Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
veverunka11 píše:
Nebudou ty plané nestovice![]()
![]()
jenomze nestovky maji bilou hlavicku.Spis bych rekla ze se ti osypala k viroze.
To já právě nevím
,já to nepoznám
.V pondělí zavolám doktorce,nechci tam jezdit,abych zbytečně nenakazila další děti.Jen se bojím,abych něco nezanedbala.Chjooo,pokaždé se něco špatnýho objeví na víkend a nechci jezdit na pohotovost,tahat malou autobusama apod.Posledně jsem volala na pohotovost,to se malé po horečkách udělalo po těle něco jako rudý mapy,vypadalo to hrozně a pomohl Fenistil.Teď je samej pupínek,místama melinký a někde veliký.Dcerka nemá ani rýmu a není ani nachlazená,najednou teploty a pak hned pupínky ![]()
po poklesu teploty se někdy vyrazí neštovice, takže by to klidně mohly být
mrkni, jestli nenajdeš nejaké pupínky ve vlasech, neštovice obvykle potvrdíš právě tím, že najdeš nějakou ve vlasaté části hlavy (náš malý měl na čele, zrovna tam, kde začínají vlasy), sleduj jestli se nenalejí jako puchýř - pokud jo, tak jsou to neštovice
neboj, do pondělka rozhodně nic nezanedbáš (někdo s neštovicema ani k doktorovi nechodí), doktor ti stejně dá jenom něco na teplotu (Paralen, Nurofen), nějaký pudr nebo mlíko na potírání a možná něco proti škrábání (třeba Fenistil)
ještě mě s pupínkama napadá spálová angína, ale to by ji bolelo v krku a měla by „malinový“ jazyk, takový hodně červený
Anonymní píše:
To já právě nevím,já to nepoznám
.V pondělí zavolám doktorce,nechci tam jezdit,abych zbytečně nenakazila další děti.Jen se bojím,abych něco nezanedbala.Chjooo,pokaždé se něco špatnýho objeví na víkend a nechci jezdit na pohotovost,tahat malou autobusama apod.Posledně jsem volala na pohotovost,to se malé po horečkách udělalo po těle něco jako rudý mapy,vypadalo to hrozně a pomohl Fenistil.Teď je samej pupínek,místama melinký a někde veliký.Dcerka nemá ani rýmu a není ani nachlazená,najednou teploty a pak hned pupínky
Mapy byli nejspis koprivka a mohla to byt reakce nan enco v kombinaci nurofenu nebo klidne na nej.
petra.lovosice píše:
a co 6 nemoc 3 dny teploty bez rýmy a kašle a pak osypání
Já myslela, že takhle velký děti už šestou nedostávají ![]()
my mely i 5 kolem 2 roku…aletam to začíná na hrudi, bříšku a pak to jde níž..ale taky byly teploty vysoké pak pupínky apo 6 dnech vše zmizlo, teplota už 4 den nebyla
projela jsem chytrou knihu a taky mě napadla 6. nemoc, tři dny teplota bez kašle a nachlazení, pak jemná vyrážka především na zádech a bříšku, která během pár dní zmizí (někdy už druhý den), 6. nemoc postihuje děti do pěti let, nejčastěji kojence
Moc a moc děkuji za rady
.Rudý jazyk nemá,nekašle a teď jsem měřila teplotu a po odečtení má 37,3 to je už brnkačka,jen ty pupence,neštovice to asi teda nebudou,jediný místo,kde nemá pupínky,tak je místo na hlavičce,tam kde má vlásky
.Moc se mě ulevilo,začala jsem jančit a do toho pondělí to snad zvládneme
,nakonec to bude alergie a já tady vyvádím
,taky mě napadla ta šestá nemoc a neštovice,ale já se v tom nevyznám,to pozná asi nejlíp ta doktorka.Moc všem děkuji a dám vědět,co to nakonec je ![]()
Asi moc neporadím, ale vyrážka při 6. nemoci vypadá úplně jinak ![]()
Hezký den přeji,
.V pondělí zavolám doktorce,ale do té doby se bojím,abych něco nezanedbala.Přidala jsem fotku,nedaří se mě to líp vyfotit.Poraďte prosím,co to asi je?Předem děkuji 
nemám čas prohledávat a tak se raději zeptám.Maminky,moje dcera měla ve čtvrtek teplotu přes 39 a druhý den také,kleslo jí to po Nurofenu,ale odpoledne se jí začala dělat nějaká vyrážka a pupínky,některé jsou drobné,ale některé jsou vystouplé a červené.Dcerka se občas škrábe-ne moc,nemokvají jsou jako štípance.Nevím jak to popsat,dnes dcera zatím teplotu nemá,dala jsem Fenistil,ale nezabral.Má to po celém těle.Dcerce budou za dva měsíce 2 roky.Neštovice neměla a já si nevím rady