Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vzhledem k náplni práce bych to viděla tak na 15tis. čistého měsíčně
Také bych to viděla na min. 15 tis. čistého, na ofiko smlouvu.
Jen bude problém vybrat správnou osobu-aby měla vztah k dítěti, úklidu, měla organizační schopnost cokoli zařídit, vyřídit. Mladá nezkušená holčina sice bude k dítěti super, ale nebude si umět zorganizovat den tak, aby zvládla všechno okolo. Žena okolo třicítky bude po mateřské a bude předpoklad paragrafů. A okolo padesátky už není tolika fyzické zdatnosti toto všechno zvládnout, aniž by se cokoli šidilo.
No, co ja vim, tak jedna znama dela takove veci (je profesionalni hospodyne) a ma budto 150.- / hodinu pokud to je prilezitostne a male prace nebo jeden „zakaznik“ ji dava cca 25tis. na mesic… a dela pro nej vlastne na cely uvazek (hodinovku ma „po praci“).
Ale ona se pro toho sveho zamestnavatele vsechno. Uklizi VELKY barak, uklizi kancelare apod.
Jestli na 3/4 uvazek, tak cca 15tis., kdyz je to i se staranim se o dite… ![]()
3/4 úvazku, tzn. cca 120 hodin měsíčně, tak osobně bych šla dnes už dělat pouze oficiálně, tzn. na smlouvu a s přiznanými všemi penězi. Dost by mi záleželo i na rozvržení pracovní doby. Zvládnout v jednom člověku to podle mě jde, ale záleží i na tom jaké bych k tomu měla hlídat dítě. Jak je staré, jestli po obědě dobře spí? Neumím si představit třeba žehlit a u toho dávat pozor na nějakého hyperaktivního darebu…záleží na spoustě faktorů a taky myslím, že určité sžití se s domácností a prckem, chce čas. A záleží na očekávání zaměstnavatele. Když by chtěl mít např. denně utřený prach nebo co já vím, tak bych do toho prostě nešla…A plat..za tech cca 16 dni v měsíci bych chtěla tak 10000. Toť můj názor ![]()
Ja bych tohle nespojovala dohromady. Kdybych mohla, tak bych si najala zvlast hospodyni a zvlast chuvu. Vim, ze hodne hospodyn chodi i na urady a pochuzky. Nevim, jak s tou administrativni praci. Ale zda se mi to moc vsestrane, aby slo najit nekoho idealniho, aby byl peclivy na administrativu, poradny na uklid a k tomu dobra a zodpovedna chuva.
Tak doplním informace: úklid 2× týdně běžný (vysávání, prach, povrchy, koupelny, setření podlah - cca 10h týdně celkem) + denně menší údržbový (dát věci na místo, setřít linku), dům 400M2.
Dítě 14m - spí dopo i odpo, společenský optimista, ale hodně aktivní a temperamentní. Ne celodenní dozor, spíš nárazově (max. 10h týdně), občas večer.
Administrativa + pochůzky nárazově, cca 15-20h měsíčně.
jen si potřebuji utřídit, zda na každou tuto činnost najít samostatnou osobu/firmu či to skloubit… Zatím mám jen na úklid. Líbí se mi model asijkých hospodyň nebo třeba au-pair v Anglii… Ale nevím, zda je to v našich podmínkách reálné.
díky za vaše názory
EVA
Reálné to podle mě je, ale hodně nepravděpodbné a musela by jsi mít opravdu strašnou kliku na člověka.
Bude to chtít někoho zodpovědného, pečlivého a inteligentního, ne moc ambiciózního. Raději introverta než extroverta (ale ne moc silného).
Zvlášžť hospodyně a chůva je podle mě schůdnější a do budoucna míň nervů prot tebe. Nevýhodou určitě je, že to po tebe bude dražší.
@Novire a hlavně ne moc atraktivní, aby tvůj partner nezjistil, že ta druhá je lepší ve všech směrech
(nemyslím to ironicky)
@ynax píše:
@Novire a hlavně ne moc atraktivní, aby tvůj partner nezjistil, že ta druhá je lepší ve všech směrech(nemyslím to ironicky)
jj, toto už jsem si taky vyslechla z několika stran…
![]()
naštěstí toto doma máme vyjasněné - tzn. je to služba jako každá jiná. Já taky po něm nechci, aby mi vyměnil olej v autě nebo nalakoval nehty ![]()
jediný (osobní) problém mám při možném angažování nějaké filipínky apod. Mému muži se totiž líbí takové exotické typy ženských… tak z toho mám trochu divný pocit.
jinak se omlouvám za takové přiblblé téma…
EVA
Tohle je hrozně těžké určit, já pracuji jako paní na úklid a kdybych měla hlídat i dítě a dělat hospodyni, tak asi taky kolem 15 000,–,ale na Žl by to bylo čistého 11 000 a to není nic moc
navíc bych nemohla uklízet v jiných domácnostech, myslím, časově
Možná by to chtělo někoho zvlášt na úklid a chod domácnosti a zvlášt chůvu ![]()
Já jsem si říkala, že by mohla napsat zkušenost třeba nějaká holka, co dělala někde au-pair… ty mají většinou na starost tyto věci dohromady. Ale možná se pletu ![]()
EVA
Viděla bych to na 15 až 18 čistého. Sestra měla úžasnou paní na úklid a z té se pak stala i chůva, časem, aby se víc věnovala dětem, najali ještě jednu paní, která jednou týdně dělá komplet úklid a ta chůva to přes týden jen udržuje. Kolik platí nevím.
Au pair mají na staros pouze děti. Věnují se jim celodeně a o ostatní se nestarají.
Mám jeden blbý dotaz, co děláš, že potřebuješ paní na všechno? Nemyslím to špatně, jen by mě zajímal motiv. Práce nebo pohodlnost? Upřímně, taky by se mi líbilo mít někoho, kdo za mě skoro všechno zařídí.
Pro anonymní - díky za info, myslela jsem, že au-pair se starají i o domácnost…
jinak paní na úklid potřebuji určitě (a mám ji už léta), máme velký dům a kdybych se o úklid měla starat jen já, tak nedělám nic jiného…
před MD jsem několik let velmi intenzivně pracovala na poměrně slušné pozici, s příchodem dítěte jsme se s mužem dohodli, že zůstanu doma úplně, ale časem se to ukazuje jako docela blbej nápad… nechci se vracet do práce na plný úvazek, jen se chci věnovat nějakým vlastním mini-projektům.
tak zkrátka hledám někoho, kdo mi občas pohlídá dítě. Manžel ale nesnáší, když se mu v domě střídá spousta lidí, tak se snažím na toto všechno najít jednu osobu. Takže asi tak.
EVA
Ahoj holky,
ráda bych si udělala malou anketu - kdyby vám někdo nabídl práci zhruba na 3/4 úvazku jako pomocnice v domácnosti, za jakých podmínek byste to braly?
Náplň práce: pravidelný úklid domu, chůva pro dítě (ale ne celodenně), drobné administrativní práce, pochůzky po úřadech. Prac. smlouva by mohla být oficiální i neoficiální (platba „na ruku“), či na ŽL.
Jaká by byla vaše představa o měsíčním platu (Praha)? Je možné toto zvládnout v jednom člověku, a přitom nic nešidit (úklid + dítě)?
Píšu anonymně, nechci se zde zas dostat do řečí, že nezvládám domácnost…
Jdu koupat, krmit a uspat dítě, případné odpovědi přečtu později.
Díky za reakce
EVA