Ventilátor v koupelně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4780
24.7.12 21:48

Ventilátor v koupelně

Ahojky. Chtěla bych se zeptat, jestli tomu někdo rozumíte nebo máte doma. Moje mamka právě dělá rekonstrukci koupelny. Pořídila si ventilátor na vlhkost, který má mít čip, který zaregistruje zvýšenou vlhkost a sám se zapne a pak zase vypne. Byl taky 2× dražší než obyčejný ventilátor na vypínač. Jenomže dneska došel elektrikář zapojit zásuvky a světla i ten ventilátor a zjistili jsme, že v návodu je nakreslené zapojení na vypínač na světlo ( jako že při rozsvícení světla se ventilátor zapne a po zhasnutí zase vypne, což je podle mě strašná kravina, když si tam půjdu třeba jen umýt ruce, tak to pojede) a když se to zapojí „napevno“ tak to furt jede. Nemáte někdo ten ventilátor na čip doma? Jestli to jako na ten čip fakt funguje, nebo je to blbost. Reklamovat už to nemůžem, je to navrtané na stropě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
24.7.12 21:56

Ahááá, no to je rozhodně blbost!!!Buď je čip, nebo zapínač(dvojzapínač),ale aby byl jeden zapínač a zároveň neregulovatelné odsávání slyším poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.12 22:00

Čip zřejmě funguje jako druhý vypínač (podle tvého popisu) a měl by být zapojený do série s normálním vypínačem. Nikde není stanoveno, že to musí být na vypínač světla v koupelně (i když třeba ve sprchách v práci to tak máme udělané). Pokud je elektrikář aspoň trochu znalý svého řemesla, tak si podle vašeho slovního popisu poradí. Já elektrikář nejsem a taky chápu, o co ti jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.7.12 22:24
@Jura007 píše: Čip zřejmě funguje jako druhý vypínač (podle tvého popisu) a měl by být zapojený do série s normálním vypínačem. Nikde není stanoveno, že to musí být na vypínač světla v koupelně (i když třeba ve sprchách v práci to tak máme udělané). Pokud je elektrikář aspoň trochu znalý svého řemesla, tak si podle vašeho slovního popisu poradí. Já elektrikář nejsem a taky chápu, o co ti jde…

No napadlo mě to samé. My třeba máme v koupelně dvouvypínač - jedno tlačítko na světlo a druhé na větrák (normální bez čipu) a holt když to malujou v návodu připojit na vypínač na světlo, co by to nebylo na extra vypínači. Takhle zapojit by to snad ten elektrikář měl umět, když to u nás zapojil chlap - neelektrikář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
24.7.12 22:25

Já jsem teď koukala na ty stránky toho výrobce a mám takový dojem, že zrovna tento typ čidlo nemá a nám ho v elektru prodali jako že má. Napsala jsem jim mail a jestli mě odpoví, že tento typ čidlo nemá, tak si ten mail vytisknu a půjdu to spolu s tím ventilátorem omlátit tomu prodavači v elektru o hlavu.
Díky za odpovědi… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
24.7.12 22:31
@Gina108 píše:
No napadlo mě to samé. My třeba máme v koupelně dvouvypínač - jedno tlačítko na světlo a druhé na větrák (normální bez čipu) a holt když to malujou v návodu připojit na vypínač na světlo, co by to nebylo na extra vypínači. Takhle zapojit by to snad ten elektrikář měl umět, když to u nás zapojil chlap - neelektrikář.

Ono nejde o to, že by to neuměl ten elektrikář zapojit, ale o to, že to měl být ventilátor, který se měl sám zapnout jak zaregistruje zvýšenou vlhkost v místnosti a zase sám vypnout. A v návodu je že je to obyčejný ventilátor na vypínač (který stojí ale normálně o polovinu míň). Mě spíš zajímalo, jestli někdo takový samozapínací venttilátor má doma v koupelně, nebo jestli je to prostě blbost a všechny ventilátory se zapínají vypínačem.
Omlouvám se že píšu jak blondýna, ale tomuto fakt nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.7.12 22:41
@Anabellka píše:
Já jsem teď koukala na ty stránky toho výrobce a mám takový dojem, že zrovna tento typ čidlo nemá a nám ho v elektru prodali jako že má. Napsala jsem jim mail a jestli mě odpoví, že tento typ čidlo nemá, tak si ten mail vytisknu a půjdu to spolu s tím ventilátorem omlátit tomu prodavači v elektru o hlavu.
Díky za odpovědi… :lol:

No to jsou ale pitomci :pocitac: :roll: :mrgreen: To by ti jako reklamaci vzít teda měli.
Já myslela jako docílit stavu: vypnuto vypínačem, ventilátor nefunguje vůbec. Zapnuto vypínačem - ventilátor funguje na čip a spouští se jen když je vlhko, pak se sám vypne - já těm čidlům totiž nevěřím, kdyby se zbláznil čip, tak aby to mamka mohla vypnout a nevolat elektrikáře pohotovostně. No prostě taková pojistka že by byl ten vypínač. :think: No ale uznávám, že je to už překombinované :oops: :lol:
Jo a tohle to měli v porodnici v hořovicích, větrák se v koupelně spouštěl sám od sebe po nějaké době co se člověk sprchoval a nekontrolovatelně se vypínal - to bylo asi to čidlo na vlhkost :roll: No ale sralo nás to tam maximálně, budilo to děti a vypnout to nešlo :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
24.7.12 22:50

@Gina108 no tady ten právě měl mít i časovač na vypnutí. No jsem zvědavá co mi z té firmy napíšou. Jo my ještě teď zjistili, že tady ten ventilátor měl mít zpětnou klapku, jako že když zrovna nejede, tak se uzavře do té roury co vede ven a nebude tama táhnout a on tu zpětnou klapku nemá. Tak už se tomu fakt směju. Prodavač vidí šedesátiletou ženskou, která sice ví co chce, ale nerozumí tomu, tak jí šoupne cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.7.12 22:59

@Anabellka tak to už je vrchol, zpětnou klapku má i ten náš lacinej, co umí prakticky prd navíc. Obzvlášť v paneláku je to důležitý, aby k vám nešly smrady od sousedů třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
25.7.12 06:38

@Anabellka My ted dodelavame koupelku a zachod a budeme tam mit ventose s cidlem vlhkosti a pachu (to teda nevim, jak to bude poznavat pachy…), zitra se zajdu kouknout na byt
http://www.ventilatory-obchod.sk/…r_-1473.html mame tenhle typ, ve stribrne. Drahe byly jak fras, tak by mely fungovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
25.7.12 06:40

Ty jo, ted se divam na tu cenu v eurech, tak drahe byly, ale 5000 bysme nedali… Myslim, ze staly 1600 nebo 1800

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.20 17:52

Ozivuji dotaz, nechala jsem si zrekonstruovat koupelnu a problém je, ze se vetrak občas v koupelně sám zapne, je normálně na vypínač jako je na světlo, ale občas se zapne sám (třeba třikrát denně). Firma která dělala rekonstrukci (mimochodem velmi neseriózní) mi sdelila ze je to kvůli tomu ze se to sepne když zapne ventilátor někdo z jiného bytu (bydlím v paneláku), ale nějak se mi to nezdá. A mám obavy ze bych třeba mohla v mě nepřítomnosti třeba vyhovět.. mate někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
3598
29.11.20 18:39
@Anonymní píše:
Ozivuji dotaz, nechala jsem si zrekonstruovat koupelnu a problém je, ze se vetrak občas v koupelně sám zapne, je normálně na vypínač jako je na světlo, ale občas se zapne sám (třeba třikrát denně). Firma která dělala rekonstrukci (mimochodem velmi neseriózní) mi sdelila ze je to kvůli tomu ze se to sepne když zapne ventilátor někdo z jiného bytu (bydlím v paneláku), ale nějak se mi to nezdá. A mám obavy ze bych třeba mohla v mě nepřítomnosti třeba vyhovět.. mate někdo zkušenost?

To je dobrý vtip si sousedi pustí větrák a tobě běží též :lol: doufám že třeba nerozsviti sousedi u tebe a ty u nich :lol:

Ventilátor má zpětnou klapku tak není důvod aby běžel nic se nemá vracet když klapka funguje jak má ;) a to se zapne i když je ten vypínač vypnutý? :lol: jako chápu že ty ventilátor co mají v sobě třeba časovač na vypnutí pár minut po zhasnutí si můžou občas zablbnout ale jejich vysvětlení určitě není vporadku.
Nezapojoval elektriku zedník, instalatér a topenář v jedné osobě?
Tím vypínačem by si ho měla " natvrdo " vypnout že už nemůže žít vlastním životem. :lol:
Firmě bych to ani nezaplatil tohle asi nebude jediná chujovina co tam udělali :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
29.11.20 19:08

A on se sepne (jakoze huci), nebo se jenom sam od sebe roztoci? To prvni by bylo spatne zapojeni, to druhe jde jednoduse vyresit zpetnou klapkou. Tu koupis v obchode-jenom si musis zmerit prumer potrubi, jestli mas 100, 120, nebo 150.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.11.20 19:12

Oprava

@Anonymní píše:

Ahoj, capitain here, Elektrikář ( jak napovídá nick) a revizní technik nabízí pomoc, max za par korun na benzin,
Pokud chceš napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný