Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych ho poslala.Jako když vidím u nás maminky jak mají děto nastydlý a stejně je tam daj
Jenže u nás to učitelky neřeší.Takže pokud bude mít jen rýmu neviděla bych problém.
Já měla ted' malého týden doma s angýnou, týden po nemoci a dnes šel po 14ti dnech a má rýmu!!!! ![]()
Uvidím s jakou příjde dnes domů! Nevidím rýmu jako velký problém, někdo ji má celoročně ![]()
Les2311 píše:Áha, díkyHanule píše:Já bych doma asi nechala jen s barevnou = virovou, na vodovou nic neříkali, jen mávli rukou.Virová rýma není barevná, to je ta vodová
Virová rýma = vodová. Bakteriální rýma = barevná. Virová se nijak extra neléčí, dávají se maximálně tak běžné kapičky (na uvolnění nosu). U bakteriální se už dávají případně i antibiotikové kapičky (třeba Pamykon nebo rozepsané kapky). Často (i když ne vždy) rýma začne jako virová, viry oslabí nosní sliznici, a pak se v něm snáze uchytí bakterie a rýma přejde z vodové do barevné.
Vodová rýma bývá ve školce více tolerována, i když tedy viry jsou taky potvory a myslím, že ať už rýma virová nebo bakteriální, infekční jsou oběNicméně v naší školce se rýma neřeší (ani vodová, ani barevná), takže pokud děti neměly jiné obtíže (ono často jim rýma začínala čtyřicítkama), tak do školky chodily i s rýmou. Smrkat uměly, zásoby papírových kapesníčků byly u učitelek k dispozici.
Poslala-se všemi druhy rýmy
Musí mít teda jen rýmu(při rýmě každé ráno měřím teplotu).U nás ve školce se to moc neřeší tak ani já to neřeším… ![]()
Nám ve školce přímo řekli, že vodová rýma jim nevadí, se zelenou nechat doma. Žlutá by měla být v pořádku, jednou jsem četla, že žlutá barva je výsledkem rozkladu čehosi, ale že je to ok. Bohužel už to nemůžu najít, ač se snažím už několik dní. ![]()
Já posílám i se zelenou, pokud se pěkně vysmrká, tak to taky neřeším! Pokud ne a je v krku a chrblá se, tak jsme doma! ![]()
Tak já děti s rýmou neposílám. Jsem doma, takže mně to nijak neomezuje. Dětská dr. mi řekla, že rýma je infekční, tudíž by se do kolektivu nemělo. Ale když vidím, s čím maminky děti do školky posílají
![]()
Chrchlající, červené oči, horečka… a pak jim ještě vadí, když učitelka odmítne dítě léčit
![]()
To bych fakt střílela, protože díky takovým rodičům se potom bacily točí ve školkách celý rok
Tak nakonec jsem ho do školky nedala.Volala jsem do školky a učitelka říkala, že pokud jsem doma, tak je lepší aby doma zůstal. Chápu takhle by se to roznášelo rychleji. Mladší ji dostala taky a Kuba začal i kašlat. Tak jsem jim uvařila majoránkový čaj s medem, pustila topení a budeme celý den vegetit doma, no co už…
ale dík, příště tam půjde
lubenka píše:
tterka: když každý nemá tu možnost být doma
Lubenko, já také nepíšu, že s rýmou musí být každý doma. Jen jsem napsala, že já mám možnost děti doma nechat. Kdybych nemohla, tak je s rýmou do školky dám.
Vadí mi nemoci jako je silný kašel a horečka. Tam už je to nebezpečné jak pro to nemocné dítě, tak i pro ostatní
Já, když jsem své 3 leté dítě posílala do školky, tak jsem taky byla věčně naštvaná na maminky, které je tam posílali nakřápnuté, ale v dnešní době je opravdu složité co se týká zaměstnání být pokaždé s dítětem doma…
Nemyslela jsem to zle a už vůbec né proti Vám ![]()
ja to beru podle sebe - starsi dcera nastesti moc nemocna nebyla, ale kdyz jsem byla doma s mladsi tak starsi jsem si s rymou doma nechavala uz jen kvuli tomu, aby nedonesla neco horsiho ze skolky miminu.
Ovsem spousta matek na MD tam vesele starsi ditko posilala, protoze si doma odfrkla a to mne s*alo uplne nejvic.
Chapu, kdyz nekdo chodi do prace tak vodovou rymu neresi, ale proboha kdyz jsem doma, to si to dite nemuzu doma nechat - to mne tak obtezuje starat se o dve deti, kdyz jsem si je poridila - tohle mne vytaci neskutecne… ![]()
Já ho tam posílám ne proto že by mne obtěžovalo mít ho doma, ale aby byl mezi dětmi. Hodně mu to prospívá, je tam 14 dní a chová se o hodně lépe než když mu chování kazím svojí výchovou já. Má tam kamarády, učí se nové věci… To mu doma nabídnout nemůžu. Nejsem ten typ co by celý den nadšením poskakoval a učil děti poznávat zvířátka, stromečky, barvičky, malovat… A ještě u toho s úsměvem stihl uklidit, uvařit, vyprat, vyžehlit…
Hanule píše:
Já ho tam posílám ne proto že by mne obtěžovalo mít ho doma, ale aby byl mezi dětmi. Hodně mu to prospívá, je tam 14 dní a chová se o hodně lépe než když mu chování kazím svojí výchovou já. Má tam kamarády, učí se nové věci… To mu doma nabídnout nemůžu. Nejsem ten typ co by celý den nadšením poskakoval a učil děti poznávat zvířátka, stromečky, barvičky, malovat… A ještě u toho s úsměvem stihl uklidit, uvařit, vyprat, vyžehlit…
My řekni jak to že by jsi to nestíhala
Ne,dělám si srandu. ![]()
Hele,my s malým máme celou zimu rýmu.Pár dní přestávka a je tu znova.To bych asi nemohla chodit do práce půl roku v kuse ![]()
Hanule píše: