Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj. Měla jste zde některá z vás polohové vertigo které bylo ale vleze na zádech? Nejčastěji to mám když chci večer usnout (jsem zvykla na zádech). Začne stav jak při opilosti, závratě, nevolnost, musim si sednout a vydychat to a usnout v jiné poloze. Vím ze na neuro. Ale všude čtu ze většinou jsou vertiga spíše při jiných polohách než na zádech tak mě zajímá jestli měl někdo stejný problém popr jak se to řešilo. Díky
Tak na zadech je to normalni, i kdyz mam obdobi „klidi“, nemuzu vrtsinou lezet uplne rovne na zadech, musim mit podlozenou hlavu. Kdyz to mneni uplne OK, vubec si na zada neleham. Muzu v tu dobu lezet jen na jednom boku. A jak se to resi je jednoduche. Musis se naucit spat jinak.
Ano, tocil se se mnou svet, pomohl anatomicky polstar. Chodila jsem na rehabky, mela jsem to od patere.
BPPV neni jen zadniho kanalku, ty kanalky jsou 3 a podle toho provokujici poloha. A jsou i jina vertiga. Na neuro/ na usni. jinak zatim ved v patrnosti, ze to toceni hlavy neni nebezpecne a cim dele ho vydrzis, tim rychleji se ho zbavis. Klidne lez na zadech.
@Pudloslava píše:
BPPV neni jen zadniho kanalku, ty kanalky jsou 3 a podle toho provokujici poloha. A jsou i jina vertiga. Na neuro/ na usni. jinak zatim ved v patrnosti, ze to toceni hlavy neni nebezpecne a cim dele ho vydrzis, tim rychleji se ho zbavis. Klidne lez na zadech.
Ja bych se pozvracela, zvracela jsem i u toho cvičení.
@vokishka píše:
Ja bych se pozvracela, zvracela jsem i u toho cvičení.
no tak to je limitace, to samozrejme nechceme
vetsinu lidi to ale prejde, kdyz chvilku vydrzi
Ahoj. Měla jste zde některá z vás polohové vertigo které bylo ale vleze na zádech? Nejčastěji to mám když chci večer usnout (jsem zvykla na zádech). Začne stav jak při opilosti, závratě, nevolnost, musim si sednout a vydychat to a usnout v jiné poloze. Vím ze na neuro. Ale všude čtu ze většinou jsou vertiga spíše při jiných polohách než na zádech tak mě zajímá jestli měl někdo stejný problém popr jak se to řešilo. Díky