Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.
Prosím o radu.
Přinesli jsme si pár dnů zpátky štěňátko.
Bylo zvyklé si říct a škrábat na dveře na verandu, aby mohlo jít na hygienu ven.
My jsme v bytě, takže máme doma podložku.
Aby to nevypadalo špatně, s přítelem máme na střídačku home office a dovolenou, takže s ním trávíme čas.
U nás teda začalo chodit na podložku, pro jistotu. Taky z toho důvodu, že nikdy nejde čůrat venku. Jakože nikdy. Byla jsem s ním na X dlouhé doby, pořád stejné místo.
Zkoušela jsem podložku i venku, na vodítku, bez vodítka. Snad všechny triky co jsem našla. Nikdy nešel.
Ale hned jak přišel domů, tak šel na podložku.
Nevíte co s tím prosím?
No, přesně to co asi nechceš číst. Seber podložku a nos pravidelně ven. Doma hlídej a uklízej. Případně tu podložku vezmi sebou ven.
Chodit s nim hodne casto i s podložkou a hoooodne moc chvalit, ono si to sedne ![]()
A jak je stene stare? My pouzivali podlozku ze zacatku, protoze venku melo stene spoustu jinych zajmu nez se vycurat. A to jsme mohli byt i na celodennim vylete. Ve 3 mesicich uz se obcas venku zapomnelo a vycuralo, tak jsme doma podlozku zrusili, vydrzeli jsme asi dva tydny s louzema a pak uz se stendo vencilo jenom venku.
Já s našim psem chodila co dvě hodiny ven. I v noci. Když se vyčůrala, dostala pochvalu. Uklidila bych podložku. Naučilo se na ni chodit a mysli si, ze tam je to správně. Je potřeba ho to přeučit. Takže podložka pryč a chodit často ven. Ono to jednou přijde.
Podložky jsou úplně k ho.vnu. Vyhodit podložku a se psem chodit pravidelně ven. A to i v noci.
podložky jsou ZLO! ( s výjimkou starého umírajícího psa, než se situace dochýlí..)
prostě se štěndem dovča, IHNED po spaní VEN (v řádu vteřin), a tam meega chválit, odměnit i pamlskem, doma je to FUJ a zařvat…
je to Práce a makačka a důslednost!!
ovšem když do toho zatáhnete podložky, tak klidně na x měsíců… je to mor dnešní doby, fakt…
@Vendy0612 Měla bys vědět a už i poznat, kdy chce/potřebuje, takže ještě před tím štěně popadnout a honem ven. Hlavně (ale nejen) po hře, najezení a spánku.
Já jsem se štěnětem chodila pravidelně ven, ze začátku co dvě, tři hodiny, a to i v noci. Postupně se to prodlužovalo. Psi jsou chytří, naučí se to celkem rychle. Podložku a jiné nesmysly jsme nikdy u žádného psa nepotřebovali.
Jak často chodíš venčit? Podložku zruš. štěně ihned po probuzení vezmi do náruče a ven. Podložka je fakt zlo, pak se těžko učí ven, navíc štěně nechápe rozdíl mezi podložkou a třeba dekou. Já vždy štěně vzala a vyčůralo se hned, pamlsek a pochopilo až moc rychle, nehody budou ještě dlouho. ty štěňata čůrají fakt často, ale musí se hned po probuzení.
@Lucy75 souhlasím s tebou, až na to fuj a zařvat. Ignorovat uklidit. Když se pocura miminko taky rves fuj? Ještě mu v tom vymachat čumák ne? Ten pejsek je taky ještě miminko, nehody se stanou. Může se kvůli tomu začít bát a lízat tu louzicku, požírat stolici, schovávat se.
Kravina byla štěňátko které si umí říct že chce ven začít učit na podlozku.
Jako nejlepší rada tu už padla. Vencit, dokud to nepochopí. Pak udělat velkou slávu, aby pochopilo, že tak to má byt ![]()
Já jsem si brala psa z útulku. Holky mazec. Čekala jsem taky, že bude chodit na podložku. Paní v útulku mi říká, že na podložky nechodí, ale mají je naučené na ručník. Říkám si v duchu no hnus.. ale pro jistotu jsem dala do pokoje podložku, ze kdyby tu první noc nezvládla. Na podložku se mi vykaslala a hodila to bokem. Tak na další noc si říkám, zkusím ručník.. třeba to nebude potřeba. Venku vše proběhlo jak má. No ty volecku… nikdy, ale nikdy neucte psa takovou kravinu jako chodit na ručník. Durch mokrý, na tom houno. Podlaha mokrá, no mě malem odvezli
ručník letěl do popelnice a už nikdy víc jako “pojistka”.
Jako uměla to krásne z útulku, ale masakr toto. ![]()
Ještě doplním, že od te doby co se naučila, že chodi ven (ze začátku jsme měli nohy usoupany k zadku z toho), tak je na sebe hrozne pyšná
ona se vyvenčí a hned se otáčí pro pochvalu. A to už ji máme přes rok doma. Je po kastraci a ani po ty nám neudělala louzicku doma, hezky si říkala. Takže i preucit špatný návyky lze ![]()
@Žirafa 69
Vždy, když krouží, beru ho ven.
Po spaní, po hraní, po jídle, po pití. Trávím venku víc času než s ním doma.
Podložky jsme vzali jen pro jistotu, chodíme s ním na 10 min, pak zpátky, pak zas.
Dokáže vydržet venku i 5 hodin bez vyčůrání.
Ráda bych ho venku chválila za to apod, ale on prostě venku nikdy nic neudělá ![]()
@KiliSmells
Abych to vysvětlila.
Paní majitelka se nám dnes přiznala, že pes venku jen dělal kraviny a doma chodil taky na podložku. Na dveře ven škrábal, když si chtěl hrát s rodičema.
Podložka měla být jistota.
Travím denně venku s ním víc jak 8 hodin, takže to nebylo jen položit a čau.
@lucad77 Díky, ty to očividně máš v pohodě.
Ono když štěně se prostě nikdy nevyvenčí, tak co máš dělat. ![]()
Pokud doma nejde na podložku, jde hned na zem.
takže díky za radu