho položím a že s ním něco je, když se sám od sebe venku nevyčůrá.
Ale jak tak vidím, tak prostě mu to dojde až za delší dobu.
Nemyslela jsem to tak, že bude chodit jen tam 😅 Jen mě děsilo, že nešel nikdy.
Ale máme rutinu a chodíme chodíme a chodíme (ven, ne vzdálenosti). Šli jsme takhle jednou a už to na dlouho neudělám.
![]()
@Vendy0612 Dvouměsíční štěně je prostě miminko, vezmi to jako by to bylo malé dítě. Musí se všechno teprve naučit, postupně, pomalu, trpělivě. Však on to pochopí, to se neboj.
Jak tady píšou ostatní, chodila bych opravdu hodně často ven a podložku postupně dala pryč. Když jsme si přinesli našeho psa jako dvouměsíční štěně, prvních asi 14 dnů jsem vstávala i 4× za noc
Opravdu jakákoliv mírná nervozita, kterou jsem zpozorovala, znamenalo okamžitě ho brát ven. Režim jako s miminkem. Fakt zpočátku i v noci. A ráno klidně ještě v polospánku sebrat štěně a hurá ven.
Náš pes základ pochopil do týdne a za dva týdny už jsme byli úplně bez nehod. Dodnes je v tomto naprosto ukázkový (jinak to zrovna vzor poslušnosti není)
.