Věnování se dětem během dne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.5.15 10:46

věnování se dětem..

Ahoj maminky.. Jak moc se věnujete svým dětem přes den? Co s nimi děláte a tak? Mam dceru ( 3 roky).. Jsem s ní sama a přiznám se ze poslední dobou jsem se jí moc nevěnovala, ve smyslu her teda :( byla jsem nemocna, nebylo mi dobře, pak sem dohánět resty doma, co sem neudělala, když sem byla marod.. Mezi tím byla dcera u táty několik dní, byli na výletě, podnikali různý věci atd. No a dcerka mi tu teď neustále mluví o tom, že chce za tátou.. Mam teď divný pocit.. Mam strach aby nechtěla být radši u něj :( to víte, peníze na nějaký výlety nejsou, on má, tak on může, ze… :pocitac: myslíte, že to dceru může tak ovlivňovat? Prosím o anonym, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
994
11.5.15 10:50

Ahoj, ráno pustím pohádku, pak si přečteme nějaký říkanky, pak jde spát, odpoledne jdeme ven a jsme tam většinou až do večera, hrajeme si na písku, trháme kytičky..hry s ní skoro nehraju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.5.15 10:53

Kdyby jsi měla dceru „na prázdniny“ jako jí měl teď tatínek, tak se jistě budeš také dceři plně věnovat a vymyslíš spoustu výletů. Ale v „běžném provozu“ to prostě není reálné. Navíc finanční otázka je taky jasná. Na dceru to přirozeně vliv mít může, děti jsou rády, když se kolem nich něco děje. Já už slyšela od syna tolikrát, že s námi být nechce, že chce k babičce, protože s nimi je větší sranda. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.5.15 10:54

Ahoj, tak my se venujeme dost, rekla bych. Dcera 3,5 let je 3 dny v tydnu ve skolce, pak s ni vzdy neco podnikame - prochazka, hriste, kdyz nema skolku, tak jedeme na vylet na cely den, ZOO, atd. Jinak jsme hodne u manzelovych rodicu na horach a tam chodime do lesa, „pracuje“ na zahradce, jdeme na hriste mistni skolky. Kdyz neni pekne pocasi, tak doma hrajeme treba pexeso, stavime z modeliny, kresli si, atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
11.5.15 10:55

Zkuste zacit hrat pexeso, domino. Pak dovednostni hry navlekani koralku (trideni koralku dle barev), panenky a oblekani. Mala strasne rada vesela pradlo natahla jsem ji snuru mezi dve zidle a dala male pradlo na panenky ci jeji ponozky, kalhotky a klidne hodinu vesela a sundavala:-). Pak jsme treba delali i to ze jsme sesypali ruzne hracky a tahali si kdo co vytahne a nektere hracky byli jako vyhra a tak:-) - treba jsme je zabalili i do obycejneho papiru. Pak jakekoliv tvoreni vystrihnes jakykoliv tvar (vajicko, zajicka, kytku, proste cokoliv), spejli, lepidlo a mate zapich do kvetinace. Malou bavi i pomoc pri uklidu prach utirat a tak a koneckoncu i varit delame spolu kolace a obedy a pomaha a to se ji libi ted nejvic :pankac:.
No a pak vylety hlavne za zviratkama a popripade hriste prolezky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.5.15 10:58

Bezny provoz opravdu je neco jineho nez par dni u tatinka, takze to nejde srovnat. ale zkus si vyhradit treba hodinu denne jen a pouze pro dceru.
ono clovek ma pocit, ze musi porad neco uklizet, resit atd. ale vetsina tech veci s klidem pocka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
11.5.15 11:02
@Anonymní píše:
Ahoj maminky.. Jak moc se věnujete svým dětem přes den? Co s nimi děláte a tak? Mam dceru ( 3 roky).. Jsem s ní sama a přiznám se ze poslední dobou jsem se jí moc nevěnovala, ve smyslu her teda :( byla jsem nemocna, nebylo mi dobře, pak sem dohánět resty doma, co sem neudělala, když sem byla marod.. Mezi tím byla dcera u táty několik dní, byli na výletě, podnikali různý věci atd. No a dcerka mi tu teď neustále mluví o tom, že chce za tátou.. Mam teď divný pocit.. Mam strach aby nechtěla být radši u něj :( to víte, peníze na nějaký výlety nejsou, on má, tak on může, ze… :pocitac: myslíte, že to dceru může tak ovlivňovat? Prosím o anonym, děkuji.

Neovlivnuje jí, to mi nepříjde. Jen si to chce s ní užít, chce jí zabavit, v tom nic zlého nevidím. Výl, et se dá udělat i za pár kaček, nějaké akce v okolí máte taky, tak se seber a běž :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.15 11:05

Holky děkuju. Mám z toho prostě divný pocit. Dceru miluju nadevše a jsem sice ráda, že se tatínek stará, že ho má dcerka ráda, ale mám strach, že nude chtít být radši s ním, než se mnou. Přeci jen je mi jasné, že děti sou děti, a kdo víc koupí, podnikne atd je prostě vítěz.. a vždyt víte, jako samoživitelka se s ním nemůžu v tomhle srovnávat :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.15 11:06

@Noelie2726 ale já to nemyslela tak, že ON jí ovlivnuje, já sem ráda, že si to dcerka užije a že se jí věnuje, že má fungujícího tátu, ae viz příspěvek vejš :)

• Citovat
  • Upravit
1695
11.5.15 11:06

Naši 3letou hodně baví knížky - chodíme spolu do dětský knihovny, to skoro nic nestojí. Pak výlety do lesa - nosí mi klacky, šišky, pampelišky a stavíme domečky. Jakékoli hřiště s klouzačkama vede :D
V knihovně i půjčuju knížky o tvoření s dětmi - a když je pak hnusně, tak vyrábíme (vystřihuju, ona lepí, vybarvuje)
Velký úspěch má i modelína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
11.5.15 11:09
@Anonymní píše:

chodí dcera do školky? Ono ne nadarmo ty školky jsou…myslím, že málo která máma má v zásobě tak pestrý program :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9819
11.5.15 11:11

No tak je rozdíl, když jede za tatínkem na pár dní, který se jí věnuje a podniká s ní různé aktivity.
Jsou prostě chvíle, kdy nejde věnovat se dítěti pořád - doma je taky potřeba uvařit, uklidit, něco vyřešit. To pouštíme pohádky, nebo se prostě musí dcerka nějako zabavit sama. Takže výčitky bych neměla.
Teď je výhoda toho, že je už hezky. Dá se hodně času trávit venku. Jděte ven, udělej jí třeba věneček z pampelišek, to se jí určitě bude líbit :)
Jinak jsem moc ráda za školku. Já bych jí takový program a čas s dětmi prostě nevynahradila :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.5.15 11:18
@Anonymní píše:
Holky děkuju. Mám z toho prostě divný pocit. Dceru miluju nadevše a jsem sice ráda, že se tatínek stará, že ho má dcerka ráda, ale mám strach, že nude chtít být radši s ním, než se mnou. Přeci jen je mi jasné, že děti sou děti, a kdo víc koupí, podnikne atd je prostě vítěz.. a vždyt víte, jako samoživitelka se s ním nemůžu v tomhle srovnávat :(

penize samozrejme hraji roli, tak to bylo a bude. na druhou stanu, deti chteji hlavne zabavu a pohodu. a ve 3 letech jeste dite jde zabavit cimkoliv, kdyz se to dobre poda. jit do parku hledat kyticky, jit se na nadrazi divat na vlaky nebo sjet nekam kousek (klidne jednu zasatvku z apar kacek), spolecne pect a nechat ji neco „uplacat“, udelat si v parku piknik s panenkama.
usit panenkam spolecne nove saticky (klidne ze stareho vyrazeneho obleceni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
11.5.15 11:26

Tříletá snad už brzo půjde do školky, ne? Pak to bude jasný. Ono zabavit dítě celý den každý den nejde, respektive ne každá máma na to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
11.5.15 11:27

Já jsem taková, že své děti obstarám, ale nejsem na to, abych si s nimi hrála. Ano, jdu s nimi ven, písek, kopeme s balonem, hrajeme míčové hry, opečeme buřta…ale doma je to pro mě jako za trest. Přečtu knížky, pohádky, říkanky, a šlus. Nerada něco stavím (kromě lega, to mě baví) nebo nedej bůh vyrábět. V kuchyni je nesnesu. Prostě to tak mám. Co se týká expartnera - záleží, jak to bere on. Pokud to bere jako dobře strávený čas (výlety apod…), tak je to super. Je ale mnoho chlapů, kteří si děti tím kupují. Umí to moc dobře. A co si budeme říkat, děti se dají „koupit“ velmi snadno a velmi dobře. Přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí