Krev po stolici u 4leté

12947
17.9.11 10:25

krev po stolici u 4 leté

Ahojky

řeším problém, moje 4 letá holka vždy když se vykadí tak je záchod plný krve,zadek,občas to kape po nohách když se předkloní k utření,trvá to cca měsíc možná dýl,vždy příjde toto období pak chvíly klid a znovu,ale nyní už 2 den sou to i velké sraženiny krve+krev samotná, nic jí nebolí teploty nemá, stolice je tuhá,málo pije takže jí nutíme pít,včera se nasadil sirup laktuloza, ale dnes mela zase tuho+hromadu krve, konečne sem si u drdomluvila vyšetření na detské chirurgii…která bude a s i příští týden,v pondelí máme jít k naší…zajímají me vaše skušenosti pokud to u nekoho u vás také probíhalo, a dále jak probíhá takové vyšetření

Příspěvek upraven 17.09.11 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
17.9.11 10:33

peti jen jsem ti chtěla napsat že ta laktuloza nezabere hned.já beru 1 lžíci denně a trvalo tak 2-3dny než stolice změkla, po čase z toho mám až průjem tak to vysadím a 2-3dny jdu parádně i bez ní a pak najednou zase zácpa, takže chce to ji brát pravidelně a pokud jsi jí včera dala poprý tak dnes večer nebo až zítra poznáš rozdíl-alespoň takovou mám já zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.9.11 10:37

gold dnes sem opet nakoupila i actimel,nakoupila i přesnidávky aby to naředila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.9.11 12:38

A netrpí při tom bolestmi břicha po nějakém jídle? Mě napadá jeslti by nemohla mít ulcerózní kolitidu (ale u ní je tuším průjem), celiakii nebo jinou potravinovou alergii nebo nemoc střeva, třeba Crohnova choroba… Tím teda nechci strašit, jsem absolutní laik a samozřejmě vám oběma přeju, ať to nic není. Nebo může mít trochu prasklý řitní otvor, pokud má tužší stolici - já jsem to měla jako malá, říkala mamka, ale dost jsem se kvůli tomu nabrečela. Moc vám přeju ať je holčička v pohodě a omlouvám se za negativní příspěvek… názor to ale taky je, bohužel… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
17.9.11 12:42

faktem je, že je divný že ji to nebolí-já teda mám hemoroidy a jít na velkou je síl pokud mám zácpu, to si i pobrečím bolestí :think: pokud by měla trhlinu a takhle jí z toho valila krev tak by taky měla cítit asi bolest :nevim: jestli to fakt nebude nějaký ten crohn nebo tak něco-zkus peti pohledat na netu, jaký tam jsou příznaky,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.9.11 12:45

Hlavně se, Petro, neboj předem. I kdyby se některé z těch onemocnění potvrdilo, řeší se dietou. Je to nepříjemné, to jo, ale jde se s tím sžít. Mám pár kamarádek s ulcerózní kolitidou a jsou v pohodě, je jim už ke 40 a mají to taky od dětství. Teďkom si nedělej hlavu, nikdo tady není gastroenterolog nebo chirurg, tak můžem jen tak planě kecat a nemít pravdu. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
17.9.11 23:36

Ahoj, a malou nic neboli v tom zadecku? Mamka mi rikala, ze jsem jako mala dost trpela prave na ty praskliny v konecniku. Ja si to vubec nepamatuju, ale musela me porad mazat, taky to bylo narazove, udelalo se to, pak krvaceni a jak se to konecne zahojilo, tak treba mesic dva klid… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
20.4.16 22:45

@petra.lovosice Prosím, můžu se zeptat jak jste dopadli? Syn má úplně to samé cca měsíc… s dr. jsem ještě neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
21.4.16 08:04

Divím se, že nezajdeš k Dr. a řešíš krvácení dítěte na Emiminu. Nikdy si nemůžeš být jistá, že když má někdo podobné příznaky, že je to to samé. Moje dítě taky mívalo občas krev ve stolici, sem tam mělo i přes vyšetření zvýšené zánětlivé parametry, vyšetření konečníku bylo taky provedeno a vesměs se to dovyšetřovávalo vždy, když se objevili problémy, ale na nic se nepřišlo do doby, než co jsem vypozorovala já. Dítě bylo v péči gastroenterologa-nepřišel na nic, alergologa-nepřišla na nic, pak byla změna Dr.,chodíme k jinému..alergolog-imunolog a řekl mi, že vše prostě prokázat nejde, že někdy se to dělá formou pokus-omyl(tím myslím testování potravin). Moje dítě je alergické na určité potraviny (potravinářská barviva, živočišné mléko),+ další potraviny, které už prokázané máme (latexové ovoce-zelené jablko, hroznové víno, mango, banán). Od té doby, co to fakt hlídáme, hlídá si to i dítě samo, stolici s příměsí krve nemá.
Tedy Tobě bych doporučovala konzultaci s Dr. a pak se zaměřit, kdy nejčastěji se ta krev objevuje. Jestli může jít „jen“ o prasklinky v konečníku nebo jestli je krvácení větší, jestli nemá třeba na střevech nějaké výrůstky, které mohou občas prasknout a krvácet nebo jestli to má nějakou spojitost s jídlem. Ale tomu všemu opravdu musí předcházet vyš. u lékaře, protože normální to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
26.4.16 22:20

@klafina123 Děkuji za info =) abych to uvedla na pravou míru tak cca dva měsíce zpět, jsmme byli s oběma dětma u dr. s kašlem, mimochodem jsem se jí zmínila, že mladší si stěžuje že ho bolí dupka a že starší se škrábal, od stolu mi řekla, že mají roupy a dala nám lepítka a nádobku na odběr stolice a taky odčervující prášky. Výsledky byly negativní, roupy neměli =), odčerveni ano =D po 14 dnech jsem tam šla znovu že malého stále zadeček bolí (dostal mast) po týdnu žádná změna, malý byl na nervy (dostali jsme hypermangan) pomohlo, ale dodnes má malý problémy se stolicí, bojí se, že ho to bude bolet a stolici zadržuje. Starší začal mít tu krev, ale má vyloženě obří tuhou stolici a viditelné prasklinky, odmítám už jít s tímto problémem k naší lékařce… Vím, že syn málo pije, snažíme se to zlepšit, pokud ta krev nevymizí, zajdu k nové lékařce, jelikož se v červenci stěhujeme, měníme i lékařku… Na alergologii chodíme taky, ví se, že je syn na něco alergický ale neví se na co. testy na kůži ani z krve neprokázaly nic určitého a to někdy pěkně otíká…Takže krev ve stolici může mít i alergický podtext?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
27.4.16 22:32

@Trolíci Když to popíšu úplně laicky…pokud se odebere krev z důvodu podezření alergie, třeba na potraviny a ta kapka krve, ta testovaná, v sobě zrovna neobsahuje alergen, který dělá problém, může se pak stát, že výsledek vyšetření je negativní. A to i přes to, že Ty jsi si stoprocentně jistá, že zrovna na tu konkrétní potravinu, tělo (jedno, jestli dítěte nebo dospělého) reaguje nějak alergicky krev, pupeny, otoky..atd. Není to tak vždy, ale stává se to. Další věc je to, že plno nebo většina ambulancí nedělá úplně podrobná vyšetření…proč…,protože je to drahé. V Praze je poliklinika, která vesměs „jede“ na pojišťovnu a která dělá i podrobnější vyš. Já se tam tehdy dostala na doporučení jedné z maminek, taky z jednoho diskuzního fóra. Vím, že tam jezdí lidé z celé republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí