Rýma + školka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6895
18.9.11 22:57

Rýma + školka

Ahoj holky,
chtěla jsem se vás zeptat na názor. Kuba začal minulý týden konečně chodit do školky, vzali ho jako náhradníka. Moc se mu tam líbí. V sobotu se probudil a má rýmu. Tak ted řeším, jestli ho přes rýmu do školky poslat nebo ne…On se tam strašně těší, ale zase nechci aby se ostatní děti taky nakazili… poraďte, dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
18.9.11 23:00

Jkou tu rýmu má, barevnou nebo vodovou? A co na to školka, na nemoci? Já bych doma asi nechala jen s barevnou = virovou, na vodovou nic neříkali, jen mávli rukou. Ale každá školka to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
18.9.11 23:02

Vodová, má ucpaný nos…No reakci školky nevím, chodí tam necelý týden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.9.11 23:06

Mě strašně baví, jak se v diskuzích o školkách řeší rýma barevná a vodová. Co jsem si za těch pár let všimla, tak rýma začíná vodovou rýmou, poté se zahušťuje - a ve finále je barevná :zed: Takže je to ve finále jedna a ta samá rýma, ale píše se vodová a barevná :zed: :lol: Nikdy jsem ještě u dětí nezažila rýmu jen s „vodovým“ průběhem :roll:
Vodová je podle mě jen u alergických rým…

Mně už tohle pustilo, když jsem viděla děti, s čím chodí do školky…
Dceru jsem pocitvě nechávala doma, když měla rýmu bez teploty do vyléčení. Syna, pokud nemá kašel a teplotu, do školku dávám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
18.9.11 23:15

Tak naši kluci mají vodovou rýmu už 2 týdny a nezbarvila se :lol: Že by byli alergičtí na ranní vstávání? :lol: Zbytek rodiny měl rýmu s teplotami a bolestmi v krku, oni nic :)

Pojem vodová a barevná mám od doktorky, školky a holek odsud. Taky jsem je dřív nedělila :nevim: A teď to dělím jen na to, že barevná má větší pravděpodobnost někoho nakazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.9.11 23:17

U nás vždycky jen barvená, pokud byla vodová,
dostávali jsme Pamycon, aby se barevná spustila…

Ale to je fuk, já s nástupem dětí do školky stejně přišla o všechny ideály…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21892
18.9.11 23:20

No tak ja teda nevim,ale sama mam nekdy rymu vodovou,z nosu mi kape jak z kohoutku,pri teto ryme mam nos odreny,jak stale utiram.
No a pak je ta hnusna,zluto-zelena ,blbe se smrkajici ryma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
18.9.11 23:20

Holky dík, takže myslíte, že ho tam mám v pohodě zítra zavést ju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.9.11 23:21
kacabus píše:
Holky dík, takže myslíte, že ho tam mám v pohodě zítra zavést ju?

Klidně bych dala, těch bacilů je steně ve školce tolik, že jedna rýma to tam už moc nerozhodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
18.9.11 23:23

Kacabus, pokud mu jinak nic není, tak bych ho zavedla a zeptala se učitelek co ony na to. Případně tam ráno zavolala, pokud myslíš, že by ti ho vrátili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
18.9.11 23:24

Dík moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.9.11 23:56
fragola píše:
Mě strašně baví, jak se v diskuzích o školkách řeší rýma barevná a vodová. Co jsem si za těch pár let všimla, tak rýma začíná vodovou rýmou, poté se zahušťuje - a ve finále je barevná :zed: Takže je to ve finále jedna a ta samá rýma, ale píše se vodová a barevná :zed: :lol: Nikdy jsem ještě u dětí nezažila rýmu jen s „vodovým“ průběhem :roll:
Vodová je podle mě jen u alergických rým…Mně už tohle pustilo, když jsem viděla děti, s čím chodí do školky…
Dceru jsem pocitvě nechávala doma, když měla rýmu bez teploty do vyléčení. Syna, pokud nemá kašel a teplotu, do školku dávám…

U nás je to stejné. 2 dny vodová, 3 dny barevná, 2 dny na dosmrkání a konec :mrgreen:

Já třeba smrkám barevně celý rok :nevim: :lol:

Jinak asi pokud je možnost nechat doma, nechala bych, pokud bych musela např. do práce, tak by šel… I když je fakt, že když nepřijde on, přijde s rýmou 5 jiných dětí, tak je to možná fuk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
19.9.11 00:00

Uvidím ráno , jak mu bude :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
19.9.11 00:02
Hanule píše:Já bych doma asi nechala jen s barevnou = virovou, na vodovou nic neříkali, jen mávli rukou.

Virová rýma není barevná, to je ta vodová :wink:

Virová rýma = vodová. Bakteriální rýma = barevná. Virová se nijak extra neléčí, dávají se maximálně tak běžné kapičky (na uvolnění nosu). U bakteriální se už dávají případně i antibiotikové kapičky (třeba Pamykon nebo rozepsané kapky). Často (i když ne vždy) rýma začne jako virová, viry oslabí nosní sliznici, a pak se v něm snáze uchytí bakterie a rýma přejde z vodové do barevné.

Vodová rýma bývá ve školce více tolerována, i když tedy viry jsou taky potvory a myslím, že ať už rýma virová nebo bakteriální, infekční jsou obě :nevim: Nicméně v naší školce se rýma neřeší (ani vodová, ani barevná), takže pokud děti neměly jiné obtíže (ono často jim rýma začínala čtyřicítkama), tak do školky chodily i s rýmou. Smrkat uměly, zásoby papírových kapesníčků byly u učitelek k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.9.11 02:07

Jednoduché - jestli si doma nechala bych si ho doma dva tři dny a pak by šel. Pracujes-li tak bych ho normálně poslala. Ono kolikrát z bežné rýmy se muže vyklubat neco horšího nebo naopak, kdyz jsem byla doma s mladší holkou tak jsem si starší i s vodovou rymou nechávala doma, aby mi nenakazila něčím horším mimino. Staly mne ostatní spolu Aťka , které byly tez doma a děti místo vylezeni do školky bežné posílala, aby si odfrkly. Pak to v satnicce školky bylo celou zimu jak na plicním oddělení. Chápu, že pracující Mama bez hlidani ma ty moznosti omezené a s vodovou rymou do školky posle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA