Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, máme už třetí rýmu během 1 měsíce
Nyní bez teplot, před tím i teploty a vždy to proběhlo hladce bez léků, jen se sirupy na teploty. Přemýšlím, jak zvýšit imunitu
Když venku prší nebo je hnusně, zůstáváme doma. Jinak chodíme odpoledne na prochajdu (v kočárku, jsou mu 2). Jsme panelákový, ale říkám si, jestli i třeba na půl hodinky nevyrazit denně ven dopo i odpo, koupit pláštěnku a holinky a prostě jít za všech okolností aspoň na chvilku ven. Máte vypozorováno, vy, co chodíte denně ven počasí-nepočasí, že jsou dětičky „odolnější“ ?
![]()
katyca píše:
2 měsíce nebo 2 roky
vzhledem k tomu, že maminka zvažuje holinky, tak bych to viděla na ty roky
![]()
Malej je venku pořád (dopo i odpo 2-3 hodiny) a odolnější tedy rozhodně není. Jen strčí nos mezi děti, tak má okamžitě rýmu… ![]()
katyca píše:
2 měsíce nebo 2 roky
Omlouvám se, jsou nám 2 roky.
Wiolla píše:
Malej je venku pořád (dopo i odpo 2-3 hodiny) a odolnější tedy rozhodně není. Jen strčí nos mezi děti, tak má okamžitě rýmu…
Ano, to mi říkala i MUDr., že pobytem venku se dítě nezocelí nikdy tolik, jako pobytem v dětském kolektivu…
fragola píše:Wiolla píše:Ano, to mi říkala i MUDr., že pobytem venku se dítě nezocelí nikdy tolik, jako pobytem v dětském kolektivu…
Malej je venku pořád (dopo i odpo 2-3 hodiny) a odolnější tedy rozhodně není. Jen strčí nos mezi děti, tak má okamžitě rýmu…
Tak proto si Fragola domů pořídila velký kolektiv!?
Ale myslím, že mu pobyt venku neuškodí a při rýmě i prospěje. Takže tím nic nezkazíš, když budete vyrážet denně.
kahaja píše:fragola píše:Tak proto si Fragola domů pořídila velký kolektiv!?Wiolla píše:Ano, to mi říkala i MUDr., že pobytem venku se dítě nezocelí nikdy tolik, jako pobytem v dětském kolektivu…
Malej je venku pořád (dopo i odpo 2-3 hodiny) a odolnější tedy rozhodně není. Jen strčí nos mezi děti, tak má okamžitě rýmu…Ale myslím, že mu pobyt venku neuškodí a při rýmě i prospěje. Takže tím nic nezkazíš, když budete vyrážet denně.
asi si taky budu muset pořídit takovou školku sice to musí být honička ale závidím! jinak určo být denně s prckem venku je dobře
Mi na imunitu zkusili snad vše, zkus mu dávát každé ráno 1 lžičku medu, pokud nemá alergii na pyl. Jinak je dobrý vitamín C. Prodává se v práškách. Je to nejlepší než malého cpát hned na začátku nějakou chemií
(jinak samozřejmě čerstvé ovoce, šťávy)
kahaja píše:fragola píše:Tak proto si Fragola domů pořídila velký kolektiv!?Wiolla píše:Ano, to mi říkala i MUDr., že pobytem venku se dítě nezocelí nikdy tolik, jako pobytem v dětském kolektivu…
Malej je venku pořád (dopo i odpo 2-3 hodiny) a odolnější tedy rozhodně není. Jen strčí nos mezi děti, tak má okamžitě rýmu…Ale myslím, že mu pobyt venku neuškodí a při rýmě i prospěje. Takže tím nic nezkazíš, když budete vyrážet denně.
Ale tak jistě, že je dobré chdit s dětmi co nejvíc ven. Já to nezavrhuju. Naopak, když jeden den nejdeme, tak mi to samotné leze na nervy. Ale s MUDr. jsem to řešila právě ve chvíli, kdy nejstarší nastoupila do školky a nosila domů kde co a ostatní to samořejmě chytali od ní, tak mi to MUDr. takhle vysvětlovala, že samotným chozením ven to dítě odolnější prostě nebude…
jinak ten pohyb mezi dětmi, je nejlepší alespoň si vše nyní vybere a nachytá všechny bacily pak bude proti nim imuní a budete mít klid. ![]()
katyca píše:
Mi na imunitu zkusili snad vše, zkus mu dávát každé ráno 1 lžičku medu, pokud nemá alergii na pyl. Jinak je dobrý vitamín C. Prodává se v práškách. Je to nejlepší než malého cpát hned na začátku nějakou chemií(jinak samozřejmě čerstvé ovoce, šťávy)
Vitamín C v práškách není chemie? ![]()
katyca píše:
jinak ten pohyb mezi dětmi, je nejlepší alespoň si vše nyní vybere a nachytá všechny bacily pak bude proti nim imuní a budete mít klid.
JO, jistě, já vím. Dcera už je odolnější, ta už je v pohodě a ve 2. třídě. Jenže tímto rokem počínaje, budu posílat každý rok do šklolky jedno dítě. Máme jich totiž dohromady 6 ![]()
syn 3m spí každé dopoledne na terase v kočárku a odpoledne jdeme na procházku… už 2. týden má rýmu.
dneska jdeme k doktorce, tak se jí chci zeptat, jaký má názor na saunování takhle malých dětí. máme saunu doma a manžel s ním chce od října začít (jen na chvíli a pak vlažnou sprchu). tak uvidím, zda mu to posílí imunitu, a hlavně co na to řekne dr.